Ogródek Gosi cz.15
- Mufka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz.15
Gosiu, Twój ogród coraz piękniejszy ! Przybywa roślinek i kolorów, rabatki aż kipią od ich obfitości
Bardzo pięknie prezentuje się nowa ścieżka, to była świetna inwestycja !
Podziwiam i zachwycam się zdjęciami - wszystko wygląda imponująco
PS.Stipa okazała się rzeczywiście siewką brachytrichy, ale już kupiłam nową w szkółce i zobaczymy jak sobie da u mnie radę.
Bardzo pięknie prezentuje się nowa ścieżka, to była świetna inwestycja !
Podziwiam i zachwycam się zdjęciami - wszystko wygląda imponująco
PS.Stipa okazała się rzeczywiście siewką brachytrichy, ale już kupiłam nową w szkółce i zobaczymy jak sobie da u mnie radę.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu, bardzo dziękuję za komplementy.
Miło ich słuchac
Z bukszpanami się spóźniłam. Nie miałam czasu na cięcie. Faktycznie przy upałach nie jest to najlepsze.
Trzeba wyczekać. Może w tygodniu będzie choć jeden dzień. Wydaje mi się, że u mnie takim dniem będzie wtorek, więc jutro chyba zajmę się cięciem. Nawet pożyczyłam maszynkę do golenia. Będę to robiła pierwszy raz.
Z przesadzaniem chyba poczekać do jesieni. Lepiej nie ryzykować
O Orlayę będę dbała, bo chcę mieć jej więcej.
Marysiu, cieszę się, że podobają Ci się moje działania.
Zdjęcia niestety są okropne. Musze zainwestować w aparat.
No to kiepsko. Moja Gigantea po przesadzeniu wygląda bardzo marnie. Mam nadzieję, że się rozrośnie mimo to
Jak nie to sama będę musiała zakupić jeszcze raz
Dzisiaj nareszcie posiałam trawę. Długo to trwało, ale jest. Ciekawe jak długo będę czekała na efekt. Nawet nie sprawdzałam, czy termin jest odpowiedni. No trudno
Zanim urośnie stare zdjęcia
Mam już pierwsze typy do kategorii zdechlaków
Geoff Hamilton. Cudowny kwiat, ale co z tego jak bardzo krótko trzyma to piękno, ale nie jest najgorszy
A to jest moje odkrycie tegoroczne. Róża Kakuun. Rewelacyjnie kwitnie, ma cudny kolor, kwiaty trzyma bardzo długo. Nie straszna mu żadna pogoda, ani deszcz, ani palące słońce
Miło ich słuchac
Z bukszpanami się spóźniłam. Nie miałam czasu na cięcie. Faktycznie przy upałach nie jest to najlepsze.
Trzeba wyczekać. Może w tygodniu będzie choć jeden dzień. Wydaje mi się, że u mnie takim dniem będzie wtorek, więc jutro chyba zajmę się cięciem. Nawet pożyczyłam maszynkę do golenia. Będę to robiła pierwszy raz.
Z przesadzaniem chyba poczekać do jesieni. Lepiej nie ryzykować
O Orlayę będę dbała, bo chcę mieć jej więcej.
Marysiu, cieszę się, że podobają Ci się moje działania.
Zdjęcia niestety są okropne. Musze zainwestować w aparat.
No to kiepsko. Moja Gigantea po przesadzeniu wygląda bardzo marnie. Mam nadzieję, że się rozrośnie mimo to
Jak nie to sama będę musiała zakupić jeszcze raz
Dzisiaj nareszcie posiałam trawę. Długo to trwało, ale jest. Ciekawe jak długo będę czekała na efekt. Nawet nie sprawdzałam, czy termin jest odpowiedni. No trudno
Zanim urośnie stare zdjęcia
Mam już pierwsze typy do kategorii zdechlaków
Geoff Hamilton. Cudowny kwiat, ale co z tego jak bardzo krótko trzyma to piękno, ale nie jest najgorszy
A to jest moje odkrycie tegoroczne. Róża Kakuun. Rewelacyjnie kwitnie, ma cudny kolor, kwiaty trzyma bardzo długo. Nie straszna mu żadna pogoda, ani deszcz, ani palące słońce
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Dawno do Ciebie nie zaglądałam a tu buchło kwieciem . Ta rabata przy ścieżce prezentuje się bardzo ładnie a co do trawy to sama myślę czy by nie posiac bo mam jeden kawałek którego nie zdążyłam posiac wcześniej. Zapowiadają upały ale myślę, że przy odpowiednim podlewaniu da radę. Róże masz śliczne i tak wiele pięknych odmian . Bardzo podoba mi się ten bez czarny a ja na swój będę czekała trochę zanim urośnie. Ogród masz wspaniały, taki różnorodny i po prostu jest pięknie. Pozdrawiam i trzymam kciuki za trawę .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
"Płynie, wije się rzeczka jak błękitna wstążeczka
Tu się srebrzy, tam ginie, a tam znowu wypłynie"
Taki właśnie wierszyk z wczesnego dzieciństwa skojarzył mi się z tymi obrazkami.
Ślicznie to wymyśliłaś.
Tu się srebrzy, tam ginie, a tam znowu wypłynie"
Taki właśnie wierszyk z wczesnego dzieciństwa skojarzył mi się z tymi obrazkami.
Ślicznie to wymyśliłaś.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
A ja do tej fotorelacji dodam kilka zdjęć, które zrobiłam wczoraj w trakcie realnej wizyty w ,,Gosinym ogródku''.
Gosiu! Dziękuję serdecznie za gościnę, pogaduchy i roślinki!
To zdjęcia z mojej komórki
Gosiu! Dziękuję serdecznie za gościnę, pogaduchy i roślinki!
To zdjęcia z mojej komórki
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gosiu, zachwycam się Twoim Geoffem Mój mizerny i nawet nie wiem, czy w ogóle przetrwa, bo ma się bardzo źle
Zachwycająca jarzmianka - jaka to odmiana?
Zachwycająca jarzmianka - jaka to odmiana?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Gosiu trawa posiana, widok na zakątek z różą na płocie cudny. Różanych rarytasów masz tyle, że trudno się zdecydować. Pewnie dziś Geoff Hamilton mi wyjątkowo sie spodobał, subtelny kolor i ten kształt. Jazz z trawą wspaniale wygląda. Też nie cięłam bukszpanów, bo upały.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Gosiu widać, że idziesz zgodnie z planem
Kiedy w planach wypoczynek ? ... siebie też czasami pytam bo lato szybko minie a my z rabaty na rabatę i .... tak wkoło a czas mija.
Sporo host widzę - w tym sezonie u siebie sporo przesadzałam więc teraz muszę pilnować wilgotności aby liście były ładne. Potem już dadzą sobie radę . Duży kontrast liści host przy ścieżce >>czy znasz imię tej hosty?
Kiedy w planach wypoczynek ? ... siebie też czasami pytam bo lato szybko minie a my z rabaty na rabatę i .... tak wkoło a czas mija.
Sporo host widzę - w tym sezonie u siebie sporo przesadzałam więc teraz muszę pilnować wilgotności aby liście były ładne. Potem już dadzą sobie radę . Duży kontrast liści host przy ścieżce >>czy znasz imię tej hosty?
Bardzo udana ta ścieżka, wszystko jest świetnie zaplanowane, a Geoff faktycznie szybko się obsypuje.
Rabatki są ładnie urozmaicone, coraz więcej kolorków, fajnie.
Będziesz zadowolona na pewno.
Jazz bardzo przypadł mi do gustu.
Rabatki są ładnie urozmaicone, coraz więcej kolorków, fajnie.
Będziesz zadowolona na pewno.
Jazz bardzo przypadł mi do gustu.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dziewczyny, ale miałam szczęście z sianiem trawy
Mam 100% podlany trawnik.
Niby nadchodzą upały, ale jak już ziarenka porządnie nasiąkły powinny sobie poradzić.
Cieszę się bardzo. Szkoda, że nie zdążyłam dosiać na tej wcześniej robionej części., no ale tam tylko dosiewka.
Zresztą cały ogród porządnie podlany. Dawno nie było tak długotrwałego deszczu.
Ewelinko, ja też mam straszne opóźnienia. Nie nadążam. Powoli odwiedzam znajome wątki,. ale to długo trwa.
Zauważyłam, że świeża trawa ma bardzo dużo sił witalnych ukrytych w ziarenkach. Gorzej sobie radzi na drugi rok.
Także siej śmiało, ale faktycznie o podlewaniu nie zapominaj.
Bardzo Ci dziękuję za tyle komplementów
Fajnie, że nie tylko mi podoba się to co robię
Lucynko, w sumie to faktycznie wygląda jak rzeczka, a jak jeszcze będzie trawnik to powinno spotęgować wrażenie.
Czekam na niego z niecierpliwością.
Renatko, dzięki za spotkanie. Szkoda, że nie było z nami Lucynki, ale może następnym razem się uda.
Tych roślinek jeszcze zostało.
Jak tylko będę miała chwilę podrzucę, ale tylko podrzucę
Nie będę wpadała na siedzenie.
Monia, Geoff ma przepiękne kwiaty, ale co z tego jak przy tych upałach po 2 dniach zostają mumie?
A po deszczu wszystko opadło. Nie należy do moich faworytów. Za to chyba będę zadowolona z mojego nowego nabytku. St. Swithum. Kwiaty trzyma całkiem długo jak na angielkę, nie jest chyba wrażliwa na deszcz, ale nie miałam dzisiaj okazji zbadać.
Pytasz o tę różową? Niestety nie znam nazwy.
Soniu, o Geoffie napisałam Moni. Nie jest moim faworytem. Trochę szkoda, że nie zdążyłam przyciąć bukszpanów w niedzielę, ale już nie miałam siły, wczoraj padało cały dzień, a dzisiaj był mecz. Jutro wracam bardzo późno, w czwartek koniecznie koszenie trawnika. W piątek ma imprezę. Zostaje weekend
No sama widzisz, że czasu nie ma
Krysiu, wypoczynek zimą. Chyba w sezonie rzadko kiedy wypoczywam. Oprócz takiego lata jak zeszłoroczne. Przy tych upałach nic się nie dało zrobić, ale leżeć też nie za bardzo.
Mam nadzieję, że się nie powtórzą.
Niestety nie znam nazwy bo dostałam ją od sąsiadki na zagospodarowanie rabatki
Ewo, dzięki
na razie jeszcze nie jestem na etapie wywalania róż bo mi się nie podobają, słabo kwitną, czy coś w tym guście, ale myślę, że niedługo ten moment nastąpi.
Na pewno będę się pozbywała róż, które są wrażliwe na zmiany pogodowe. Wolę może mniej efektowne, a pewne.
Posadzone moje nabytki trawiaste ze szkólkingu
Mają zamknąć dojście na tylną rabatę.
Przejście będzie tylko po schodkach
Pastelka robi swoje
Acropolis jak zwykle mnie zachwyca
A to kolejna moja miłość Stephane Baronin zu Gutenberg. Niby z wyglądu taka delikatna, ale radzi sobie całkiem dobrze
I kolejna rewelacyjna róża. Długo jej nie doceniałam. Avalon. Mikrus, ale za to jaki dzielny
Nie można pominąć też Candelight.
Dobra dosyć tego, bo Was zamęczę
Mam 100% podlany trawnik.
Niby nadchodzą upały, ale jak już ziarenka porządnie nasiąkły powinny sobie poradzić.
Cieszę się bardzo. Szkoda, że nie zdążyłam dosiać na tej wcześniej robionej części., no ale tam tylko dosiewka.
Zresztą cały ogród porządnie podlany. Dawno nie było tak długotrwałego deszczu.
Ewelinko, ja też mam straszne opóźnienia. Nie nadążam. Powoli odwiedzam znajome wątki,. ale to długo trwa.
Zauważyłam, że świeża trawa ma bardzo dużo sił witalnych ukrytych w ziarenkach. Gorzej sobie radzi na drugi rok.
Także siej śmiało, ale faktycznie o podlewaniu nie zapominaj.
Bardzo Ci dziękuję za tyle komplementów
Fajnie, że nie tylko mi podoba się to co robię
Lucynko, w sumie to faktycznie wygląda jak rzeczka, a jak jeszcze będzie trawnik to powinno spotęgować wrażenie.
Czekam na niego z niecierpliwością.
Renatko, dzięki za spotkanie. Szkoda, że nie było z nami Lucynki, ale może następnym razem się uda.
Tych roślinek jeszcze zostało.
Jak tylko będę miała chwilę podrzucę, ale tylko podrzucę
Nie będę wpadała na siedzenie.
Monia, Geoff ma przepiękne kwiaty, ale co z tego jak przy tych upałach po 2 dniach zostają mumie?
A po deszczu wszystko opadło. Nie należy do moich faworytów. Za to chyba będę zadowolona z mojego nowego nabytku. St. Swithum. Kwiaty trzyma całkiem długo jak na angielkę, nie jest chyba wrażliwa na deszcz, ale nie miałam dzisiaj okazji zbadać.
Pytasz o tę różową? Niestety nie znam nazwy.
Soniu, o Geoffie napisałam Moni. Nie jest moim faworytem. Trochę szkoda, że nie zdążyłam przyciąć bukszpanów w niedzielę, ale już nie miałam siły, wczoraj padało cały dzień, a dzisiaj był mecz. Jutro wracam bardzo późno, w czwartek koniecznie koszenie trawnika. W piątek ma imprezę. Zostaje weekend
No sama widzisz, że czasu nie ma
Krysiu, wypoczynek zimą. Chyba w sezonie rzadko kiedy wypoczywam. Oprócz takiego lata jak zeszłoroczne. Przy tych upałach nic się nie dało zrobić, ale leżeć też nie za bardzo.
Mam nadzieję, że się nie powtórzą.
Niestety nie znam nazwy bo dostałam ją od sąsiadki na zagospodarowanie rabatki
Ewo, dzięki
na razie jeszcze nie jestem na etapie wywalania róż bo mi się nie podobają, słabo kwitną, czy coś w tym guście, ale myślę, że niedługo ten moment nastąpi.
Na pewno będę się pozbywała róż, które są wrażliwe na zmiany pogodowe. Wolę może mniej efektowne, a pewne.
Posadzone moje nabytki trawiaste ze szkólkingu
Mają zamknąć dojście na tylną rabatę.
Przejście będzie tylko po schodkach
Pastelka robi swoje
Acropolis jak zwykle mnie zachwyca
A to kolejna moja miłość Stephane Baronin zu Gutenberg. Niby z wyglądu taka delikatna, ale radzi sobie całkiem dobrze
I kolejna rewelacyjna róża. Długo jej nie doceniałam. Avalon. Mikrus, ale za to jaki dzielny
Nie można pominąć też Candelight.
Dobra dosyć tego, bo Was zamęczę
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Margo!
Niech Cię nie uśpi fakt, że trawka jest podlana. Teraz musi mieć wilgotne podłoże stale. Bo jeśli uschną świeżo wykiełkowane źdźbła, to będzie po herbacie .
Widzę, że plany w stosunku do róż masz takie jak ja. Też już mnie nie bawi najpiękniejszy nawet kwiat, którego na drugi dzień już nie ma, albo krzak bujnie kwitnący, ale poniewierający kwiaty po ziemi i w upał, i po deszczu. To nie jest zabawne, no i cierpi estetyka rabat.
Moje gratulacje, że wreszcie doceniłaś niezwykłą urodę Avalona . To jest właśnie taka róża, o jakie nam chodzi. Piękna w każdych warunkach .
Jagi
PS. Chyba jednak zainwestuj w lepszy aparat... .
Niech Cię nie uśpi fakt, że trawka jest podlana. Teraz musi mieć wilgotne podłoże stale. Bo jeśli uschną świeżo wykiełkowane źdźbła, to będzie po herbacie .
Widzę, że plany w stosunku do róż masz takie jak ja. Też już mnie nie bawi najpiękniejszy nawet kwiat, którego na drugi dzień już nie ma, albo krzak bujnie kwitnący, ale poniewierający kwiaty po ziemi i w upał, i po deszczu. To nie jest zabawne, no i cierpi estetyka rabat.
Moje gratulacje, że wreszcie doceniłaś niezwykłą urodę Avalona . To jest właśnie taka róża, o jakie nam chodzi. Piękna w każdych warunkach .
Jagi
PS. Chyba jednak zainwestuj w lepszy aparat... .
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Ależ różnorodność i bogactwo roślin, ogród już teraz jest piękny, a z każdym rokiem wrażenie będzie się potęgować.Zazdroszczę umiejętności skomponowania w spojną całość tych wszystkich odmian. Na powojniki z pewnością przy odrobinie dobrej woli znajdziesz miejsce, chociażby przy drewnianym płocie;).
Wczoraj zobaczyłem u sąsiadki coś wspaniałego - od południowej strony wystawionej cały czas na działanie słońca ogromny dywan z rozchodnika ostrego w pełnej fazie kwitnienia. Jeśli nie masz tej rośliny, a masz słoneczne stanowisko- to bierz bez wachania. Ja w każdym razie nie odpuszczę, mam ją już obiecaną ;)
Wczoraj zobaczyłem u sąsiadki coś wspaniałego - od południowej strony wystawionej cały czas na działanie słońca ogromny dywan z rozchodnika ostrego w pełnej fazie kwitnienia. Jeśli nie masz tej rośliny, a masz słoneczne stanowisko- to bierz bez wachania. Ja w każdym razie nie odpuszczę, mam ją już obiecaną ;)
- mirekjm
- 200p
- Od: 20 gru 2011, o 16:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne zakątki w tym ogrodzie u Ciebie;)
pozdrawiam:Mirek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;