Mój wiejski świat
Re: Mój wiejski świat
Róże piękne i maczki
, nie wiedziałam, że jest tyle odmian ogrodowych.

- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, jak zwykle siedzę i oglądam z rozdziawioną buzią Twoje zdjęcia! Róże mnogością i różnorodnością powalają na kolana. No i te maki... Dziś przy autostradzie mijałam pole, chyba nieużytek, bo całe niebieskie od chabrów, wygląda cudnie! Takiego tojada biało-niebieskiego muszę od sąsiadki skubnąć, bo mi się podoba, a ona ma wielką kępę 

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania
- julcia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiujuż tojad kwitnie
moje jeszcze nawet pąków nie mają.
Pierwsze trzy róże cudne, nie umniejszając pozostałym
Też mam znacznie chłodniej i dobrze bo przynajmniej wysadzę pozostałe ogórki do grunu i słonko ich nie wysuszy.
Też coś internet mi zwolnił na dodatek pracowy monitor się zepsuł i czytać na bieżąco nie mogę

Pierwsze trzy róże cudne, nie umniejszając pozostałym

Też mam znacznie chłodniej i dobrze bo przynajmniej wysadzę pozostałe ogórki do grunu i słonko ich nie wysuszy.
Też coś internet mi zwolnił na dodatek pracowy monitor się zepsuł i czytać na bieżąco nie mogę

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Marysiu, mnogość kwiecia u Ciebie mnie zachwyca. Z racji miejsca skąpego nigdy nie wejdę do tej ligi. Pięknie masz! 

- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O, biedna! Tyle czasu post pisać - ja bym zwątpiła w ten internet.
Życzę, żeby się dostawca sprężył i poprawił.

Życzę, żeby się dostawca sprężył i poprawił.
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Marysiu bardzo lubię zaglądać do Twojego ogrodu!
Jest taaaaaaaaaaaak cudownie!
Jest taaaaaaaaaaaak cudownie!

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Te internety to pewnie słońce przegrzało, bo ja też mam kłopoty.
Piszę i piszę, a gdy już zbliżam się ku końcowi, wyskakuje info: "brak połączenia z siecią". Wobec tego dysponuję naprawę, co następuje bardzo szybko, ale post znika w całości. No i muszę zaczynać od początku.
Bogactwo Twoich róż,Marysiu, pamiętam z ubiegłego roku i z radością widzę, że przetrwały i pięknie ozdabiają ogród.
Dzisiaj u mnie pogoda idealnie nastrajała do załatwiania zaległych spraw pozadomowych i pozadziałkowych, z czego skwapliwie skorzystałam i działka leży dziś sobie odłogiem. Do jutra.
Trochę ciężko mi się pisze, a to przez Włochów i Hiszpanów.
Świetny mecz.
Pozdrawiam cieplutko.
Dzisiaj już można, bo się schłodziło. 
Piszę i piszę, a gdy już zbliżam się ku końcowi, wyskakuje info: "brak połączenia z siecią". Wobec tego dysponuję naprawę, co następuje bardzo szybko, ale post znika w całości. No i muszę zaczynać od początku.

Bogactwo Twoich róż,Marysiu, pamiętam z ubiegłego roku i z radością widzę, że przetrwały i pięknie ozdabiają ogród.

Dzisiaj u mnie pogoda idealnie nastrajała do załatwiania zaległych spraw pozadomowych i pozadziałkowych, z czego skwapliwie skorzystałam i działka leży dziś sobie odłogiem. Do jutra.

Trochę ciężko mi się pisze, a to przez Włochów i Hiszpanów.

Pozdrawiam cieplutko.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Piękny, kolorowy ogród. Wspaniałe maki i jeszcze wspanialsze róże. Zauroczona jestem zwłaszcza fioletową różyczką.
Pełny, różowy orlik i przetacznik, bodajże fioletowo zielony - marzenie.
Pełny, różowy orlik i przetacznik, bodajże fioletowo zielony - marzenie.
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, masz mnóstwo pięknych kwiatów
Róże jak na paradzie, wszystkie obficie kwitną.
Ten fioletowo-różowy powojnik jest prześliczny
Maki

Róże jak na paradzie, wszystkie obficie kwitną.
Ten fioletowo-różowy powojnik jest prześliczny

Maki

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu chciałam powiedzieć, że cudna ta herbaciana róża, ale jadę dalej, a tam ta zielona boska, już chyba w tamtym roku się nią zachwycałam
, no i Sally ta reż śliczniusia, no po prostu cudne wszystkie one są

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Marysiu
. Masz cudowne róże i też chciałabym żeby codziennie witała mnie nowa
. Maczki także bardzo mi się podobają
. Ach pięknie u Ciebie a problemy z siecią bywają denerwujące
. Dobrej nocy
.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam przed snem, bo może znowu rano odetną mi dostęp do Was
Asiu są tacy co pracują nad tym, żeby nas naciągnąć na coś nowego
Jak sobie przypomnę niegdysiejsze sklepy ogrodnicze i dzisiaj
Aniu u mnie czasem jeszcze się zdarzają takie pola, ale nieduże bo potentaci to leją chemię i maczka czy chabra nie uświadczysz
Tojad przyjechał do mnie z Wrocka
Julciu ktoś nam coś z tym internetem po... Tojady są różne, ten kwitnie mi pierwszy, potem taki letni, a na końcu mam jeszcze jesienny
Ta róża na 3 zdjęciu już mnie drugi rok zaskakuje ogromnymi kwiatami ...jak piwonie
Julciu chłodniej i wreszcie mogłam zrobić porządek w tunelu nie mdlejąc
Moniko nie trzeba mieć dużo kwiecia wystarczy mieć to co się podoba, chce
i na niewielkiej powierzchni można spełniać marzenia
Dario oczywiście z przerwami, na szczęście jestem doświadczona i jak się pojawiają problemy to zapisuje tekst
Zobaczymy może awarię naprawiano prowizorycznie, a po weekendzie zrobią już solidnie
Basiu bbaaardzo dziękuję i miło mi Cię gościć
Lucynko róże na szczęście przetrwały, a nawet niektóre ubogaciły
Czekam jeszcze na Barkarole, bo już się z nią pożegnałam ale odbiła i rośnie, chociaż pąków jeszcze nie ma
Wciągnęły mnie te ślicznotki, nie dość że sprowadzam patyczki to teraz przycinając po kwitnieniu wszystko wsadzam do ziemi
Wszędzie stoją jakieś doniczki
Czytałam właśnie, że znowu nie masz kierowcy więc trochę odpoczniesz od plewienia...no tak! ale za to te emocje? ja ulegam tylko naszym
Tak dzisiaj zdecydowanie chłodniej, dobrej nocy 
Justynko dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu, bo teraz każdy ogród zasługuje na komplementy
U Ciebie pewnie też kolorowo 
Aguś i u Ciebie widziałam piękne powojniki i róże. A powojnik o którym piszesz bardzo powoli się rozrasta, albo nie mam odwagi go mocniej ciąć...a one to lubią
Maki mają w sobie to coś! Będą nasiona
Iwonko nie to nie ta
Elfe jeszcze nie kwitnie, bo musiałam ją mocno ciąć i to dwa razy. To jest taka śmieszna różyczka biedronkowa, kwiatki ma pączkowate. Przesadzona teraz pokazuje swój urok! W Sally to tabun motyli, coś niesamowitego chociaż szkoda że nie pachnie. Muszę spróbować ją ukorzenić
Ewelinko i tak na pewno będzie, bo jak zaczynają kwitnąć to nie wszystkie w jednym dniu. Codziennie zaskakuje mnie nowy kwiat
Teraz wypatruje co rano nowego maczka
Dziękuję za odwiedziny i życzę spokojnej nocy!

Asiu są tacy co pracują nad tym, żeby nas naciągnąć na coś nowego

Aniu u mnie czasem jeszcze się zdarzają takie pola, ale nieduże bo potentaci to leją chemię i maczka czy chabra nie uświadczysz

Julciu ktoś nam coś z tym internetem po... Tojady są różne, ten kwitnie mi pierwszy, potem taki letni, a na końcu mam jeszcze jesienny

Ta róża na 3 zdjęciu już mnie drugi rok zaskakuje ogromnymi kwiatami ...jak piwonie

Moniko nie trzeba mieć dużo kwiecia wystarczy mieć to co się podoba, chce

Dario oczywiście z przerwami, na szczęście jestem doświadczona i jak się pojawiają problemy to zapisuje tekst

Zobaczymy może awarię naprawiano prowizorycznie, a po weekendzie zrobią już solidnie

Basiu bbaaardzo dziękuję i miło mi Cię gościć

Lucynko róże na szczęście przetrwały, a nawet niektóre ubogaciły

Czytałam właśnie, że znowu nie masz kierowcy więc trochę odpoczniesz od plewienia...no tak! ale za to te emocje? ja ulegam tylko naszym

Justynko dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu, bo teraz każdy ogród zasługuje na komplementy

Aguś i u Ciebie widziałam piękne powojniki i róże. A powojnik o którym piszesz bardzo powoli się rozrasta, albo nie mam odwagi go mocniej ciąć...a one to lubią

Iwonko nie to nie ta

Ewelinko i tak na pewno będzie, bo jak zaczynają kwitnąć to nie wszystkie w jednym dniu. Codziennie zaskakuje mnie nowy kwiat

Dziękuję za odwiedziny i życzę spokojnej nocy!
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Marysiu, problem zaczyna się wtedy, jak na chciejstwa a raczej to co mus mieć już miejsca nie wystarcza... ja powoli, powoli dochodzę do takiego momentu. Boję się jak to się mówi w moich stronach- totalnego "zaźgania" działki, bez przestrzeni i oddechu choćby w postaci trawnika.. Nic to jesienią będę :)dzielić porządnie co bardziej ekspansywne, już mam na różne sporo chętnych. A pomyśleć, że rok temu sama przyjmowałam z wdzięcznością każdą sadzoneczkę.
Jaka różę polecałabyś mi najbardziej. Najlepiej niezbyt ekspansywną. Mówię o rabatowych.
Jaka różę polecałabyś mi najbardziej. Najlepiej niezbyt ekspansywną. Mówię o rabatowych.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu witaj, ja z samego rana wybrałam się na działeczkę, bo już nie bardzo w prognozy wierzę, a tu popatrz, udało im się, pada, no i musiałam wrócić, choć znowu mam do posadzenia co nie co, wczoraj dostałam dziwaczka jakiegoś długokwiatowego i Krynkę. Mówisz, że w Sally tabun motyli, a nie pachnie, ciekawe co je do niej przyciąga, pewnie jej uroda 

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Marysiu piękności się naoglądałam.
Zachwycił mnie bodziszek o półpełnych kwiatkach,
Od maków oczu nie mogłam oderwać - cudowności
Róża Sally też prześliczna a czy ona pachnie?
Lilia Martagon urocza, kupiłam sobie dwie martagonki w maju na wyprzedaży ale coś nie wschodzą

Mówisz Marysiu, że amfora bezproblemowo zimuje, więc trzeba będzie się o nią postarać.