Majka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majka w ogrodzie

Post »

Majka ekspertem w rozpoznawaniu róż to ja nie jestem, ale ta Twoja praktycznie taka sama jak moja Crown Princess Margaretta ;:215 Więc chyba można zakładać, że to ona.

Chopin to kapryśna paskuda, jeśli jest taki słaby to mogłabyś go opryskać stymulatorem wzrostu, najlepiej Asahi. Jest do kupienia na alledrogo :wink: Przynajmniej jakiś czas temu był.

New Down fajnie się zapowiada ;:215

A ostróżki mi też wichura połamała :roll:

W latarence (ja mam mniejszą) tez musiałam wymienić świeczkę na taką w szkle, inne topiły się na słońcu 8-)
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maju szkoda tej róży ale pogody nie można przewidzieć
u mnie kiedyś mąż porobił stojaki do róż piennych .
możesz podejrzeć masz bardzo zdolnego M.
Ostróżki masz w bardzo ładnych kolorach . ;:333
Zaglądam, po cichutku do Ciebie co kwitnie nowego
ale mało wstawiałaś zdjęć .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Majka przykro, jak żywioł poniszczy tak hołubione rośliny. ;:168 Bonica cudna była, nic ze szczepionego nie zostało na pniu. :?: Chopinowi daj czas, ;:108 u mnie z marnych sadzonek z wyprzedaży, po dwu latach ładne krzaczki wyrosły i pięknie kwitną. Różowa ostróżka śliczna. ;:oj Pozdrawiam ciepło. :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Maju współczuje zniszczeń... :cry: Bukiet z boniki piękny, ale przykro, ze w takich okolicznościach musiał powstać...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Maju u mnie taka susza była, że codziennie musiałam podlewać (dziś pada pierwszy raz od bardzo dawna), a u ciebie burza aż kwiaty niszczy... Czy zawsze musi być z przesadą, albo w jedną albo w drugą stronę? :( Ale masz wyrywny tojad ;:333
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

clem3 u mnie też susza i bardzo dawno nie padało a burza była ale pisakowa pogrzmiało, zawiało i to ostro i poszło dalej a deszczu ni kropelki tylko połamało kwiaty i tyle ;:134

apus bukiet z tej bonicy fakt cudny dziś już prawie liści nie widać tylko same kwiat i każdy kto wejdzie pyta czy to sztuczny bukiet

cyma2704 no ta bonica zlamała się w połowie kija więc nic już z niej nie będzie ale dobrze że chociaż w domu cieszy oko ;:3

Sasanka18 ja już wcześniej oglądałam Twój ogród właściwie zaglądam na FO codziennie co się u kogo zmieniło to już uzależnienie ;:306 i faktycznie widziałam stojaki pod pienne róże ale to jakoś zawsze potem i potem a M po pracy biega do sąsiada na budowę prąd instaluje i tak jakoś chyba brak czasu ostatnio Wszystkie pienne mam podparte kijami od miotły ale ta była tak obsypana pąkami że miałam jeszcze jeden kij dostawić ale nie zdążyłam no trudno na wiosnę może dokupię taką

jol_ka podglądałam u innych Crown Princess Margaretta i myślę że ja mam a właściwie 5 szt są piękne i w tym roku się w końcu rozkręcają bo w zeszłym roku słabo po posadzeniu wyglądały jedna do dziś wygląda jak nie ona ma z 15 cm i 1 kwiatka miała :oops: chopin dostał Asahi ale swojskie hehe bo podlałam go rozrobioną gnojowicą od krówek mam nadzieję, że zadziała ;:173

Dziś się postarałam i zrobiłam sporo zdjęć :heja
róża którą witam gości we wejściu

Obrazek

new down do znudzenia ;:215

Obrazek

Obrazek

tegoroczna lacre

Obrazek

i eden rose

Obrazek

nn

Obrazek

Rosarium Uetersen

Obrazek

ta nn mam takie 3 szt choć miały być kremowe a nie taka czerwień na jesieni muszę je przesadzić

Obrazek

polstern

Obrazek

naparstnica dosyć długo trzyma

Obrazek

a ta róża to jakaś drobna okrywowa różowa coś jej dolega pąki różowieją i się nie rozkwitają a jak któryś się wysili to kwiat biały skręcony jakiś ale dziwne że w takim różowym kolorze zamknięte pąki są a liście zdrowe
Obrazek
tu pąk biały choć to ciemno różowa róża

Obrazek
taki ma właściwy kwiat mszyca się na niej pojawila ale zebrałam sporo ale było 8 biedronek więc licze na ich pomoc ;:303

Obrazek
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko, piękna ta róża przy wejściu, choć ja generalnie za czerwonym nie przepadam :lol:
Ale budowę kwiatu ma taka jak lubię ;:108

New Dawn możesz pokazywać ile chcesz, bardzo mi się podoba.
Miałam kiedyś ale niestety mi zmarzła, w tym roku posadziłam nową sztukę... i czekam...
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Szkoda Boniki ;:222 To nie to samo, co odłamana jedna czy dwie łodygi. Tu straty są dużo większe. Ładne róże. Lubię je we wszystkich kolorach, w czerwonym też ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

A to już kompletnie niesprawiedliwe ;:185 Kwiatki połamane i nawet niepodlane? A fe ;:124 Dobrze, że większość róż przetrwało wichurę, bo piękne są ;:215
slimak900
200p
200p

Post »

Iwonka1 ;:162 ;:196
clem3 ;:162 ;:196

petunie w tym roku naprawdę ładnie się rozrastają

Obrazek

floksy mix nawet nie wiem jaki bo zbierałam co kto miał

Obrazek

a te ładnie zaczynają a najgorsze że nie mogę sobie nazwy ich przypomnieć???

Obrazek
a to róże wiosną przesadzone a właściwie miały iść na kompost bo długo nie ruszały z miejsca aż w końcu w maja posżłma z łopatą i przy wykopaniu okazało sie że coś tam od dołu puszcza choć w sumie nie wiem czy nie dziczki no ale zobaczymy na razie ładnie się zbierają

Obrazek

hortensja annabel

Obrazek

3 niebieskie ostróżki a każda ma inny odcień

Obrazek

róża nn

Obrazek

budleja czekam na motyle ale do kwiatków jeszcze troszzzkę

Obrazek

lilie coraz bliżej

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maju,szkoda takiej pięknej róży ,jak ja nie lubię jak natura tak dokucza ,ciągle coś sie musi dziać ,żeby nie było spokoju,czerwona róża piękna ,lubię wszystkie kolory róż,masz trochę tych kwiatów i zaraz oprócz róż,wszystko zacznie zakwitać ,ogród będzie zjawiskowy,pozdrawiam :wit
slimak900
200p
200p

Post »

koziorozec witaj faktycznie pogoda czasem psoci a najbardziej złości jak popsuje coś najładniejszego hehe a róże też lubię wszytkie kolory zaczynałam od czerwonych bo jakoś za żółtymi nie przepadałam ale się przekonałam i na jesieni zamierzam kupić kilka sztuk a do tego RHAPSODY IN BLUE i coś w burgundzie tak żeby mieć już wszystkie odcienie róż no chciejstw uuuuuuuu wiadomo z każdym dniem narasta ;:162
kilka fotek tulipany wczoraj ścięłam do końca bo zaraz po przekwitnięciu obciełam pąki i zostawiłam po jednym liściu ai 2 tyg temu dosadziłam petunie takie zwykłe co mi się co roku same wszędzie wysiewają ale bardzo je lubię bo kwitną do mrozów i nie potrzebują żadnej opieki nawet ich nie nawożę nie podlewam a one rosną i kwitną nieziemsko ;:138

przed

Obrazek

po
Obrazek

sadziłam je takie miniaturki 2 max 5 cm a już zaczynają kwitnąć

Obrazek

lacre piękna ;:167

Obrazek

Obrazek
a ta nn ale ładny pąk

Obrazek

new down 3 szt
Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Witaj Maju :) Przejrzałam Twój wątek i jestem zauroczona. Masz mnóstwo świetnych pomysłów i co najważniejsze wdrażasz je w życie! Świetne te dekupażowe kule :uszy
A ileż masz cudnie kwitnących róż! Jestem pod mega wrażeniem, bo u mnie totalnie nie chcą rosnąć, choć ziemia nie najgorsza.
No i zachwyciłam się Twoimi obrzeżami i ścieżkami z granitu. U mnie też na podwórku piętrzy się stos takich odpadów- mega nierównych, koślawych i krzywych. Zaczęłam z nich układać ścieżki w ogrodzie ale na sucho. Pierwszy rok było super, ale im dalej tym chwasty wrastały, usunąć trudno i tak zarosły, ze szok :oops: Jednak trzeba na zaprawę! A Twoje obrzeża super!
Będę zaglądać i zapraszam do siebie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”