Moja kolekcja storczyków cz II
Re: Moja kolekcja storczyków cz II
Śliczności
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lena 21, Sandersk dziękuję w imieniu mojego pupila
- miss_patrycja
- 50p
- Od: 13 mar 2016, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cieszę się jak z własnego, doczekałam się! Warto było czekać, cudowność
- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Wpadłam z rewizytą Fajna kolekcja. Wszędzie widzę Liodoro, chyba muszę je kupić, bo czuję się taka wyobcowana.
- Sandersk
- 100p
- Od: 2 kwie 2016, o 11:38
Ah ta presja otoczenia.kubasia pisze:chyba muszę je kupić, bo czuję się taka wyobcowana.
Odczuwam dokładnie to samo, podobnie z Mini Markiem.
Plus wielką ciekawość zapachu Liodoro.
-
Dziękujęmiss_patrycja pisze:Cieszę się jak z własnego, doczekałam się! Warto było czekać, cudowność
Phal. liodoro to naprawdę wdzięczny storczyk. Będziesz zadowolona Co do zapachu to ciężko określić jaki on dokładnie jest. Jedni chwalą, że bardzo im się podoba, a z kolei inni mówią, że wręcz śmierdzi. Samemu trzeba stwierdzić. Najłatwiej iść na wystawę storczyków i zbadać czy zapach odpowiada. Mi on odpowiada, jest słodko-kwiatowy.kubasia pisze:Wpadłam z rewizytą Fajna kolekcja. Wszędzie widzę Liodoro, chyba muszę je kupić, bo czuję się taka wyobcowana.
Sandersk Phal. MM nie wiem dlaczego ale ma coś w sobie. Kwiaty przecież nie są jakieś ogromne i przecież nie pachnie ale jak dla mnie odcień pomarańczy w środku jest obłędny
- Sandersk
- 100p
Oj ma w sobie to coś i myślę, że jest to jego oryginalność. Nie znam innego Phalaenopsisa, który mógłby przypominać MM swoim zestawieniem kolorów albo kształtem kwiatów. Pomijam botaniki z rodowodu. Masz rację, kolor jak i wzór są raczej niespotykane. Wg mnie MM w duecie z Liodoro, to dwie rośliny, które każdy, kto hoduje storczyki powinien mieć.
-
- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Bardzo ładna vanda. Lubię pieguski i chętnie bym ich miała kilka w kolekcji, ale czemu one takie duże rosną.
Odnośnie "mini marka". On ma bardzo szlachetny rodowód. To hybryda drugorzędowa, która powstała w wyniku krzyżowania Phal.Micro Nova(phal.maculata x phal.lobbii) z Phal. philippinensis.
Odnośnie "mini marka". On ma bardzo szlachetny rodowód. To hybryda drugorzędowa, która powstała w wyniku krzyżowania Phal.Micro Nova(phal.maculata x phal.lobbii) z Phal. philippinensis.
- Sandersk
- 100p
Toć mówię, że botaniki, które ma w rodowodzie trzeba by pominąć. Jak dla mnie to nawet żaden z nich nie jest tak urodziwy jak sam efekt końcowy. Ale to tylko moje, subiektywne odczucia.
Natko, gratuluję kwitnienia wandy!
Za każdym razem gdy tu zaglądam, coraz bardziej intryguje mnie Twój żółty Phalaenopsis.
Natko, gratuluję kwitnienia wandy!
Za każdym razem gdy tu zaglądam, coraz bardziej intryguje mnie Twój żółty Phalaenopsis.
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
No proszę jaka śliczna wandziula Liodoro to jeden z moich ukochańszych storczyków Słoneczko cukierkowe
-
Dzięki dziewczyny za przemiłe wpisy Z vandy chyba najbardziej się cieszę, bo to pierwsze kwitnienie
-