Identyfikacja róż - część 4
- bartosz les
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Identyfikacja róż - część 4
Mam kolejną NN
Tym razem mam różę kupioną w Netto jako Barcelona ale barcelona raczej to nie jest. Barcelona ma piękne aksamitne płatki i zapach starych róż - korzenny. Ta moja pachnie bardzo słabo w pąku wyglądała bardzo elegancko byla gruba główne pędy są grube i mocno kolczaste a te nowe mają takie drobne igiełkowate kolce. Mr.Lincoln nie jest to na pewno. Jest pełna ale później jak widać pokazjue środek. Ma kolor taki zwykły czerwony - barcelona ma bardzo ciemny kolor .
Liczę na Waszą pomoc
Tym razem mam różę kupioną w Netto jako Barcelona ale barcelona raczej to nie jest. Barcelona ma piękne aksamitne płatki i zapach starych róż - korzenny. Ta moja pachnie bardzo słabo w pąku wyglądała bardzo elegancko byla gruba główne pędy są grube i mocno kolczaste a te nowe mają takie drobne igiełkowate kolce. Mr.Lincoln nie jest to na pewno. Jest pełna ale później jak widać pokazjue środek. Ma kolor taki zwykły czerwony - barcelona ma bardzo ciemny kolor .
Liczę na Waszą pomoc
Dzięki. To teraz mam jeszcze więcej wątpliwościGabriela pisze:Podobna do Olympic jest Hansestadt Rostock...
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też proszę o pomoc znawców róż.
Mogę pokazać tylko charakterystyczny pęd. Kwiatów nie pamiętam.
Te ciernie są bardzo duże i jesienią mają mocny, czerwony kolor. Stanowią główną ozdobę rośliny.
Te ciernie są bardzo duże i jesienią mają mocny, czerwony kolor. Stanowią główną ozdobę rośliny.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
A moją ktoś znabartosz les pisze:Mam kolejną NN
Liczę na Waszą pomoc
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Znawcą nie jestem, ale może to jest róża Rosa sericea pteracantha (róża czteropłatkowa, jedwabista, białe kwiaty ma, dzika)chinanit pisze:Ja też proszę o pomoc znawców róż.
....
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
Aniu -Taro muszę się jeszcze dużo nauczyć.W cięciu to ja bardzo wyrywna czasem nawet za bardzo , kupiłam na tym szczepie i będę eksperymentować .Ta druga bardziej ze zdjęć w necie pasuje do Nikole ale czas pokaże ,szkółki w Końskowoli są nieogarnione często się kupuje kota w worku
- Dorja
- 500p
- Od: 23 wrz 2014, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam taką samą, ogromne, cudne pełne kwiaty.Ma ktoś pomysł, co to?ROSARIUM pisze:Proszę o identyfikację jeszcze tej pięknoty: czerwona, aksamitna, słodko pachnąca, duuuuże kwiaty, bez kolców.
Katarzyna. Ogród po wiejsku
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Dorja Twoja róża bardzo przypomina mi Ingrid Bergman.
Może komuś uda się zidentyfikować moją piękną nieznajomą - przysłana jako Cottage Rose
pąk
cały krzew
Może komuś uda się zidentyfikować moją piękną nieznajomą - przysłana jako Cottage Rose
pąk
cały krzew
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
jol_ka, Crocus Rose. Ktoś chyba pomylił etykietki i zamiast Crocus Rose przypiął Cottage Rose.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Constancja dzięki Super
Miałam nadzieję, że to może być ona, mam ją na liście chciejstw na przyszły sezon
Miałam nadzieję, że to może być ona, mam ją na liście chciejstw na przyszły sezon
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki