Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Dzięki dziewczyny jednak sama sobie znalazłam odpowiedź a Wyście tylko potwierdziły ;:196 ;:196
IWONKO czy ona się rozsiewa, bo chciałabym ją też wysadzić na rabatkach przed domem .i czy potrzebuje bardzo mokro ,bo tam wielkie drzewa wypijają wodę mniejszym roślinom .Jednak jeśli roślina się zaaklimatyzuje to jest OK. Fajnie rośnie tam Kocimiętka i każdego roku cudnie kwitnie wśród innych roślin .Jednak hibiskus czy dereń mają trochę trudności z pokazaniem na co je stać wciąż są wychudzone
GABI nie nie mam tej róży lecz dziewczyny z pewnością ją mają .Wiem ,że miała ja Ania DS, bo zawsze mi się u niej podobała
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu nie zauważyłam czy się wysiewa, ale kępa się powiększa, więc na pewno się rozrasta, a rośnie nad oczkiem, ale nie w wodzie, czy w mokrym podłożu, choć wilgoć tam jest zachowana, bo są rośliny co zacieniają podłoże, tojeść rozesłana rozpanoszyła mi się nad oczkiem strasznie ;:108 jednak myślę, że jak sie zadomowi u Ciebie to będzie pięknie rosła :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O, ciekawe - mam podobne listki na nowej dostanej roślince - być może to krwawnica, poczekam aż zakwitnie.

Iwonko - czy tojeść rozesłana zagłusza rośliny, czy można ją puścić pomiędzy? Mam ją w jednym miejscu i nie wiem czy mogę ją gdzieś jeszcze indziej sobie posadzić, bo prezentuje się bardzo fajnie.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu popieram Iwonkę ;:138 fajne masz wypełniacze w różanym ogrodzie ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu na widok kwitnących róż u Ciebie, odjęło mi mowę ;:oj Szał kwitnienia i suszy wcale nie widać, chociaż pewnie ciężko pracujesz, żeby pannom nie zabrakło wody. U mnie też sucho okropnie. Na jakieś większe opady chyba się nie zapowiada, więc pozostaje system nawadniający wspomagany ręcznie.

Zaintrygowała mnie Flora Danica. Widziałam tę różę w ogrodniczym i tak jej się przyglądałam i przyglądałam...Ciekawa jestem Twojej opinii o niej. Jak długo ją masz?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu bardzo proszę wyślij patyczki, bo mnie w tym sezonie bierze na żółto ;:306 a mam tylko jedną żółtą różę :) Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu nie mów że Ksieciunio to taki potwór , bo się wystraszylam. To jakie osiąga rozmiary bo muszę mu zostawic miejsce na rozbujanie.
U Ciebie tyle różyczek bo teren olbrzymi i masz chyba wszystkie odmiany .Jest na co popatrzeć i wiele się dowiedzieć. Jak dobrze wrócić do starych znajomych. Lepiej mi na duszy.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO mój Księciunio ma chyba z 1,5 m szer.to tylko jego część więc przygotuj się na niezłą niespodziankę .Możliwe ,ze Twój nie będzie aż tak przybierał na wadze :wink:

Obrazek

MARYSIU przesyłka poszła więc jutro wyglądaj listonosza

Obrazek

DOROTKO Flora Danica ma cudne kwiaty a także liście i nawet po liściach idzie ja rozpoznać, bo ma je takie charakterystyczne lekko czerwonawe i błyszczące.Po za tym jest zdrowiutka i ma wielkie kwiaty .W tym roku wymęczył ja trochę mączniak więc wygląda tak jak wygląda.Niestety nie wiem czy pachnie ;:124 Ona jest u mnie ze 4 czy 5 lata lecz z początku słabo przyrastała dopiero od ubiegłego roku jak dostała nową miejscówkę zaczęła szaleć .Kwitnie do mrozów, a słonko nie przypala jej kwiatów

Obrazek

MARYSIU ;:196 dzięki za potwierdzenie.Towarzystwo róże muszą mieć a jakże oby tylko zbyt mocno się nie rozsiewała lecz to mniejszy problem, bo mam gzie sadzić :wink:

Obrazek

BEATKO Tojeść raczej nie zagłusza innych roślin jeśli nie jest w miarę ekspansywna, bo też mam ja u siebie .Lecz na rabatki jej nie wpuszczam

Obrazek

IWONKO ;:196 z wysiewaniem to nie bezie problemu bo rabatki przed domem to wielki teren i nawet jako soliter ładnie by wyglądała tylko czy zechce tam się zaaklimatyzować ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Och Jadziu, jakie cudne królewny w Twoim ogrodzie ;:oj ;:138 coś pięknego a ile tego :!: ;:oj i takie dorodne, duże krzewy :shock: Piękne. ja tylko mam i rozpoznaję Westerland ;:306 coś tam chyba jeszcze mam jak Ty , ale gdzie mnie znać nazwy ;:174 Piękna kolekcja róz ;:138 No i szkoda,ze nie masz drzewa to byś coś tam wspięła :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Gloria i u Ciebie żółciutka! Ja czekam aż moja całkiem się otworzy... a w ubiegłym roku była kremowa... i wierz tu kobiecie :;230
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu mam od zeszłego roku Lavaglut, to przepiękna czerwona róża, u mnie jeszcze w pączkach ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Beaby pisze:O, ciekawe - mam podobne listki na nowej dostanej roślince - być może to krwawnica, poczekam aż zakwitnie.

Iwonko - czy tojeść rozesłana zagłusza rośliny, czy można ją puścić pomiędzy? Mam ją w jednym miejscu i nie wiem czy mogę ją gdzieś jeszcze indziej sobie posadzić, bo prezentuje się bardzo fajnie.
Bea ja ją wpuściłam do siebie i rośnie tam gdzie chce, a że u mnie glina i jak susza, to ziemia szybko wysycha i aż pęka, to przy tojeści jedna ta wilgoć dłużej trzyma, jak mnie tojeść zaczyna wkurzać, to po prostu przerzedzam i tyle, a rośnie raczej wszędzie między krzewami, więc ich nie zagłuszy ;:108
Jadziu ona spokojnie się zadomowi, nie jest wymagająca :wit
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu Twój Księciulo to widać władca a mój choć piękny to jakiś niezaradny ma dworzan a pozwolił sobie połamać burzy swoje gałązki oj, oj na otarcie łez została jedna chyba ręka z bukietem pąków.
Ze wstydu aż się zaczerwienił Jego Wysokość :;230
Zerknij skarbie do mnie wstawiłam Maritin dobrze kumam?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Flora Danica to będzie już jedno z ostatnich moich chciejstw ;:14 , jest cuuuudna, i chyba rozpoznałam moja żółtą NN- Posilion,ale jeszcze muszę jutro się jej przyjrzeć.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

RENIU Postilion to róża parkowa jest cudna i wciąż kwitnąca i zdrowa .Zrobię jej jutro dla Ciebie sesję .Ona kwitnie kiściami .Widzę,że moja Flora robi karierę :wink:
ANUSIU mój księciunio zbyt się rozszalał, a po wczorajszej burzy musiałam go mocno przepasać w pasie, bo się pokładał .Dobrze ,że wnuczek był akuratnie w ogródku to mi pomógł go poskromić.Możliwe ,że poczerwieniał ze złości :wink:
IWONKO ja jednak za bardzo tej tojeści nie wierzę zagłuszyłaby wszystkie rosnące pod różami maluchy .Na chodnikach może sobie rosnąć jej prawo :;230
MARYSIU masz rację ,ze to cudna róża i chociaż ma małe kwiatki to jej pokrój też mi sie podoba i ta czerwień inna niż wszystkie prawie czarna
BASIU w ubiegłym roku miałam jej kwiat całkiem żółty bez żadnych pąsów jakby to nie ona .Gdyby ktoś mi pokazał ten kwiat to w życiu nie powiedziałabym ,że to ona .No cóż kobieta zmienną jest :;230
KAROLINKO to kwestia treningu zapamiętywanie imion róż .Potem jak coś kupuje a widzisz nazwę to wiesz czy to masz czy nie .Oczywiście mam takie róże ,które wspięły by się na drzewa ale drzew nie mam :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i cudna Warszawa od Zosi [zwkwiat] ;:196