Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Jeju, te widoczki znad wody - ale pięknie i nastrojowo. Wspaniały zakątek. No i rośliny nad brzegami, wszystko razem chwyta za serce.
Świetny ten powojnik Ernest...coś tam - kolor niespotykany. Zupełnie jak czerwone wino.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko goście są cały czas ale łapki ich bolą po pieleniu i wolą oglądać ;:306 ale jak zmobilizujesz to od razu lepiej ;:306
Świetne rzeźby! oj chciałoby się niektóre, a dziewczynki jak zwykle wdzięcznie pozują ;:167
Za to zdjęcia z ogrodu pokazują że piękne miejsce tworzysz ;:63 Dziupelka pełna...niesamowite zdjęcie :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twoje kosaćce: 'Christabel', 'Flavescens' albo 'Moonlight Madonna', 'Havamal', 'Chivalry', 'Salonique', 'Louvoice', 'Accent', chyba znów 'Chivalry' albo może 'Alcazar', 'Great Lakes', 'chyba znów 'Christabel' a może 'Senlac' bo przy tym świetle to nie wiem czy bardziej brąz czy purpura, 'Lent A. Williamson'.
Jeszcze sprawdź zgodność z zamówieniem.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosia ;:196 z bzu powstaje syrop, dziewczyny go uwielbiają rozcieńczony z wodą , mięta, cytryna, kostki lodu. Mniam.
Iza coś sobie w głowie ubzdurała ;:306 i tak mi na każdym zdjęciu pozy strzela :;230 . Rzeźby cudowne, koło nas w Urle przy kościele i w Jadowie na rynku, jest tego więcej kiedyś wstawię. :wink:

Aneczko jaka nalewka ;:14 syropek, syropek powstaje :;230 i suszę na herbatki. Co do dziewczyn to tak trochę się jednak mylisz. Starsza jest w okresie buntu, nic jej nie pasuje, ciągle jej się nudzi, a teraz doszło codzienne ważenie i cudowanie z jedzeniem. Chce być traktowana jak dorosła a zachowuje się gorzej niż mała Iza. :roll: Izabela tak to chochlik, te iskierki w oczach , no i dokucza strasznie starszej. Wstawię później foty jak się skończyła sesja przy rzeźbach ;:301 normalnie można zwariować.
Dziupla już pusta, do sikorki, jedna niestety wypadła ;:145, reszta uczy się latać już z mamą. :wink:

Wandziu dziękuję, Twoje pochwały to miód na moje serce. Staram się coś w miarę możliwości i czasu zrobić, ale jednego i drugiego ciągle brak. Mimo braku wykończenia i dalszych koncepcji co robić też mi się podoba ;:170 , szum wody daje swój niepowtarzalny, błogi klimacik. Już po kosaćcach, jakieś trzy sztuki zakwitły, teraz czekam na liliowce. W weekend powstała mała plaża koło oczka. Swoją drogą jakie dzieci są dziwne- leżała sterta piachu (pozostałości pod folię), taka górka, nikogo nie interesowała. Nie chciało mi się tego rozwozić na razie(brak czasu) więc po prostu rozgrabiliśmy przy oczku i jest płaska plaża, oblegana ze wszystkich stron przez dzieciaki :;230 . Foty później.
:;230 Ernest ..Coś tam dopiero zaczyna, jest w najlepszym stanie, jak na razie ze wszystkich czterech moich powojników.

Marysiu ;:306 tak widzę mobilizacja pomogła, wiem każdy zapracowany i mi czasami nie chce się pisać, ale czasami mam wrażenie że prowadzę monolog :;230 . Rzeźby też bym takie chciała, muszę podpytać po wsiach o twórcę tych cudowności. Dziupelka już pusta :;230 sikorki już wyfrunęły.
W domku na drzewie jajeczka pliszki też już pękły ;:215 i dzioby widać.

Jacku ;:196 dzięki, ja mam zamówienie, ale mi nic z niej nie pasuje , chyba trzy dopasowałam. Reszta jakoś mi nie pasuje :shock: .
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To moja mała pozerka w ogrodzie. :D
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

A tak się kończy pozowanie sióstr :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek
Drą się przy tym jak sroki, miny na koniec nieciekawe. :;230

A tu moje maleństwo, które wyfrunęło już z dziupli, wdzięczniejszy obiekt do pozowania i nie krzyczy :;230 , choć minkę też ma nie za ciekawą ;:306
Obrazek
Obrazek Obrazek

W domku dla dzieci jedna mała pliszka rozdarta, reszta smacznie spała.
Obrazek

Małe bocianki, nie chciały fot, chowały się ;:222 . Może następnym razem.
Obrazek Obrazek.

Tyle zdjęć mojej ptaszyny. ;:306

A co w kwiatach piszczy?. Irysy przekwitły taki okaz jeden został.
Obrazek
Kwitną jeszcze czosnki.
Obrazek Obrazek O tym żółtym całkiem zapomniałam. Obrazek

Bodziszki i kocimiętka dają popis.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
malgoska141
500p
500p
Od: 5 mar 2011, o 08:21

Post »

Witaj Doroto ja już nie raz byłam u Ciebie ale jakoś weny do pisania nie było.Dziewczynki slucNe panienki ja też mam w taką w trakcie buntu co tylko wszystko na nie,ptaszyny u Ciebie jest różnej widze ale bociany muszą być no bo taki tytuł wątku twego .Powiedz jeżeli można jak robisz syrop z bzu kwiatów.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ha ha ha! Twoje dziewczyny wypisz wymaluj jak moja dziatwa! Każde zbliżenie się na mniej niż metr kończy się tak samo jak twoja fotorelacja przy rzeźbie. ;:306 Nie powiem, czuję się pocieszona. ;:215
Mała sikoreczka obłędna! Rozdarty dziub w domku też boski. Teraz czekam na bociany.
Ten niebieski czosnek Careuleum piękny. U mnie jednak coś kaprysi. :oops:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu :wit witaj "Pod bocianim..." Dobrze skwitowałaś wszystko na nie ;:306, dokładnie.
Małych bocianków w tym roku jest trzy , ale nie chcą się fotografować :;230 , głowy wystawiają jak aparat chowam ;:306 .
Syrop proste: kwiaty ścinasz , rozkładasz na gazie głową w dół, żeby robaczki sobie pouciekały. Zagotowujesz gar wody z cukrem. Na 20-40 baldachów bzu 1kg cukru na 1 l wody i wyciskasz sok z 1-2 cytryn, lub limonki, lub tego i tego. Ja daję więcej wody niż cukru( na oko) bo uważam, że same kwiaty są w sobie słodkie. Do zagotowanej wody wrzucasz kwiaty( oczyszczone, same, bo gałązki są gorzkie), nie do wrzątku i odstawiam do lodówki pod przykryciem na 4 dni, raz dziennie mieszam. Przecedzasz i zlewasz, niepasteryzowane w lodówce, albo za pasteryzować.

Aneczko nie wiem czy to jest dla mnie pocieszenie :;230 no może, chociaż wiesz o czym mówię ;:306 .
Ja czekam wakacji jak wyjadą, bo psychicznie już nie wytrzymuję tych awantur o byle co. Bocianki dorwę, dorwę :;230 . Czosnki słabsze w tym roku, podobno co kilka lat trzeba przesadzać, u mnie chyba co roku, bo z zeszłym sadzone a w tym gorzej wyglądają.

Nasza prywatna plaża powstała w ten weekend. Frajda nie tylko dla dzieci, już mam upatrzony leżak i prasol :;230 , chociaż pewnie na chęciach zakupu się skończy ;:306 , zresztą cienia jest dużo od brzóz.

Zapraszam na plażę, dobrze jakby sezon wytrzymała, w przyszłym roku piach pewnie będzie służył do rozluźniania gleby ;:306
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Przy "plaży" róże pomarszczone, już oskubane z kwiatków na konfiturę. ;:333 Wyszło pół słoiczka po koncentracie :;230 Ale mniam mniam, Konfiturę zasiliło kilka kwiatów Rose de Resht.

Obrazek

Rosa Rugowa
Obrazek
i pełna Pink Pavement Hanbau

Obrazek

Rose de Resht
Obrazek Obrazek
Macierzanka piaskowa Albus Thymus, pięknie w tym roku się rozrosła i "wylewa się" na plażę.

Obrazek.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ale masz fajną plażę ;:333 Dzieciaki na pewno się cieszą. Nie śpiesz się z tym leżakiem, bo kiedy znajdziesz czas? Ja postawiłam sobie leżak, owszem, ale koty na nim śpia :lol:
Dziewczynki, czy z minami, czy bez ...uwielbiam oglądać ;:173
Ja też nie mogę się doczekać wakacji ;:333
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Świetne zdjęcia cudownego miejsca :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ptaki Cię kochają! Maluchy modraszek są takie zabawne z tymi szerokimi dzióbkami ;:306 I najważniejsze, że bociany mają potomstwo! Sukces!
Bardzo fajnie mają dziewczyny z tą piaskownicą. Zama bym w niej się pobawiła! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko świetny pomysł z plażą dla dzieci, będzie na pewno cały sezon doskonała zabawa! Masz już i jezioro i plażę i las ;:224
Śliczne mebelki dostały dziewczynki ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Prywatna plaża...super pomysł,tylko basenu jeszcze brakuje ;:333
Moje nastolatki to dopiero drą koty,wiem co to znaczy ;:215
Gdzie wysyłasz dziatwę?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dorotko prywatna plaża i jeszcze z pachnącymi różami. ;:oj Dzieciaki mają frajdę, ;:215 kłótnie to nieunikniona część socjalizacji, wszyscy muszą przez to przejść. ;:168 Warzywnik coraz bardziej widoczny, wszystko pięknie rośnie. ;:333 Miłego spędzania czasu na działce. :wit
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia nie już mi przeszło, przecież nawet na hamaku nie leżę :;230 . Jak legnę z przemęczenia to na piach ;:306 . Jeszcze tydzień, a dzisiejszy dzień był okropny, senny, męczący i jeszcze cała obolała jestem po odpoczynku" weekendowym ;:306 .

Mariola dziękuję , cieszę się że Ci się u mnie podoba ;:196 .
Miłka tak sikory super minki robią ;:306 . Pliszki już opuściły domek dla dzieci. Oczywiście jak przyjechaliśmy to Jula od razu poleciała. Wybiegła z płaczem, że kolejne ptaki zjedzone, gniazdo rozszarpane ;:202 . Poszłam zobaczyć, gniazdo po prostu było puste, małe pliszki wychodzą w 11-15 dniu po urodzeniu, nawet jak jeszcze nie potrafiłyby latać. Płacz więc zażegnałam . ;:333 A małe pliszki latają. Na plaży i ja urzęduję a w piaskownicy mi ciasnawo. :wink:

Marysiu i po co teraz na wakacje wyjeżdżać, wszystko na miejscu :;230 . Nie rybek jeszcze brak. :wink:

Aniu basen jest, a jakże tylko nie rozłożony ;:306 . Dziewczyny wyjeżdżają na dwa tygodnie do babci , więc na razie nie rozstawiam.

Soniu tak mi te dzikie róże pasują przy piachu, prawie jak nad morzem :;230 , jeszcze rokitniki trzeba wsadzić, soli dosypać do oczka i całkiem klimat nadmorski. Z warzywniaka nie jestem zadowolona w tym roku(oprócz truskawek), zaniedbałam, wszystko się ociąga, ale i pogoda u mnie nie sprzyjała.

Zaległe zdjęcia:
Multiflora, rośnie od zachodu i cudnie zapach z wiatrem roznosi się na całą działkę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i trochę różności Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Gefylt
Obrazek Obrazek
Souvenir du Docteur Jamain
Obrazek

Obrazek
Parzydło już przekwitło i nawet zmieniło miejscówkę ;:306
Obrazek