Majka w ogrodzie
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majka w ogrodzie
Majka ekspertem w rozpoznawaniu róż to ja nie jestem, ale ta Twoja praktycznie taka sama jak moja Crown Princess Margaretta Więc chyba można zakładać, że to ona.
Chopin to kapryśna paskuda, jeśli jest taki słaby to mogłabyś go opryskać stymulatorem wzrostu, najlepiej Asahi. Jest do kupienia na alledrogo Przynajmniej jakiś czas temu był.
New Down fajnie się zapowiada
A ostróżki mi też wichura połamała
W latarence (ja mam mniejszą) tez musiałam wymienić świeczkę na taką w szkle, inne topiły się na słońcu
Chopin to kapryśna paskuda, jeśli jest taki słaby to mogłabyś go opryskać stymulatorem wzrostu, najlepiej Asahi. Jest do kupienia na alledrogo Przynajmniej jakiś czas temu był.
New Down fajnie się zapowiada
A ostróżki mi też wichura połamała
W latarence (ja mam mniejszą) tez musiałam wymienić świeczkę na taką w szkle, inne topiły się na słońcu
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Sasanka18
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maju szkoda tej róży ale pogody nie można przewidzieć
u mnie kiedyś mąż porobił stojaki do róż piennych .
możesz podejrzeć masz bardzo zdolnego M.
Ostróżki masz w bardzo ładnych kolorach .
Zaglądam, po cichutku do Ciebie co kwitnie nowego
ale mało wstawiałaś zdjęć .
u mnie kiedyś mąż porobił stojaki do róż piennych .
możesz podejrzeć masz bardzo zdolnego M.
Ostróżki masz w bardzo ładnych kolorach .
Zaglądam, po cichutku do Ciebie co kwitnie nowego
ale mało wstawiałaś zdjęć .
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Majka przykro, jak żywioł poniszczy tak hołubione rośliny. Bonica cudna była, nic ze szczepionego nie zostało na pniu. Chopinowi daj czas, u mnie z marnych sadzonek z wyprzedaży, po dwu latach ładne krzaczki wyrosły i pięknie kwitną. Różowa ostróżka śliczna. Pozdrawiam ciepło.
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Maju współczuje zniszczeń... Bukiet z boniki piękny, ale przykro, ze w takich okolicznościach musiał powstać...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Maju u mnie taka susza była, że codziennie musiałam podlewać (dziś pada pierwszy raz od bardzo dawna), a u ciebie burza aż kwiaty niszczy... Czy zawsze musi być z przesadą, albo w jedną albo w drugą stronę? Ale masz wyrywny tojad
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
clem3 u mnie też susza i bardzo dawno nie padało a burza była ale pisakowa pogrzmiało, zawiało i to ostro i poszło dalej a deszczu ni kropelki tylko połamało kwiaty i tyle
apus bukiet z tej bonicy fakt cudny dziś już prawie liści nie widać tylko same kwiat i każdy kto wejdzie pyta czy to sztuczny bukiet
cyma2704 no ta bonica zlamała się w połowie kija więc nic już z niej nie będzie ale dobrze że chociaż w domu cieszy oko
Sasanka18 ja już wcześniej oglądałam Twój ogród właściwie zaglądam na FO codziennie co się u kogo zmieniło to już uzależnienie i faktycznie widziałam stojaki pod pienne róże ale to jakoś zawsze potem i potem a M po pracy biega do sąsiada na budowę prąd instaluje i tak jakoś chyba brak czasu ostatnio Wszystkie pienne mam podparte kijami od miotły ale ta była tak obsypana pąkami że miałam jeszcze jeden kij dostawić ale nie zdążyłam no trudno na wiosnę może dokupię taką
jol_ka podglądałam u innych Crown Princess Margaretta i myślę że ja mam a właściwie 5 szt są piękne i w tym roku się w końcu rozkręcają bo w zeszłym roku słabo po posadzeniu wyglądały jedna do dziś wygląda jak nie ona ma z 15 cm i 1 kwiatka miała chopin dostał Asahi ale swojskie hehe bo podlałam go rozrobioną gnojowicą od krówek mam nadzieję, że zadziała
Dziś się postarałam i zrobiłam sporo zdjęć
róża którą witam gości we wejściu
new down do znudzenia
tegoroczna lacre
i eden rose
nn
Rosarium Uetersen
ta nn mam takie 3 szt choć miały być kremowe a nie taka czerwień na jesieni muszę je przesadzić
polstern
naparstnica dosyć długo trzyma
a ta róża to jakaś drobna okrywowa różowa coś jej dolega pąki różowieją i się nie rozkwitają a jak któryś się wysili to kwiat biały skręcony jakiś ale dziwne że w takim różowym kolorze zamknięte pąki są a liście zdrowe
tu pąk biały choć to ciemno różowa róża
taki ma właściwy kwiat mszyca się na niej pojawila ale zebrałam sporo ale było 8 biedronek więc licze na ich pomoc
apus bukiet z tej bonicy fakt cudny dziś już prawie liści nie widać tylko same kwiat i każdy kto wejdzie pyta czy to sztuczny bukiet
cyma2704 no ta bonica zlamała się w połowie kija więc nic już z niej nie będzie ale dobrze że chociaż w domu cieszy oko
Sasanka18 ja już wcześniej oglądałam Twój ogród właściwie zaglądam na FO codziennie co się u kogo zmieniło to już uzależnienie i faktycznie widziałam stojaki pod pienne róże ale to jakoś zawsze potem i potem a M po pracy biega do sąsiada na budowę prąd instaluje i tak jakoś chyba brak czasu ostatnio Wszystkie pienne mam podparte kijami od miotły ale ta była tak obsypana pąkami że miałam jeszcze jeden kij dostawić ale nie zdążyłam no trudno na wiosnę może dokupię taką
jol_ka podglądałam u innych Crown Princess Margaretta i myślę że ja mam a właściwie 5 szt są piękne i w tym roku się w końcu rozkręcają bo w zeszłym roku słabo po posadzeniu wyglądały jedna do dziś wygląda jak nie ona ma z 15 cm i 1 kwiatka miała chopin dostał Asahi ale swojskie hehe bo podlałam go rozrobioną gnojowicą od krówek mam nadzieję, że zadziała
Dziś się postarałam i zrobiłam sporo zdjęć
róża którą witam gości we wejściu
new down do znudzenia
tegoroczna lacre
i eden rose
nn
Rosarium Uetersen
ta nn mam takie 3 szt choć miały być kremowe a nie taka czerwień na jesieni muszę je przesadzić
polstern
naparstnica dosyć długo trzyma
a ta róża to jakaś drobna okrywowa różowa coś jej dolega pąki różowieją i się nie rozkwitają a jak któryś się wysili to kwiat biały skręcony jakiś ale dziwne że w takim różowym kolorze zamknięte pąki są a liście zdrowe
tu pąk biały choć to ciemno różowa róża
taki ma właściwy kwiat mszyca się na niej pojawila ale zebrałam sporo ale było 8 biedronek więc licze na ich pomoc
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko, piękna ta róża przy wejściu, choć ja generalnie za czerwonym nie przepadam
Ale budowę kwiatu ma taka jak lubię
New Dawn możesz pokazywać ile chcesz, bardzo mi się podoba.
Miałam kiedyś ale niestety mi zmarzła, w tym roku posadziłam nową sztukę... i czekam...
Ale budowę kwiatu ma taka jak lubię
New Dawn możesz pokazywać ile chcesz, bardzo mi się podoba.
Miałam kiedyś ale niestety mi zmarzła, w tym roku posadziłam nową sztukę... i czekam...
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Szkoda Boniki To nie to samo, co odłamana jedna czy dwie łodygi. Tu straty są dużo większe. Ładne róże. Lubię je we wszystkich kolorach, w czerwonym też
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
A to już kompletnie niesprawiedliwe Kwiatki połamane i nawet niepodlane? A fe Dobrze, że większość róż przetrwało wichurę, bo piękne są
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Iwonka1
clem3
petunie w tym roku naprawdę ładnie się rozrastają
floksy mix nawet nie wiem jaki bo zbierałam co kto miał
a te ładnie zaczynają a najgorsze że nie mogę sobie nazwy ich przypomnieć???
a to róże wiosną przesadzone a właściwie miały iść na kompost bo długo nie ruszały z miejsca aż w końcu w maja posżłma z łopatą i przy wykopaniu okazało sie że coś tam od dołu puszcza choć w sumie nie wiem czy nie dziczki no ale zobaczymy na razie ładnie się zbierają
hortensja annabel
3 niebieskie ostróżki a każda ma inny odcień
róża nn
budleja czekam na motyle ale do kwiatków jeszcze troszzzkę
lilie coraz bliżej
clem3
petunie w tym roku naprawdę ładnie się rozrastają
floksy mix nawet nie wiem jaki bo zbierałam co kto miał
a te ładnie zaczynają a najgorsze że nie mogę sobie nazwy ich przypomnieć???
a to róże wiosną przesadzone a właściwie miały iść na kompost bo długo nie ruszały z miejsca aż w końcu w maja posżłma z łopatą i przy wykopaniu okazało sie że coś tam od dołu puszcza choć w sumie nie wiem czy nie dziczki no ale zobaczymy na razie ładnie się zbierają
hortensja annabel
3 niebieskie ostróżki a każda ma inny odcień
róża nn
budleja czekam na motyle ale do kwiatków jeszcze troszzzkę
lilie coraz bliżej
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maju,szkoda takiej pięknej róży ,jak ja nie lubię jak natura tak dokucza ,ciągle coś sie musi dziać ,żeby nie było spokoju,czerwona róża piękna ,lubię wszystkie kolory róż,masz trochę tych kwiatów i zaraz oprócz róż,wszystko zacznie zakwitać ,ogród będzie zjawiskowy,pozdrawiam
koziorozec witaj faktycznie pogoda czasem psoci a najbardziej złości jak popsuje coś najładniejszego hehe a róże też lubię wszytkie kolory zaczynałam od czerwonych bo jakoś za żółtymi nie przepadałam ale się przekonałam i na jesieni zamierzam kupić kilka sztuk a do tego RHAPSODY IN BLUE i coś w burgundzie tak żeby mieć już wszystkie odcienie róż no chciejstw uuuuuuuu wiadomo z każdym dniem narasta
kilka fotek tulipany wczoraj ścięłam do końca bo zaraz po przekwitnięciu obciełam pąki i zostawiłam po jednym liściu ai 2 tyg temu dosadziłam petunie takie zwykłe co mi się co roku same wszędzie wysiewają ale bardzo je lubię bo kwitną do mrozów i nie potrzebują żadnej opieki nawet ich nie nawożę nie podlewam a one rosną i kwitną nieziemsko
przed
po
sadziłam je takie miniaturki 2 max 5 cm a już zaczynają kwitnąć
lacre piękna
a ta nn ale ładny pąk
new down 3 szt
kilka fotek tulipany wczoraj ścięłam do końca bo zaraz po przekwitnięciu obciełam pąki i zostawiłam po jednym liściu ai 2 tyg temu dosadziłam petunie takie zwykłe co mi się co roku same wszędzie wysiewają ale bardzo je lubię bo kwitną do mrozów i nie potrzebują żadnej opieki nawet ich nie nawożę nie podlewam a one rosną i kwitną nieziemsko
przed
po
sadziłam je takie miniaturki 2 max 5 cm a już zaczynają kwitnąć
lacre piękna
a ta nn ale ładny pąk
new down 3 szt
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Maju Przejrzałam Twój wątek i jestem zauroczona. Masz mnóstwo świetnych pomysłów i co najważniejsze wdrażasz je w życie! Świetne te dekupażowe kule
A ileż masz cudnie kwitnących róż! Jestem pod mega wrażeniem, bo u mnie totalnie nie chcą rosnąć, choć ziemia nie najgorsza.
No i zachwyciłam się Twoimi obrzeżami i ścieżkami z granitu. U mnie też na podwórku piętrzy się stos takich odpadów- mega nierównych, koślawych i krzywych. Zaczęłam z nich układać ścieżki w ogrodzie ale na sucho. Pierwszy rok było super, ale im dalej tym chwasty wrastały, usunąć trudno i tak zarosły, ze szok Jednak trzeba na zaprawę! A Twoje obrzeża super!
Będę zaglądać i zapraszam do siebie
A ileż masz cudnie kwitnących róż! Jestem pod mega wrażeniem, bo u mnie totalnie nie chcą rosnąć, choć ziemia nie najgorsza.
No i zachwyciłam się Twoimi obrzeżami i ścieżkami z granitu. U mnie też na podwórku piętrzy się stos takich odpadów- mega nierównych, koślawych i krzywych. Zaczęłam z nich układać ścieżki w ogrodzie ale na sucho. Pierwszy rok było super, ale im dalej tym chwasty wrastały, usunąć trudno i tak zarosły, ze szok Jednak trzeba na zaprawę! A Twoje obrzeża super!
Będę zaglądać i zapraszam do siebie