Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Post »

Beatko, możemy ponegocjować :wink: .

A powiedz mi proszę, co to za piwonia?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko zaślinie zaraz wszystko. ;:oj Te twoje irysy są cudowne. Już wiem, że zakupy muszę zrobić porządne, bo też chcę takie widoki u siebie.
Co do cięcia róż to miałam w tym roku tak jak ty.Bo i ja robiłam to pierwszy raz na swoich 3 sztukach.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twoje irysy...no cóż piękne to za mało powiedziane. ;:167 Gdybym miała wybierać, który najpiękniejszy to byłby problem. ;:224
Są nieziemsko urodziwe, w dodatku tak majestatycznie wyglądają na rabatach. Ech szkoda, że ogródki się nie rozrastają z czasem. ;:306
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Edytka ja mówię poważnie ,wpadło mi w oko kilka odmian u ciebie ,więc jak byś miała chęć to pisz :D A Peonia to Red Charm ,zakup oczywiście u Izy,bo czyż jest bardziej wiarygodne peoniowe żródło :D W miarę rozkwitania środek kwiatu wypiętrza się i troszkę traci na głębi koloru,ale mnie zachwyca przez cały czas ;:167
Kasiu a nie mówiłam...kto raz zapadł na irysową chorobę nie może poprzestać na niziołkach :;230 Wysokie są zjawiskowe starsze odmiany o prostszych płatkach i bardziej stonowanych kolorach są cudownym towarzystwem dla bardziej spektakularnych nówek,dziękuję loswi ,że mam areał który nie zmusza mnie do ograniczeń i jeśli tylko portfel pozwoli mogę szaleć dalej :D
Dorotko ja już nawet nie próbuję wybierać swojego numeru 1 :D nie potrafię ,jest tyle pięknych odmian ,że to po prostu niemożliwe :D
I taka nówka ,którą bardzo chciałam mieć ,a w realu uczucia mam mieszane,jakoś mi ta kolorystyka nie leży :(

Obrazek

Obrazek
Pretty Ballerina

Obrazek
Lady Madonna

Obrazek
Uwodziciel
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatka, niestety z tego podlewania wyszły nici ;:222 Sporo chmur, trochę grzmotów a potem jakby ktoś z konewką przeleciał i po wszystkim. A "najlepsze" jest to, że kilka kilometrów dalej padało przez kilkadziesiąt minut aż miło..
Kochana, to nie do końca tak, że dopiero teraz obudziłam się na irysy. Od zawsze podobały mi się te bardziej fikuśne odmiany, ale kilka prób posadzenia czegoś z marketowych sadzonek skończyło się niepowodzeniem i ostatecznie zrezygnowałam pozostając przy tradycyjnych żelaznych odmianach znanych jeszcze z ogródków naszych babć ;:173 Teraz twoje cuda przekonują mnie, że warto ponowić próbę, tym bardziej, ze są efekty ;:108 Jedno jest pewne - muszę je sadzić płycej, bo moim nie widać kłączy.. bałam się, że wymarzną przez zimę ;:224
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Beatko, z ogromną rozkoszą oglądam kosaćce. Masz przepiękne odmiany. Też mi się takie marzą. Napisz mi proszę na priv gdzie kupujesz swoje. Mam zamiar troszkę ich kupić. Cudeńka, nie wiadomo, który ładniejszy.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Jest tak pięknie ,a człowiek nie ma czasu ,żeby się tym wszystkim nacieszyć :roll: a wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie :D
Sabinko u mnie w sklepach też nie ma wyboru to dzięki forum znalazłam wspaniałych hodowców i pasjonatów ,od których można odkupić nadwyżki z ich kolekcji :D Co do głębokości sadzenia to na jesieni Robert Piątek pokazywał jak zabezpiecza nowe kłącza i zrobiłam tak samo :D czyli usypałam im małe kopczyki tak jak różom ,że tylko piórka liści wystawały.W marcu jak zrobiła się plucha i zgnilizna rozgarnełam ,ale w czasie bezśnieżnych mrozów w styczniu miały dodatkową ochronę i wszystkie nowe nasadzenia przetrwały zimę w idealnym stanie :wink: skoro twoje ładnie rosną i kwitną to chyba warunki i głębokość odpowiadają :D
Ewuniu odpowiedziałam ,ale ja w sumie nigdy nie robiłam tajemnicy ze swoich zakupów i kilkakrotnie również w tym wątku podawałam namiary na swoich ulubionych sprzedawców np na stronie 10 :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Witaj Irysowa Pani :wit .
Nie rozglądam się za mocno na FO i nie zwróciłam uwagi, że założyłaś wątek. Trochę się dziwiłam, że Cię nie widzę, ale nie mogłam, bo nie szukałam, ech ten SKS :oops:
Jako, że irysy u mnie mają za ciemno, to odpuściłam ich 'pilotowanie' - co nowego w odmianach. Okazuje się ,że bardzo wiele ;:oj .
Krótko mówiąc, a właściwie powtarzając wcześniejsze wpisy - irysy masz cudne. Mają tak wiele kolorów, że przysłowiowa 'kopara' mi opadła. Rzadko się aż tak zachwycam, ale że uwielbiam kolory, to nie mogło być inaczej. Jeszcze te mixy na nich. nawet nie 2 w jednym, a kilka barw . Super!!!.
Cieszę się, że tyle tego masz, bo mogę nacieszyć oko ;:196 .
Ja mam 2 całkiem stare, ale ładne i 2 małe, które zakwitły - od Kryzysowej. Nie wiem czemu, ale 2 nie zakwitły, chociaż rosną obok siebie ;:185 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ależ Ty masz cudne te irysy!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Pretty Ballerina i Lady Madonna przepiękne. Proszę podpisz pozostałe odmiany. Jak się nazywa ten ostatni - góra biała dół kolorowy? - śliczny.
Uwielbiam irysy ;:167
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne te Twoje irysy :) Jakoś tak bardzo mocno zakręcone :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

bejka1970 pisze:w sumie nigdy nie robiłam tajemnicy ze swoich zakupów i kilkakrotnie również w tym wątku podawałam namiary na swoich ulubionych sprzedawców np na stronie 10 :D
Brawo ;:63 . Osobiście również uważam, że uczciwych, solidnych i godnych polecenia sprzedawców należy podawać w głównym wątku, a nie tylko w prywatnych wiadomościach. Tylu jest teraz pseudo sprzedawców, ze mając możliwość zrobienia rozeznania wśród tak wielkiej liczby ogrodników jaką mamy na FO powinniśmy z tego korzystać ;:108

Skoro irysy ładnie przyrastają mimo zakrytych kłączy to może nie będę ich ruszała ;:218 Tak jak piszesz, może faktycznie im to odpowiada ;:224
Na przyszłość będę je sadziła płycej i tyle :roll:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Beatko u Ciebie jak na wystawie poświęcanej irysom ;:196
Jakie cudne ;:167
ODPOWIEDZ