Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Róże piękne i maczki ;:oj , nie wiedziałam, że jest tyle odmian ogrodowych.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Marysiu, jak zwykle siedzę i oglądam z rozdziawioną buzią Twoje zdjęcia! Róże mnogością i różnorodnością powalają na kolana. No i te maki... Dziś przy autostradzie mijałam pole, chyba nieużytek, bo całe niebieskie od chabrów, wygląda cudnie! Takiego tojada biało-niebieskiego muszę od sąsiadki skubnąć, bo mi się podoba, a ona ma wielką kępę :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiujuż tojad kwitnie ;:oj moje jeszcze nawet pąków nie mają.
Pierwsze trzy róże cudne, nie umniejszając pozostałym ;:168
Też mam znacznie chłodniej i dobrze bo przynajmniej wysadzę pozostałe ogórki do grunu i słonko ich nie wysuszy.
Też coś internet mi zwolnił na dodatek pracowy monitor się zepsuł i czytać na bieżąco nie mogę ;:145
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Marysiu, mnogość kwiecia u Ciebie mnie zachwyca. Z racji miejsca skąpego nigdy nie wejdę do tej ligi. Pięknie masz! :)
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O, biedna! Tyle czasu post pisać - ja bym zwątpiła w ten internet. :(
Życzę, żeby się dostawca sprężył i poprawił.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu bardzo lubię zaglądać do Twojego ogrodu!
Jest taaaaaaaaaaaak cudownie! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Te internety to pewnie słońce przegrzało, bo ja też mam kłopoty.
Piszę i piszę, a gdy już zbliżam się ku końcowi, wyskakuje info: "brak połączenia z siecią". Wobec tego dysponuję naprawę, co następuje bardzo szybko, ale post znika w całości. No i muszę zaczynać od początku. ;:145

Bogactwo Twoich róż,Marysiu, pamiętam z ubiegłego roku i z radością widzę, że przetrwały i pięknie ozdabiają ogród. ;:215
Dzisiaj u mnie pogoda idealnie nastrajała do załatwiania zaległych spraw pozadomowych i pozadziałkowych, z czego skwapliwie skorzystałam i działka leży dziś sobie odłogiem. Do jutra. ;:108
Trochę ciężko mi się pisze, a to przez Włochów i Hiszpanów. ;:223 Świetny mecz. ;:63

Pozdrawiam cieplutko. ;:168 Dzisiaj już można, bo się schłodziło. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Piękny, kolorowy ogród. Wspaniałe maki i jeszcze wspanialsze róże. Zauroczona jestem zwłaszcza fioletową różyczką.
Pełny, różowy orlik i przetacznik, bodajże fioletowo zielony - marzenie.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu, masz mnóstwo pięknych kwiatów :D
Róże jak na paradzie, wszystkie obficie kwitną.
Ten fioletowo-różowy powojnik jest prześliczny :D
Maki ;:173
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu chciałam powiedzieć, że cudna ta herbaciana róża, ale jadę dalej, a tam ta zielona boska, już chyba w tamtym roku się nią zachwycałam ;:167 , no i Sally ta reż śliczniusia, no po prostu cudne wszystkie one są ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Masz cudowne róże i też chciałabym żeby codziennie witała mnie nowa ;:224 . Maczki także bardzo mi się podobają ;:108 . Ach pięknie u Ciebie a problemy z siecią bywają denerwujące ;:222 . Dobrej nocy :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam przed snem, bo może znowu rano odetną mi dostęp do Was ;:131

Asiu są tacy co pracują nad tym, żeby nas naciągnąć na coś nowego ;:306 Jak sobie przypomnę niegdysiejsze sklepy ogrodnicze i dzisiaj ;:224

Aniu u mnie czasem jeszcze się zdarzają takie pola, ale nieduże bo potentaci to leją chemię i maczka czy chabra nie uświadczysz :wink: Tojad przyjechał do mnie z Wrocka :heja

Julciu ktoś nam coś z tym internetem po... Tojady są różne, ten kwitnie mi pierwszy, potem taki letni, a na końcu mam jeszcze jesienny Obrazek
Ta róża na 3 zdjęciu już mnie drugi rok zaskakuje ogromnymi kwiatami ...jak piwonie ;:215 Julciu chłodniej i wreszcie mogłam zrobić porządek w tunelu nie mdlejąc ;:oj

Moniko nie trzeba mieć dużo kwiecia wystarczy mieć to co się podoba, chce ;:333 i na niewielkiej powierzchni można spełniać marzenia ;:168

Dario oczywiście z przerwami, na szczęście jestem doświadczona i jak się pojawiają problemy to zapisuje tekst Obrazek
Zobaczymy może awarię naprawiano prowizorycznie, a po weekendzie zrobią już solidnie Obrazek

Basiu bbaaardzo dziękuję i miło mi Cię gościć ;:168

Lucynko róże na szczęście przetrwały, a nawet niektóre ubogaciły :D Czekam jeszcze na Barkarole, bo już się z nią pożegnałam ale odbiła i rośnie, chociaż pąków jeszcze nie ma ;:131 Wciągnęły mnie te ślicznotki, nie dość że sprowadzam patyczki to teraz przycinając po kwitnieniu wszystko wsadzam do ziemi ;:306 Wszędzie stoją jakieś doniczki ;:oj
Czytałam właśnie, że znowu nie masz kierowcy więc trochę odpoczniesz od plewienia...no tak! ale za to te emocje? ja ulegam tylko naszym ;:333 Tak dzisiaj zdecydowanie chłodniej, dobrej nocy Obrazek

Justynko dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu, bo teraz każdy ogród zasługuje na komplementy Obrazek U Ciebie pewnie też kolorowo Obrazek

Aguś i u Ciebie widziałam piękne powojniki i róże. A powojnik o którym piszesz bardzo powoli się rozrasta, albo nie mam odwagi go mocniej ciąć...a one to lubią :D Maki mają w sobie to coś! Będą nasionaObrazek

Iwonko nie to nie ta ;:185 Elfe jeszcze nie kwitnie, bo musiałam ją mocno ciąć i to dwa razy. To jest taka śmieszna różyczka biedronkowa, kwiatki ma pączkowate. Przesadzona teraz pokazuje swój urok! W Sally to tabun motyli, coś niesamowitego chociaż szkoda że nie pachnie. Muszę spróbować ją ukorzenić ;:168

Ewelinko i tak na pewno będzie, bo jak zaczynają kwitnąć to nie wszystkie w jednym dniu. Codziennie zaskakuje mnie nowy kwiat ;:224 Teraz wypatruje co rano nowego maczkaObrazek
Dziękuję za odwiedziny i życzę spokojnej nocy!
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Marysiu, problem zaczyna się wtedy, jak na chciejstwa a raczej to co mus mieć już miejsca nie wystarcza... ja powoli, powoli dochodzę do takiego momentu. Boję się jak to się mówi w moich stronach- totalnego "zaźgania" działki, bez przestrzeni i oddechu choćby w postaci trawnika.. Nic to jesienią będę :)dzielić porządnie co bardziej ekspansywne, już mam na różne sporo chętnych. A pomyśleć, że rok temu sama przyjmowałam z wdzięcznością każdą sadzoneczkę.

Jaka różę polecałabyś mi najbardziej. Najlepiej niezbyt ekspansywną. Mówię o rabatowych.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu witaj, ja z samego rana wybrałam się na działeczkę, bo już nie bardzo w prognozy wierzę, a tu popatrz, udało im się, pada, no i musiałam wrócić, choć znowu mam do posadzenia co nie co, wczoraj dostałam dziwaczka jakiegoś długokwiatowego i Krynkę. Mówisz, że w Sally tabun motyli, a nie pachnie, ciekawe co je do niej przyciąga, pewnie jej uroda :wit
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu piękności się naoglądałam.
Zachwycił mnie bodziszek o półpełnych kwiatkach,
Od maków oczu nie mogłam oderwać - cudowności
Róża Sally też prześliczna a czy ona pachnie?
Lilia Martagon urocza, kupiłam sobie dwie martagonki w maju na wyprzedaży ale coś nie wschodzą ;:185
Mówisz Marysiu, że amfora bezproblemowo zimuje, więc trzeba będzie się o nią postarać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”