U mnie dzisiaj było ciut deszczu, ale dosłownie parę minut. Za mało - jest bardzo sucho. Jutro idę pielić, póki ziemia choć trochę zwilżona.pela11 pisze:Moniczko , też chcę wiedzieć co to za niebieska piękność na zdjęciu powyżej ? Mam nadzieję że ulewy omineły Twój piękny ogród bo u mnie przeszła nawałnica .Nareszcie da się żyć i jest czym oddychać . W ogrodzie masz różany szał i oby jak najdłużej ciszył Twoje i nasze oczy .Pozdrawiam
Jolciu, nie wiem jak się nazywa ten przetacznik, bo kupiony był jako bezimienny. Bardzo mi się spodobał, więc kupiłam od razu 10szt. Ładnie wygląda na rabatachjol_ka pisze:Moni kolejny raz zachwycam się Twoim ogrodem
Tym razem najbardziej utkwiło mi w głowie zdjęcie kącika z kamieniami i macierzanką Przepięknie tam jest.
Jaką macierzankę masz posadzoną? Duże przestrzenie między kamieniami?
O ile dobrze pamiętam, pergola, która jest dookoła tego placyku powstała jako pierwsza w Twoim ogrodzie
Ogród ogromnie się zmienił od tamtego czasu a róże się ładnie rozrosły. Jeśli dodatkowo pięknie w tym miejscu pachnie to się wpraszam, na drugi koniec Polski pojadę i mnie stamtąd nie wyrzucisz
Murek pięknie się prezentuje, łuki różane zachwycające, wszelkie drobiazgi idealnie dopasowane
Nie myślałaś, żeby otworzyć ogród dla zwiedzających ?
Roślina, o którą pytają dziewczyny to przetacznik, tylko nie jestem pewna jaka odmiana. Czy to Blue Charm?
Co do macierzanki - mam posadzone kilka odmian, ale oczywiście też nie znam imion Uwielbiam jednak każdą z nich - to świetna roślinka do kamiennych szczelin. Odstępy między kamieniami są nieduże - jakieś 5cm, miejscami mniej lub więcej.
Masz rację - okrągła różanka powstała jako jedna z pierwszych. Ogród w tym czasie bardzo się zmienił, a sama różanka wbudowana została w tę wielką rabatę po prawej stronie Teraz bardziej mi się podoba ten układ, ale jak przyjdzie pielić chwasty na tej rabacie, to wysiadam