Aha - ja zostawiam wilki uszczykując je tak by zostały ze dwa liściemymysteryy pisze:Ja o reszcie krzaczka napisałam, że wypłosz.
Wszystko o pomidorach cz. 12
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 12
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też. Bez tego zabiegu to już całkiem by nie miał czym wykarmić tych gron.
Jutro pstryknę mu fotkę. Ma już trochę całkiem sporych owocków.
Jutro pstryknę mu fotkę. Ma już trochę całkiem sporych owocków.
Ja niczego nie zapylam, za to robię opryski kwiatów roztworem kwasu bornego. Praktycznie wszystko wiąże.kurakao pisze:A czy zapylacie megagrona, czy zostawiacie to naturze?
Pozdrawiam
- mymysteryy
Dziś zauważyłem coś takiego:
Martwicze zmiany w towarzystwie żółtych przebarwień. Wystepuje na 1 krzaczku i to raczej w dsolnej jego części. Wiekszosc zmienionych liści profilaktycznie urwałem. Szykować się na bitwę czy nie jest bardzo źle?
Martwicze zmiany w towarzystwie żółtych przebarwień. Wystepuje na 1 krzaczku i to raczej w dsolnej jego części. Wiekszosc zmienionych liści profilaktycznie urwałem. Szykować się na bitwę czy nie jest bardzo źle?
-
- 200p
- Od: 4 maja 2016, o 18:28
Witam. a jak rozrobić kwas borowy?wiem ,ze tylko w gorącej wodzie.a jaki proporcji?wodny111 pisze:Ja niczego nie zapylam, za to robię opryski kwiatów roztworem kwasu bornego. Praktycznie wszystko wiąże.kurakao pisze:A czy zapylacie megagrona, czy zostawiacie to naturze?
Pozdrawiam Ekaterina
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kacona w tym linku masz wszystkie receptury http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=52707
Pozdrawiam Magda
Mymysteryy, masz bardzo małe grona na Megagronie. W ubiegłym roku też takie miał?
- mymysteryy
W zeszłym roku wysadzałam Megagrona dużo wcześniej niż w tym i nie pamiętam jakiej wielkości grona miał w okolicy końca czerwca, ale przez cały sezon w gronie pojawiały się nowe kwiaty, grono stale się powiększało i zbiór był non stop.
A u Was wszystkie kwiaty pojawiają się naraz?
A u Was wszystkie kwiaty pojawiają się naraz?
Naraz nie, tylko u mnie najpierw rośnie wielka kula kwiatów, potem zaczyna wiązać, a jak ma już owocki takiej wielkości, to nie przyrasta wiele.
- mymysteryy
To u mnie było trochę inaczej i owocowanie było mocno rozciągnięte w czasie, ale wolałabym Twoją wersję z piorunującym wrażeniem wielkiej żółtej kuli.
- lucysia
- 100p
- Od: 5 mar 2007, o 19:50
Czy jest jakaś inna odmiana o podobnych owocach?
Mam koktajlówkę o bardzo podobnym wyglądzie owocu.Niestety grono nie jest aż tak rozbudowane.Podejrzewam że nie będzie to Megagrono.
Mam koktajlówkę o bardzo podobnym wyglądzie owocu.Niestety grono nie jest aż tak rozbudowane.Podejrzewam że nie będzie to Megagrono.
Dziewczyna z bloku,która nie widzi świata poza wsią.
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też rozwój kwiatostanu trwa jakiś casz nawet teraz gdy są juz pierwsze owoce to wydaje mi się ,że jeszcze nowe kwiatki sie pojawiają. mymysteryy natomiast bardzo rachityczną ma łodygę ten Twój megagroniasty .