Moje Haworthia i in. cz. II - bebos
Re: Moje Haworthia i in. cz. II - bebos
Ślicznie, jak zawsze, wszystko estetycznie pokazane.
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak to zwykle u Ciebie zachwycam się nie tylko roślinami ale też wyglądem kolekcji. Jest typowo kobieca, śliczna - doskonale dobrane estetyczne doniczki/osłonki, ustawione aby cieszyć właścicielkę i oglądających...
Bardzo lubię jak coś pokazujesz bo można się zachwycić bardzo różnymi roślinami ale również ich "otoczką".
Jak zawsze dla Ciebie!
Bardzo lubię jak coś pokazujesz bo można się zachwycić bardzo różnymi roślinami ale również ich "otoczką".
Jak zawsze dla Ciebie!
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne roślinki ,wszystkie dorodne i bardzo zadbane
Jak zwykle zdjęcia fantastyczne
Nareszcie coś pokazałaś czekałam na nowe zdjęcia
Jak zwykle zdjęcia fantastyczne
Nareszcie coś pokazałaś czekałam na nowe zdjęcia
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
No i co by jej tu zrobić, żeby bywała częściej...
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
no, no piękna kolekcja, wiele wystawowych - pokazowych roślin, osłonki doniczek , dodatkowo podnoszą walory kolekcji .
- bardzo ciekawy skalniak. Na ty skalniaku rośnie siewka sosny - "brązowe" młode przyrosty w górnej części fotki na tle tej dużej doniczki ?
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Eszewerie cudne, ale te statki kosmiczne, ścigacze bojowe....
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Naprawdę ładne kompozycje i dobrze przedstawione. Aż miło patrzeć
Mam takie pytanko techniczne odnośnie rojników: czy trzeba im zapewnić jakieś specyficzne warunki, żeby zakwitły? Mój rojnik też zakwitł, ale nie wiem, co ja mu zrobiłam, że tak postanowił
Mam takie pytanko techniczne odnośnie rojników: czy trzeba im zapewnić jakieś specyficzne warunki, żeby zakwitły? Mój rojnik też zakwitł, ale nie wiem, co ja mu zrobiłam, że tak postanowił
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mieczysławie - to nie siewka, ale kupiona karłowata sosenka górska - ledwie zipie, straciła większość igieł - bo to była taka przesuszona bida z supermarketu, ale przyrosty są żywe i mam nadzieję, że da radę...
Monika - te rojniki rosną u mnie na balkonie od 4-5 lat, zimują , stare rozety zamierają, młode odrosty uzupełniają luki. Kwitną bez problemu, ale z kwitnieniem rojników to jest tak, ze nie wiem czy mam się cieszyć, czy żałować - bo rozeta po przekwitnięciu zamiera. Jeśli to jest jakiś duży gat/kultywar- to bardzo mi szkoda, bo zostaje duża dziura - a w warunkach doniczkowych to nie jest fajne. Widzisz ten kwitnący duży rojnik na fot na parapecie ? - za 2 tygodnie będzie już po nim...
Monika - te rojniki rosną u mnie na balkonie od 4-5 lat, zimują , stare rozety zamierają, młode odrosty uzupełniają luki. Kwitną bez problemu, ale z kwitnieniem rojników to jest tak, ze nie wiem czy mam się cieszyć, czy żałować - bo rozeta po przekwitnięciu zamiera. Jeśli to jest jakiś duży gat/kultywar- to bardzo mi szkoda, bo zostaje duża dziura - a w warunkach doniczkowych to nie jest fajne. Widzisz ten kwitnący duży rojnik na fot na parapecie ? - za 2 tygodnie będzie już po nim...
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Aha, dzięki Moje akurat rosną sobie w ogrodzie i nie zwracam na nie uwagi, przez 2 lata nic się nie działo, a tu nagle kwiaty. No rzeczywiście, w donicy będzie dziura, ale możesz tam jakiś kamyczek większy włożyć, przynajmniej do czasu, aż pojawią się jakieś nowe przyrosty
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- trzymam kciuki za jej dobrą aklimatyzację na Twoim mini skalniaku, bo bardzo ładnie się prezentuje i bardzo pasuje do otaczających ją roślinbebos pisze: - to nie siewka, ale kupiona karłowata sosenka górska - ledwie zipie, straciła większość igieł - bo to była taka przesuszona bida z supermarketu, ale przyrosty są żywe i mam nadzieję, że da radę...
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Mieczysław
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Mam tę radochę, że widziałam to wszystko na żywo, ale i tak nie mogę oczu nacieszyć. Śliczne widoki, egzotyka pełna. Naprawdę szkoda, że nie bywasz tu częściej, a takie widoki przy Lesiu należy pokazywać częściej, bo nigdy nie wiadomo, kiedy po ataku Lesia zobaczymy je kolejny raz. Oczywiście źle nie życzę, ale Lesio ... no po prostu bardzo lubi roślinki...
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
podobnie jak u mniePasja mi nie minęła...nigdy raczej nie minie...kocham rośliny...
z racji zainteresowań oczywiście kibicuję Leuchtenbergii - coraz ciekawszy okaz powstaje , a trzymam kciuki za sosenkę by wyrosła w ładne bonsai
- emerald
- Od: 29 lut 2012, o 13:40
Ciekawy skalniaczek z sosną Wszystko świetnie się prezentuje
Pozdrawiam, Zuza