Borówka amerykańska - 7 cz
Re: Borówka amerykańska - 7 cz
Podlewać samym elektrolitem do akumulatora czy go rozrobić?
- patryk10015
- 500p
- Od: 1 maja 2015, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rozrobić z wodą do odpowiedniego pH wody, bez rozrabiania popaliłbyś krzewy.rafal995 pisze:Podlewać samym elektrolitem do akumulatora czy go rozrobić?
-
- 100p
- Od: 20 sty 2016, o 09:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Byłem pewien,że Rafał żartuje, to i ja sobie pozwoliłem. .Następnym razem muszę brać poprawkę.patryk10015 pisze:Rozrobić z wodą do odpowiedniego pH wody, bez rozrabiania popaliłbyś krzewy.rafal995 pisze:Podlewać samym elektrolitem do akumulatora czy go rozrobić?
Przepraszam że Cie zawiodłemkaLo pisze:Byłem pewien,że Rafał żartuje, to i ja sobie pozwoliłem. .Następnym razem muszę brać poprawkę.patryk10015 pisze:Rozrobić z wodą do odpowiedniego pH wody, bez rozrabiania popaliłbyś krzewy.rafal995 pisze:Podlewać samym elektrolitem do akumulatora czy go rozrobić?
Jakie testy polecacie?
- patryk10015
- 500p
Do badania odczynu pH wody potrzebny ci będzie kwasomierz helliga dostępny w sklepach ogrodniczych, papierki lakmusowe bądź elektroniczny kwasomierz to już zależy od twojego budżetu który wybierzesz.
-
Mozesz wyjaśnić jakie urządzenie masz na myśli pisząć "elektroniczny kwasomierz" ?
PS.
Już nie raz wyjaśniałem jakie powinny być papierki i nawet podawałem linki .Jak widać mnóstwo osób czyta tylko ostatnią stronę ,żeby wiedzieć "kto zabił". Nikomu nie chce sie czytać książki, żeby się dowiedzieć "dlaczego zabił". Smutne to.
PS.
Już nie raz wyjaśniałem jakie powinny być papierki i nawet podawałem linki .Jak widać mnóstwo osób czyta tylko ostatnią stronę ,żeby wiedzieć "kto zabił". Nikomu nie chce sie czytać książki, żeby się dowiedzieć "dlaczego zabił". Smutne to.
- patryk10015
- 500p
Miałem na myśli elektroniczny miernik pH . No niestety każdy chcę iść na łatwiznę, mając nie kiedy odpowiedź na swoje pytanie 5 postów wyżej
-
- 500p
- Od: 7 lip 2015, o 15:09
Do pomiarów pH wody przy jej zakwaszaniu wystarczy taki prosty pH metr który można dostać na allegro za kilkanaście zł albo w marketach budowlanych za niecałe 25zł. Ma on skalę od 3-9ph. Nieskończona ilość pomiarów i daje w miarę dokładny wynik po minucie.
-
"Elektroniczny miernik pH" to szerokie pojęcie , ale pod tą nazwą można kupić w sieci jedynie różne wariacje gadżetów, których częścią pomiarową jest drut wbijany w ziemię. Cudeńka te mogą kosztować i kilkadziesiąt złotych a warte są mniej niż koperta w której są wysyłane. Najtańszy dostepny na rynku pehametr to DVM8681 .Trudno coś o nim powiedzieć konkretnego, ale elektroda pomiarowa jest szklana i umieszczona tak, że nie jest narażona na uszkodzenia.Cena 180 zł nie jest powalająca, szczególnie dla kogoś, kto inwestuje w kilkadziesiąt krzewów.
Tomala, wsadź go do 10% octu. Jak pokaże poniżej 3 (2,7-2,8 ) to jest ok. Jak nie, to już wiesz, gdzie go wsadzić.
Tomala, wsadź go do 10% octu. Jak pokaże poniżej 3 (2,7-2,8 ) to jest ok. Jak nie, to już wiesz, gdzie go wsadzić.
-
- 500p
- Od: 7 lip 2015, o 15:09
Ja nie mam takiego miernika pH, sąsiad ma od roku i na razie wszystko dobrze pokazuje. Testowane na octach, kwaskach cytrynowych i elektrolitach. To jest podobnie jak z samochodowymi transmiterami fm. Bardzo proste urządzonko które na allegro można kupić za kilkadziesiąt złotych albo nawet za 1zł. Miałem taki droższy i taki za złotówkę i nie widziałem żadnej różnicy.
Mi do zakwaszania wody w zupełności wystarcza taki prosty pH metr.
Mi do zakwaszania wody w zupełności wystarcza taki prosty pH metr.
-
Czyli loteria.I tak lepsza niż "rosyjska ruletka"
Pytanie dodatkowe.Zainwestowałeś grubą kasę w plantację borówki.Kupisz sprzęt za złotówkę czy za tysiąc?
Pytanie dodatkowe.Zainwestowałeś grubą kasę w plantację borówki.Kupisz sprzęt za złotówkę czy za tysiąc?
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
To weź jednak kup sobie taki z płynem heliga. Niedrogi a przynajmniej bardziej pewny niż te elektoniczne chińskie zabawki, co to nawet w occie pokazują pH 7 . Mi przynajmniej sprzedawca oddał kasę za to badziewie, na które się kiedyś nacięłam, po tym doświadczeniu kupiłam w ogrodniczym test z płynem Heliga i w końcu mogę zmierzyć pH.
Pomyśl skoro tyle osób Ci odradza to znaczy, że jest coś na rzeczy...
Pomyśl skoro tyle osób Ci odradza to znaczy, że jest coś na rzeczy...
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"