Kosaćce piękne! Zwłaszcza 'Sky Fire' i 'Krynica'
Prosiłaś o identyfikację któregoś, o ile pamiętam? Ten ostatni biały, drobny mam ale bez nazwy. Natomiast biały na drugim zdjęciu przypomina mi moją 'Alaskę'. No i ten, którego "nazwa zaginęła" - 'Ambassadeur'.
Tosiu jaka szkoda. że jeszcze nie można przesyłać zapachów przez telefon poczekaj, za rok powinny zakwitnąć Lidziu roztrzepaniec to Top Brass ale nie za bardzo mi pasuje do niej, może za rok będzie lepiej wybarwiona Marysiu zapraszam na relaks już chyba trzeci rok i nic Maryniu jakoś nie umiem się opanować w zbieractwie i tak coraz więcej wszystkich roślin się pojawia jakby to fajnie było gdyby zaczynały kwitnienie wiosną a kończyły wszystkie jesienią Marysiu del oj chciałabym, chciała ..... ale fundusze skromne Iwonko dziękuję za uznanie Maryniu chinanit machniom róż na buraczka Jacku dziękuję za pomoc w rozpoznaniu 'Sky Fire' i 'Krynica' są piękne, zdjęcie tego nie oddaje
Dzisiaj troszkę nietypowo bo różano a to nie bylina ale tak jakoś się ich ociupkę nazbierało
Marysiu piwonie masz piękne .Biała pusta i ta roztrzepana -cudne.I te z dużymi pręcikami
Róże u mnie słabe w tym roku.Tylko jedna zakwitła.A reszta w pąkach,lub bez .Krzaczki słabe.Podsypałam trochę nawozami,może pomoże.
Twoje pięknie zakwitły .Ale ten krzak na ostatnim zdjęciu .Jaka to odmiana?Ale będzie cudnie kwitł.
Marysiu co to za szalona róża z ostatniej fotki z tysiącem pąków ??? .Kłamałaś ,że nie kwitną Ci róże a tu co różane szaleństwo połączone z piwoniowym .Nic tylko lać Chyba będę musiała się sama wybrać w imć pani strony bo przecież wiesz ,ze lubię wsadzać nos w każdy kwiatek a zanim któraś się zdecyduje to już nie będzie co wąchać Maryś zajrzałabyś do mnie czy to jest Krwawnica
Jolu ja róż nie zasilam nawozami tylko wiosną dostają mączkę rogową i podlewam EM OGRÓD i to wszystko nie są to dorodne krzaki ale można oczy pocieszyć
Piwonia z dużymi pręcikami to albo siewka albo jakiś uratowany korzonek z ogrodu jak kupiliśmy działkę Marysiu to nie bylina, to krzew i to w dodatku kolczasty ! na wyrost powiedziałam trzy latka bo chyba do tego dojdziemy Iwonko prześliczne to może one są ale mają co niektóre mało pędów a to chyba moja wina bo nie umiem się nimi opiekować
Ta różyczka to Double Delight Jadziu to jakiś mutant bo kwitnie jeszcze w grudniu biała ni to płożąca nie umiem jej do żadnych zaliczyć nareszcie coś rozsądnie napisałaś, wsiadaj w autobus a ja Cię odbieram na przystanku czekam
Oprócz piwonii, irysów, róż jeszcze kwitną inne rośliny
jaśminowiec o zapachu poziomek 'Bell e Etoile'
pierwsza lilia
pierwszy liliowiec
i takie ładne tramwajarze
kwiat tulipanowca
mój słodki pomocnik
niedługo zakwitnie dzwonek Blue Octopus
Marysiu
dobrze, że podpisałaś "tramwajarze", bo myślałam, że Ci się jakieś nasionka posypały
U Ciebie dużo kolorów, pięknie Ci kwitnie, miło pooglądać, u mnie też zaczynają kwitnąć róże, Twoje piękne
Pozdrawiam
U mnie takich tramwajarzy nie ma są inne dlatego wcale bym ich nie rozpoznała Ano właśnie chyba sama sie wybiorę w drogę do zaczarowanego ogrodu .Daremnie Cię fatygowałam bo jednak dobrze rozpoznałam te roślinkę .Śliczniusi ten lizaczek
Ulu róże w tym roku są w opłakanym stanie ale mimo tego starają się wydać ładne kwiaty
Te 'tramwajarze' to młodzież i dlatego różnią się od dorosłych Jadziu czekam na potwierdzenie wycieczki Lizaczek też czeka
Mały spacer po ogrodzie
'Fukuzono'
'Justa'
'Margot Koster'
fusca
całolistny ......
?
'Comtesse de Bouchaud'
Duranda
?
'The President'
Sporo masz tych powojników a ten całolistny to taki jak ja mam lecz bez imienia tak jak mój .Może to Blush violet tak by mi pasował do mojego.Wiesz Maryś tak myślę o poniedziałku, bo obiad gotowy lecz muszę to przedyskutować
Marysiu dziękuję za miłe przyjęcie i oczywiście za dary,które już częściowo są posadzone reszta czeka zatopione w myślach gdzie będą mieć miejsce.No i ten śliczniusi Twój lizaczek do zacałowania