Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5
Witaj Lucynko!
Pewnie jeszcze śpisz z nadmiaru emocji ale potem działka, bo takie śliczne rośliny wymagają opieki
Śliczne, celozje, heliotropy (mój nie wiem czy i kiedy zakwitnie), cynie, gazanie ale dalie ta pierwsza i biało-fioletowa Moje juki najpierw przesadzone, potem zmaltretowane przez koparkę w tym roku ledwo odżyły, ale za rok
Dobrego piątku i pogody jakiej sobie życzysz, u mnie niebo się zachmurzyło, a wczoraj niewiele pokropiło
Ściskam
Czy Ty wczoraj miałaś święto?
Jeżeli tak to dużo zdrowia i radości z codzienności
Pewnie jeszcze śpisz z nadmiaru emocji ale potem działka, bo takie śliczne rośliny wymagają opieki
Śliczne, celozje, heliotropy (mój nie wiem czy i kiedy zakwitnie), cynie, gazanie ale dalie ta pierwsza i biało-fioletowa Moje juki najpierw przesadzone, potem zmaltretowane przez koparkę w tym roku ledwo odżyły, ale za rok
Dobrego piątku i pogody jakiej sobie życzysz, u mnie niebo się zachmurzyło, a wczoraj niewiele pokropiło
Ściskam
Czy Ty wczoraj miałaś święto?
Jeżeli tak to dużo zdrowia i radości z codzienności
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochana imienniczko spóźnione,ale szczere życzenia Spełnienia wszystkich marzeń i dużo plonów
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witam wszystkich miłych Gości.
Po wczorajszych emocjach w ogóle spać nie mogłam, wobec tego skoro świt powędrowałam na działeczkę z nadzieją, że tam, na świeżym powietrzu spokojnie spędzę dzień. Nadzieja okazała się zgodna z powiedzeniem: 'matką głupich', bo dzień był upalny, bezwietrzy i duszny. Jedynie kolorowe kwiatuszki, zieleń i ptasie trele poprawiały nastrój w ciągu całego dnia.
Alicjo -
Gdybyś miała problem z pozyskaniem jukki od sąsiadki, to pisz do mnie PW. Moje mają bardzo dużo młodych.
Tobie również dużo zdrówka życzę.
W prezencie taki oto maczek.
Paulinko - dziękuję. Kochana jesteś.
Dla Ciebie także kwiat maku. No i nie samotny...
Marysiu [Maska] - kochana! Dzisiaj nie dało się pospać. Zbyt duże nagromadzenie emocji.
Chwalisz moje kwiatuchy, a sama kolekcjonujesz niesamowitą ilość takich, o których w moim długim życiu nawet nie słyszałam.
Ale bardzo proszę: pochwał nigdy za wiele.
Wiem, wiem. To się nazywa próżność, ale kto nie lubi komplementów....
Młode celozje już osiągnęły wiek szkolny, także siewki białych dzwonków skupionych do przedszkola dojrzały, no i tę miniaturową hostę rozsadziłam. Wszystkie sadzonki mają się dobrze. Co Ty na takie dictum?
Jukki odżyją. One są twarde zawodniczki, niełatwo je zniszczyć.
Co by Ci tu.... Może właśnie jukki.
Lucynko - bardzo Ci dziękuję.
W prezencie dla Ciebie ...
Z uwagi na bezsenną noc, dzisiaj muszę odrobić zaległości i wcześniej złożyć głowę na podusi.
Przed snem zapraszam na krótki spacerek.
Dobrej nocy, kolorowych snów, wspaniałego weekendu.
Po wczorajszych emocjach w ogóle spać nie mogłam, wobec tego skoro świt powędrowałam na działeczkę z nadzieją, że tam, na świeżym powietrzu spokojnie spędzę dzień. Nadzieja okazała się zgodna z powiedzeniem: 'matką głupich', bo dzień był upalny, bezwietrzy i duszny. Jedynie kolorowe kwiatuszki, zieleń i ptasie trele poprawiały nastrój w ciągu całego dnia.
Alicjo -
Gdybyś miała problem z pozyskaniem jukki od sąsiadki, to pisz do mnie PW. Moje mają bardzo dużo młodych.
Tobie również dużo zdrówka życzę.
W prezencie taki oto maczek.
Paulinko - dziękuję. Kochana jesteś.
Dla Ciebie także kwiat maku. No i nie samotny...
Marysiu [Maska] - kochana! Dzisiaj nie dało się pospać. Zbyt duże nagromadzenie emocji.
Chwalisz moje kwiatuchy, a sama kolekcjonujesz niesamowitą ilość takich, o których w moim długim życiu nawet nie słyszałam.
Ale bardzo proszę: pochwał nigdy za wiele.
Wiem, wiem. To się nazywa próżność, ale kto nie lubi komplementów....
Młode celozje już osiągnęły wiek szkolny, także siewki białych dzwonków skupionych do przedszkola dojrzały, no i tę miniaturową hostę rozsadziłam. Wszystkie sadzonki mają się dobrze. Co Ty na takie dictum?
Jukki odżyją. One są twarde zawodniczki, niełatwo je zniszczyć.
Co by Ci tu.... Może właśnie jukki.
Lucynko - bardzo Ci dziękuję.
W prezencie dla Ciebie ...
Z uwagi na bezsenną noc, dzisiaj muszę odrobić zaległości i wcześniej złożyć głowę na podusi.
Przed snem zapraszam na krótki spacerek.
Dobrej nocy, kolorowych snów, wspaniałego weekendu.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Na kilka dni Cię zgubiłam ale już odnalazłam Tyle roślin u Ciebie kwitnie. Ogródek niby maleńki, ale zmieściłaś w nim ogromną ilość gatunków. A jeszcze każdy kwiatek jest w kilku kolorach Nie wiem jak Ty to robisz W każdym razie pięknie Ci to wychodzi Maki masz śliczne. Kupiłam sobie w tym roku, ale jakoś nie podoba mi się. mam wrażenie, że kupowałam innego, ale nie mogę znależć karteczki
---------------------------------------------------
No i znowu pokazujesz te piękne maczki. A ten biało czerwony po prostu prześliczny
---------------------------------------------------
No i znowu pokazujesz te piękne maczki. A ten biało czerwony po prostu prześliczny
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Lucynko ,taki miałam nawał pracy ostatnio ,że nawet nie zauważyłam a tu już nowy wątek i jak zwykle pełno w nim kolorów .Ja swoją działeczkę powoli doprowadzam do porządku,a dzisiaj przyjeżdżają córki i wnusia więc za wiele nie zrobię.Czy u Ciebie już kwitnie jarzmianka ,moja nawet pąków jeszcze nie ma ,pamiętasz Lucynko jak pytałam o jeżówki ,wyobraż sobie ,że moje zakupione pełne odmiany okazały się nawłocią ,jak można tak oszukiwać .Pozdrawiam Ciebie i Twoją śliczną działeczkę
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Lucynko!
Kiedy ja tyle kwiatów widzę podobnych u Ciebie i u mnie
Maczki są cudne w tym roku, Będę zbierać nasiona tylko przeraża mnie po przekwitnięciu ilość suchych chabazi na grządce Wszyscy ogrodnicy, hobbyści lubimy pochwały, dlatego tu jesteśmy i wklejamy tysiące zdjęć ...ale to jest takie miłe
Mała hosta, dzwonki białe i celozja? oczywiście zachłanność wiadomo co podpowiada a rozsądek...gdzie Ty to posadzisz ...ja mu na to ...no wiesz? Juki w tym roku tylko podziwiam u innych
Miłego weekendu Lucynko
Kiedy ja tyle kwiatów widzę podobnych u Ciebie i u mnie
Maczki są cudne w tym roku, Będę zbierać nasiona tylko przeraża mnie po przekwitnięciu ilość suchych chabazi na grządce Wszyscy ogrodnicy, hobbyści lubimy pochwały, dlatego tu jesteśmy i wklejamy tysiące zdjęć ...ale to jest takie miłe
Mała hosta, dzwonki białe i celozja? oczywiście zachłanność wiadomo co podpowiada a rozsądek...gdzie Ty to posadzisz ...ja mu na to ...no wiesz? Juki w tym roku tylko podziwiam u innych
Miłego weekendu Lucynko
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Lucynko i ja pochwalę przepiękne maki.
Zbieraj proszę nasionka.
Zbieraj proszę nasionka.
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Lucynko, wszystko cudne ale ja pochwalę dalie. Te z nasionek od ciebie rosną i już niedługo będą kwitnąć.
Agata
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Lucynko zagapiłam się, ale już odnalazłam twój wątek. Mak w barwach narodowych cudny. Dalie wspaniale zakwitły, białofioletowa śliczna. Ogród tak ukwiecony, że nie wiadomo na co patrzeć. Miłego świętowania.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Lucynko. Piękne masz to przejście z powojnikami a maki mają mnóstwo kolorów i kształtów . Wspaniale rosną Ci wszelakie roślinki . Super . Pozdrawiam .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witajcie!
Dzisiaj wprawdzie na działce nie byłam, ale wiem, że wszystko tam w najlepszym porządku po nocnej ulwie. Oczywiście pod warunkiem, że mogę wierzyć eMowi.
Iwonko 1 - powiem Ci w sekrecie, jak to robię: sadzę i sieję bez opamiętania i już w tej chwili mam istny busz.
Nigdy wcześniej nie miałam maków, a one są takie śliczne.... Teraz już zawsze będą gościły na mojej działce.
Tereniu [tencia] - wnusia najważniejsza, więc trzeba się nią nacieszyć na zapas.
Roślinki poczekają i wybaczą. One są bardzo empatyczne.
Jarzmianka biała kwitnie, ale czerwona i różowa ledwo z ziemi wychylają noski.
Nawłoć i mnie się kiedyś trafiła w zamian za inną roślinę. Nie pamiętam już za jaką, ale pamiętam, że byłam nieźle wkurzona.
Mam zwykłe jeżówki. Bardzo je lubię. Są niekłopotliwe, rozrastają się, rozsiewają i kwitną w każdym sezonie długo i obficie.
Białe jeszcze się zbierają, ale wkrótce i one zakwitną.
Marysiu [Maska] - zgadzam się z Tobą: mamy podobne rośliny, tyle że u Ciebie są jeszcze takie, które ja po raz pierwszy w życiu widzę.
Nasiona maków też zbiorę, a chabazie po prostu spalę.
Pogoda dość łaskawa się zapowiada, więc postaram się jak najszybciej uszykować paczuszkę.
Klip dagga z Twoich nasionek zaczyna pokazywać kwiaty.
Dorotko 71 - oczywiście nasiona maków zbierać będę.
Mam też nadzieję, że przynajmniej część sama się wysieje i za rok będą królowały na działce.
Agatko - cieszę się, że dalie Ci rosną. Na pewno zakwitną i do mrozów będą cieszyły oczy.
Sama mam całą rabatkę samych dalii z siewu i czekam , by wszystkie zakwitły. Wtedy rabata będzie naprawdę śliczna.
Na tym fragmencie daliowej rabaty wyraźnie widać, że kwiatów jeszcze malutko.
Soniu - ten mak rzeczywiście jest ciekawy, szkoda tylko że jest go tylko jeden egzemplarz...
Dalie z karp coraz ładniej się prezentują. Mam ich tylko kilka, ale wystarczy, by nacieszyć oczy.
Ta ciekawie wybarwiła kwiat.
Ewelinko - dziękuję.
Te powojniki tuż za furtką mają już trochę lat, dlatego tworzą fajny baldachim.
Zaś maki faktycznie są niesamowite i stanowią moją tegoroczną miłość.
Mimo suszy i palącego słońca rośliny rosną i kwitną, co ogromnie mnie cieszy.
Dzisiaj wprawdzie na działce nie byłam, ale wiem, że wszystko tam w najlepszym porządku po nocnej ulwie. Oczywiście pod warunkiem, że mogę wierzyć eMowi.
Iwonko 1 - powiem Ci w sekrecie, jak to robię: sadzę i sieję bez opamiętania i już w tej chwili mam istny busz.
Nigdy wcześniej nie miałam maków, a one są takie śliczne.... Teraz już zawsze będą gościły na mojej działce.
Tereniu [tencia] - wnusia najważniejsza, więc trzeba się nią nacieszyć na zapas.
Roślinki poczekają i wybaczą. One są bardzo empatyczne.
Jarzmianka biała kwitnie, ale czerwona i różowa ledwo z ziemi wychylają noski.
Nawłoć i mnie się kiedyś trafiła w zamian za inną roślinę. Nie pamiętam już za jaką, ale pamiętam, że byłam nieźle wkurzona.
Mam zwykłe jeżówki. Bardzo je lubię. Są niekłopotliwe, rozrastają się, rozsiewają i kwitną w każdym sezonie długo i obficie.
Białe jeszcze się zbierają, ale wkrótce i one zakwitną.
Marysiu [Maska] - zgadzam się z Tobą: mamy podobne rośliny, tyle że u Ciebie są jeszcze takie, które ja po raz pierwszy w życiu widzę.
Nasiona maków też zbiorę, a chabazie po prostu spalę.
Pogoda dość łaskawa się zapowiada, więc postaram się jak najszybciej uszykować paczuszkę.
Klip dagga z Twoich nasionek zaczyna pokazywać kwiaty.
Dorotko 71 - oczywiście nasiona maków zbierać będę.
Mam też nadzieję, że przynajmniej część sama się wysieje i za rok będą królowały na działce.
Agatko - cieszę się, że dalie Ci rosną. Na pewno zakwitną i do mrozów będą cieszyły oczy.
Sama mam całą rabatkę samych dalii z siewu i czekam , by wszystkie zakwitły. Wtedy rabata będzie naprawdę śliczna.
Na tym fragmencie daliowej rabaty wyraźnie widać, że kwiatów jeszcze malutko.
Soniu - ten mak rzeczywiście jest ciekawy, szkoda tylko że jest go tylko jeden egzemplarz...
Dalie z karp coraz ładniej się prezentują. Mam ich tylko kilka, ale wystarczy, by nacieszyć oczy.
Ta ciekawie wybarwiła kwiat.
Ewelinko - dziękuję.
Te powojniki tuż za furtką mają już trochę lat, dlatego tworzą fajny baldachim.
Zaś maki faktycznie są niesamowite i stanowią moją tegoroczną miłość.
Mimo suszy i palącego słońca rośliny rosną i kwitną, co ogromnie mnie cieszy.
Pozdrawiam. Lucyna
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Lucynko maki raz wprowadzone do ogrodu już w nim pozostają na lata!
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Klip Dagga jest niesamowita. Widziałam ją u Marty-Koziorożca i mam obiecane nasionka Super wygląda