FOTO gatunków i odmian piwonii
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Piwonia (peonia) wymagania, uprawa cz.3
Dzięki za podpowiedź Ta pierwsza to rzeczywiście może być Jeanne dArc.halina522 pisze:Jola,może to jest Jeanne dArc?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
Moja skromna Green Halo kupiona na all. Mam wątpliwości, że nią jest ponieważ na zdjęciach wygląda inaczej niż moja. Mocno pachnie. Czy ktoś może potwierdzić, że to Green Halo?
Niestety Green Halo to na pewno nie jest. Może czasem być Honey Gold lub Top Brass ale to tylko moje przypuszczenia. Może wypowiedzą się osoby z większą wiedzą.
Pozdrawiam. Krystyna.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Tutaj masz piwonie Green Halo u Ani i to jest ona na 100%
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... e#p5252189
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... e#p5252189
Halina
Teraz już wiem, to na pewno nie jest Green Halo. Po obejrzeniu różnych fotek bardzo przypomina Top Brass. Tak więc nigdy nie wiadomo co kupujemy, dopiero gdy zakwitnie to się okazuje. Trudno dzisiaj o rzetelnych sprzedawców.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Czekałem od lat na ten widok:
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Loki u ciebie widzę, że obrodziło kwiatami nie tylko piwonii bo co otworzę jakiś wątek to twoje kwiecie A ta ostatnia piwonia to co to za odmiana?
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ Halina ? Dzięki za uznanie. Posadziłem toto ze trzy lata temu, przez dwa lata były wyłącznie liście, w tym roku sypnęło kwiatami ku mojej radości.
@ Lady K ? Ano obrodziło kwiatami, obrodziło. Natomiast co do odmiany niestety nie pomogę. Kupiłem toto trzy lata temu w sklepie przy ul. Wielickiej w Krakowie, wystawione było w wielkim kartonie, i oczywiście nie spisałem nazw odmian...
Pozdrawiam!
LOKI
@ Lady K ? Ano obrodziło kwiatami, obrodziło. Natomiast co do odmiany niestety nie pomogę. Kupiłem toto trzy lata temu w sklepie przy ul. Wielickiej w Krakowie, wystawione było w wielkim kartonie, i oczywiście nie spisałem nazw odmian...
Pozdrawiam!
LOKI
Moje, kwitnące teraz
Jan van Leeuven
Ama no Sode
I nn, a miała być Marie Lemoine. Może ktoś ma pomysł co to może być, Alice Crousso? Kremowe płatki na zewnątrz przechodzące łagodnie, bez wyraźnego oddzielenia w jasny róż.
Jan van Leeuven
Ama no Sode
I nn, a miała być Marie Lemoine. Może ktoś ma pomysł co to może być, Alice Crousso? Kremowe płatki na zewnątrz przechodzące łagodnie, bez wyraźnego oddzielenia w jasny róż.
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek