Familokowego ciąg dalszy
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu ja chcę posadzić przy powojnikach, przy patio, te zapachy takie cudne, niech nam pachnie przy odpoczynku 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu zaczątki roślin już u mnie w wodzie, bo wczoraj wieczorem to ani do sadzenia ani do pisania nie miałam głowy
Nie dziękuję, ale będę zawiadamiać o postępach. Wawrzynka chyba na razie zostawię w doniczce
Cieszę się że coś w Twojego obfitego ogrodu ma szansę zamieszkać u mnie

Nie dziękuję, ale będę zawiadamiać o postępach. Wawrzynka chyba na razie zostawię w doniczce

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MARYSIU
trochę się denerwowałam, bo myślałam ,że przesyłka nie dotarła.Jednak widzę ,ze miałaś mnóstwo gości to i sporo przygotowań trzeba było zrobić .Dzień pełen wrażeń nie tylko tych pozytywnych lecz i negatywnych które uszykowała pogoda.Niech zdrowo rosną i cieszą nową ich właścicielkę
IWONKO no tak przecież masz patio to tam ona będzie w sam raz .Raczej powojniki przygniatają pnące róże do parteru .Mam tak z LL bo szalony Polish Spirit nie daje jej oddychać
GRAŻYNKO Gloria dei - PEACE - pokojowa róża więc musi być piękna i na dodatek ma wielkie lekko pachnące kwiaty
ANDRZEJU widać ,ze chyba spisz na działce bo rzadko się pokazujesz.Cieszę się ,że coś z mojego ogródka rośnie także u Ciebie.a Twoje roślinki rosną u mnie.Brawa dla ochoczej Angeli tylko wiesz ,ze to wyrośnie cudny potwór
Tak dzisiaj wygląda mój Charles Austin
Wszystko musiałam w szybkim tempie ścinać przez wczorajszą nawałnicę

takie było od rana wczorajsze niebo wygląd miało groźny

IWONKO no tak przecież masz patio to tam ona będzie w sam raz .Raczej powojniki przygniatają pnące róże do parteru .Mam tak z LL bo szalony Polish Spirit nie daje jej oddychać
GRAŻYNKO Gloria dei - PEACE - pokojowa róża więc musi być piękna i na dodatek ma wielkie lekko pachnące kwiaty
ANDRZEJU widać ,ze chyba spisz na działce bo rzadko się pokazujesz.Cieszę się ,że coś z mojego ogródka rośnie także u Ciebie.a Twoje roślinki rosną u mnie.Brawa dla ochoczej Angeli tylko wiesz ,ze to wyrośnie cudny potwór
Tak dzisiaj wygląda mój Charles Austin

takie było od rana wczorajsze niebo wygląd miało groźny

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O, dziękuję Wam za tę tojeść.
Do tej pory ją usuwałam ale w tym roku taka ładna była już od samej wiosny, że ją zostawiłam wśród żurawek ale i tak trzymam ją w ryzach. Zatem - dam ją na inne rabaty także
Jadziu - na razie odpoczywamy po wczorajszej wietrznej nawałnicy.
Twoje róże to same ochy i achy
A z pięknie pachnących to którą łatwą polecasz?

Do tej pory ją usuwałam ale w tym roku taka ładna była już od samej wiosny, że ją zostawiłam wśród żurawek ale i tak trzymam ją w ryzach. Zatem - dam ją na inne rabaty także

Jadziu - na razie odpoczywamy po wczorajszej wietrznej nawałnicy.

Twoje róże to same ochy i achy

A z pięknie pachnących to którą łatwą polecasz?

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jadziu, masz piękne róże,

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jadziu, jak zwykle piękne róże pokazujesz... u mnie żółtych nie ma, ale takie wpadające w pomarańcz typu Hansestadt Rostock są... to nie mój kolor, ale kupiłam ze względu na zdrowotność róży. .. trochę mnie razi ten kolor... ale oglądaćmogę u Ciebie... 

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak Jadziu - wczoraj rano wyszedłem z domu i właśnie wróciłemJAKUCH pisze:ANDRZEJU widać ,ze chyba spisz na działce bo rzadko się pokazujesz.

Pamiętając o "Angeli" zostawiłem dla niej więcej miejsca na rabacie

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Ale Ci zazdroszczę spania nadziałce.
Jadziu, patyki powkładane

Etuda jeszcze w wazonie. CUDNA!!!

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
TOSIA przecież widziałaś jak wielka rośnie u mnie Angela .Widzisz Andrzej bardziej przewidujący .Dzisiaj tragicznie wyglądają wszystkie róże szczególnie te wielki .Czerwona kłania się nisko w pas aż głową bije pokłony.Przyszłam mokra od przedzierania się między nimi ,żeby pozbierać oślizłe towarzystwo
Ciekawe jak dlugo bedzie w wazonie bo niestety Austinek którego wzięłam do domu już klapnięty
ANDRZEJU widziałeś jaki u mnie wyrósł potwór z Angeli i miałam racje ,że ja przesadziłam zaraz po pierwszym roku .Teraz może sie wykazać i nikomu nie przeszkadza, a z Cardinalem Hume sie dogadują, bo ten raczej niskiego wzrostu lecz idzie na szerokość
GABI żółte róże rozjaśniają mój północny ogródek. Hansestadt to piękna róża lecz cóż każdemu podoba się coś innego i śmiesznie wyglądałyby nasze ogrody ,gdyby u wszystkich rosły te same róże
Zapraszam
BASIU
Twoje sa również piękne chociaż sporo to młodzież
BEATKO z pięknie pachnących poleciłabym Claire Marshall to cudna róża, oczywiście Doktorek ,LL LO,Jacques Cartier, Munstead Wood moja nowa Evelyne Dheliat tylko nie wiem jak u niej ze zdrowotnością, bo jest u mnie od jesieni .Dzisiaj ją wąchałam i pachnie cudnie na konwalie nawet w deszczu zapach się utrzymuje. To samo Pink peace ona również cudnie pachnie ,warto tez wspomnieć mrs Lincolna.Zresztą każda róża pachnie jedne bardziej intensywnie inne ledwie ledwie lecz jak podoba mi się kwiat to zapach jest mało istotny
A to dzisiejszy i wczorajszy kwiat Evelyne Dheliat

No i dzisiejsze róże zapłakane deszczem

ANDRZEJU widziałeś jaki u mnie wyrósł potwór z Angeli i miałam racje ,że ja przesadziłam zaraz po pierwszym roku .Teraz może sie wykazać i nikomu nie przeszkadza, a z Cardinalem Hume sie dogadują, bo ten raczej niskiego wzrostu lecz idzie na szerokość
GABI żółte róże rozjaśniają mój północny ogródek. Hansestadt to piękna róża lecz cóż każdemu podoba się coś innego i śmiesznie wyglądałyby nasze ogrody ,gdyby u wszystkich rosły te same róże

BASIU

BEATKO z pięknie pachnących poleciłabym Claire Marshall to cudna róża, oczywiście Doktorek ,LL LO,Jacques Cartier, Munstead Wood moja nowa Evelyne Dheliat tylko nie wiem jak u niej ze zdrowotnością, bo jest u mnie od jesieni .Dzisiaj ją wąchałam i pachnie cudnie na konwalie nawet w deszczu zapach się utrzymuje. To samo Pink peace ona również cudnie pachnie ,warto tez wspomnieć mrs Lincolna.Zresztą każda róża pachnie jedne bardziej intensywnie inne ledwie ledwie lecz jak podoba mi się kwiat to zapach jest mało istotny
A to dzisiejszy i wczorajszy kwiat Evelyne Dheliat

No i dzisiejsze róże zapłakane deszczem

- iwona0042
Pięknie wyglądają całe w kroplach deszczu, w diamentowych kroplach 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu ja tez tak pomyślałam jak Iwonka - cudne te róże w kropelkach deszczu
jakby im ktoś diamenciki poprzyklejał 

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Róże ubrane w diamenty... 

Pozdrawiam, Basia.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu rzeczywiście fajnie ujęłaś je w kroplach deszczu
Moje róże które mam ukorzenione z twoich patyczków są w tym roku piękne , wszystkie kwitną, ale aparat został na działce. mam nadzieję, że Iwonce też się pięknie ukorzenią i będzie Cię wychwalać tak jak ja patrząc na nie

Moje róże które mam ukorzenione z twoich patyczków są w tym roku piękne , wszystkie kwitną, ale aparat został na działce. mam nadzieję, że Iwonce też się pięknie ukorzenią i będzie Cię wychwalać tak jak ja patrząc na nie

- iwona0042
Bożenko a jak że, będę, właściwie to już wychwalam, bo patyczki piękne, zdrowe
a Ciebie to gdzieś zgubiłam, idę do Twojego ogrodu 

- JAKUCH
IWONKO nie wychwalaj za bardzo ważne ,żeby sie ukorzeniły .Dzisiaj narwałam sobie wierzby i zaraz zamoczę myślę jednak ,ze trochę mało tego bezie a mam sporo do podlania przede wszystkim różane patyczki ,ale także ukorzeniam Tamaryszka,powsadzałam do ziemi patyczki tawuł,Forsycji,i pęcherznic .Mam zamiar to posadzić na rabatkach przed domem.czy lepiej zamoczyć te patyczki na 24h w tym ukorzeniaczu czy wystarczy tylko podlać .Tak sie o tym naczytałam ,że muszę to wypróbować
Mam nadzieję ,ze u Ciebie też popadało solidnie
BOŻENKO
dlatego rano poleciałam do ogródka nie tylko ,żeby wyzbierać oślizłe draństwo ale żeby zrobić fotki różom w kroplach deszczu .Uwielbiam takie widoki .Cieszę sie ,że jesteś zadowolona z patyczków
BASIU ano diamenciki w cenie, bo nie wiadomo kiedy znów będziemy oglądać takie widoki
TERENIU uwielbiam takie fotki z kroplami deszczu róże wtedy wyglądają dostojnie

BOŻENKO

BASIU ano diamenciki w cenie, bo nie wiadomo kiedy znów będziemy oglądać takie widoki
TERENIU uwielbiam takie fotki z kroplami deszczu róże wtedy wyglądają dostojnie