Identyfikacja róż - część 4
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Identyfikacja róż - część 4
Mam też posadzoną Swany, ale jeszcze nie kwitła (sadzona wiosną), właśnie czekam na nią, żeby porównać. Z tym, że mam wrażenie, że Swany ma dużo mniejsze kwiaty...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu mam tez okrywową ALBA MEIDILAND rzeczywiście kwiaty są większe od Swany
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Poprzyglądam się jej w necie. Dziękuję.
Pozdrawiam, Basia.
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Agnesko _żadna z moich Bonic nie pachnie.
- tara
poserbaby zerknij u Ewy na róże Brown Velvet
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=56
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=56
Tara, wielkie dzięki! To może być ta róża, będę musiała się jej przygladać i jeszcze porównać do opisu, jak się krzaczek trochę rozwinie. Kolor zdecydowanie się zgadza
Poproszę jeszcze o radę w sprawie dwóch NN angielek.
Moje typy to Abraham Darby albo Tea Clipper. Mimo różnicy w oświetleniu między zdjęciami, to one nie kłamią aż tak bardzo: pierwsze kwiaty były bardziej różowe, kolejne są brzoskwiniowopomarańczowe. Są pełne, duże, zwieszają się na cienkich, prawie bezkolcowych pędach. Na zamkniętych pąkach, po wierzchniej stronie pojawia się różowy pasek na środku, potem nie jest już widoczny.
Tutaj celuję w Graham Thomas albo Charles Darwin? Kwiaty duże, pełne, po kilka na pędzie, kwitnie dość silnie. Mam wrażenie, że od zbyt silnego kwitnienia pędy się zwieszają i kwiaty przesychają za szybko, ale nie wiem jak sobie z tym poradzić (podlewam często)
Moje typy to Abraham Darby albo Tea Clipper. Mimo różnicy w oświetleniu między zdjęciami, to one nie kłamią aż tak bardzo: pierwsze kwiaty były bardziej różowe, kolejne są brzoskwiniowopomarańczowe. Są pełne, duże, zwieszają się na cienkich, prawie bezkolcowych pędach. Na zamkniętych pąkach, po wierzchniej stronie pojawia się różowy pasek na środku, potem nie jest już widoczny.
Tutaj celuję w Graham Thomas albo Charles Darwin? Kwiaty duże, pełne, po kilka na pędzie, kwitnie dość silnie. Mam wrażenie, że od zbyt silnego kwitnienia pędy się zwieszają i kwiaty przesychają za szybko, ale nie wiem jak sobie z tym poradzić (podlewam często)
- tara
Abraham Darby albo Tea Clipper moim zdaniem nie jest ani jedno ani drugie, a to drugie zdjęcie to grahamek na pewno.
Zapomniałam to może być Grace?
Zapomniałam to może być Grace?
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
poserbaby, pierwsze zdjęcie sugerowałoby Tea Cliper, ale na drugim jest róża podobna do Greace.
Graham Thomas tak ma. Kwiaty są duże i ciężkie, dlatego się przewieszają. Dość szybko przekwitają.
Graham Thomas tak ma. Kwiaty są duże i ciężkie, dlatego się przewieszają. Dość szybko przekwitają.
- olga-s1
- 100p
- Od: 5 lis 2013, o 15:04
Pozdrawiam Olga
Poserbaby - to na pewno nie jest Abraham - popatrz na mojego 25 str. wątku o różach z marketu.
Ale w tym roku z kartonikowych pomarańczowych angielek wyrastała czasem Grace - zajrzyj do wątku Daysy - Twoja wydaje mi się podobna.
Ale w tym roku z kartonikowych pomarańczowych angielek wyrastała czasem Grace - zajrzyj do wątku Daysy - Twoja wydaje mi się podobna.
- tara
Rozumiem, że te dwa pierwsze zdjęcie to ta sama u Ciebie róża, dlatego myślę o Grace.
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02