Wózek transportowy,ogrodowy czy taczka
Wózek transportowy,ogrodowy czy taczka
Witam,
stałam się właścicielką około 40 arowej działki.Zanim stanie tam dom (oby tak się stało) chciałabym tam zrobić miejsce dla weekendowego wypoczynku.
Teren jest nieprawdopodobnie "zapuszczony", trzeba sporo uporządkować.
Pomyślałam, że może lepszym rozwiązanie niż taczki byłby wózek ogrodowy...ale kompletnie się na takich rzeczach nie znam. może doradzicie jakieś rozwiązanie- w miarę niezbyt drogie.
Proszę o pomocne pomysły, sugestie
Serdecznie pozdrawiam
stałam się właścicielką około 40 arowej działki.Zanim stanie tam dom (oby tak się stało) chciałabym tam zrobić miejsce dla weekendowego wypoczynku.
Teren jest nieprawdopodobnie "zapuszczony", trzeba sporo uporządkować.
Pomyślałam, że może lepszym rozwiązanie niż taczki byłby wózek ogrodowy...ale kompletnie się na takich rzeczach nie znam. może doradzicie jakieś rozwiązanie- w miarę niezbyt drogie.
Proszę o pomocne pomysły, sugestie
Serdecznie pozdrawiam
Duże, plastikowe taczki ogrodowe (w sprzedaży są zielone na 120 l.) + taczki aluminiowe lub solidne drewniane. Do plastikowych wejdzie skoszona trawa, mozesz transportować nią po ogrodzie ściete pniaki i konary drzew, worki z ziemią ogrodową, byliny do posadzenia, wyrwane chwasty, narzędzia ogrodnicze. Metalowa służy do wożenia cięższych rzeczy - żwir, piasek, kompost itd.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=176
Zobacz na moim forum jakim dysponuję wózkiem, mam 43 arów działki,wózek służy mi głównie do zbierania trawy podczas koszenia trawnika.
Zobacz na moim forum jakim dysponuję wózkiem, mam 43 arów działki,wózek służy mi głównie do zbierania trawy podczas koszenia trawnika.
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 24 paź 2009, o 11:43
Re: wózek do wożenia drewna
Witam wszystkich to mój pierwszy post tutajleda16 pisze: Metalowa służy do wożenia cięższych rzeczy - żwir, piasek, kompost itd.

Nawiązując do tematu. Nie wiem gdzie kupić...
Potrzebuję solidny wózek na dużych kołach. Do zwiezienia pociętego drewna z pola. Są po drodze chaszcze i trawy.
Wiem, że są metalowe wózki na 2 kołach dużych (rozmiar jak w motorze WSK

W google pod hasłaem wózek transportowy wyrzuca mi trochę inny asortyment niż chciałbym.
Dzięki za pomoc
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wózek ogrodowy
Skywalker3000 w najbliższym metolowym sklepie pytałeś???
Jak nie ma powinni sprowadzić.
Jak nie ma powinni sprowadzić.
Wózek transportowy
Cześć,
czy macie jakieś wózki transportowe (takie dwukołowe, taczkowe) - żeby np. przewieźć ciężki worek z ziemią z samochodu gdzieś w głąb ogrodu?
Oglądałem kilka w sklepie, ale nie budziły mojego zaufania - koła wydawały się "chodzić" na boki, bałem się, czy są dobrze zamocowane.
Czy możecie coś polecić?
czy macie jakieś wózki transportowe (takie dwukołowe, taczkowe) - żeby np. przewieźć ciężki worek z ziemią z samochodu gdzieś w głąb ogrodu?
Oglądałem kilka w sklepie, ale nie budziły mojego zaufania - koła wydawały się "chodzić" na boki, bałem się, czy są dobrze zamocowane.
Czy możecie coś polecić?
Re: Wózek transportowy,ogrodowy czy taczka
Nikt, nic?
- asprokol
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
No ............... faktycznie mam to i to a może nawet więcej, ale obawiam się że są w zakrętach podsterowne oraz zachodzą ..... rdzą.
Jak masz trochę zacięcia do majsterkowania, prostą spawarkę która potrafisz użyć, dwa stare koła od motocykla to polecam zrobić samemu.
Ja zrobiłem sobie taki i przydaje się do wszystkiego.
Zrobiłem z myślą o wykorzystaniu przy budowie domu. Przeoczyłem nim ciężary tak duże, że jedynym ograniczeniem była mogą siła pociągów i załadunkowa (a te są spore - nie ważyłem nigdy ale czasem nawet pon
300kg było).
Występowanie nie jest problemem - zrobiłem wysuwane buty przednią i tylną. Przydało się to też jak była potrzebna przewiezienia długich przedmiotów.
A i ja jeszcze wymyśliłem sobie taki sprytny patent na stopki teleskopowe by wózek stał równo przy załadunku i nie musiał go ktoś trzymać.
Taki wózek nie wygląda tak pięknie jak te sklepowe ale zapewniam, że nie o wygląd chodzi a wręcz przeciwnie - wygląd mojego świadczy o tym, że sporo przewiózł a nie stał na wystawie.
Główna wadą jest jego największą zaleta czyli rozmiar. Spore to a gdzieś trzeba przechowywać.
Ja zrobiłem sobie taki i przydaje się do wszystkiego.
Zrobiłem z myślą o wykorzystaniu przy budowie domu. Przeoczyłem nim ciężary tak duże, że jedynym ograniczeniem była mogą siła pociągów i załadunkowa (a te są spore - nie ważyłem nigdy ale czasem nawet pon
300kg było).
Występowanie nie jest problemem - zrobiłem wysuwane buty przednią i tylną. Przydało się to też jak była potrzebna przewiezienia długich przedmiotów.
A i ja jeszcze wymyśliłem sobie taki sprytny patent na stopki teleskopowe by wózek stał równo przy załadunku i nie musiał go ktoś trzymać.
Taki wózek nie wygląda tak pięknie jak te sklepowe ale zapewniam, że nie o wygląd chodzi a wręcz przeciwnie - wygląd mojego świadczy o tym, że sporo przewiózł a nie stał na wystawie.
Główna wadą jest jego największą zaleta czyli rozmiar. Spore to a gdzieś trzeba przechowywać.
A jakie marki/modele? Będę wiedział czego nie kupować.asprokol pisze:No ............... faktycznie mam to i to a może nawet więcej, ale obawiam się że są w zakrętach podsterowne oraz zachodzą ..... rdzą.
Niestety nie mam ani jednego ani drugiegoMarSz pisze:Jak masz trochę zacięcia do majsterkowania, prostą spawarkę która potrafisz użyć, dwa stare koła od motocykla to polecam zrobić samemu.