Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy 2015
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy 2015
Podziwiam tę Twoją rękę do tworzenia rabat. Wszystko się tam tak ładnie przeplata. I kolory i struktury. Ja tak nie potrafię, niestety.
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Oleńko, jak posadzisz pochwal się, będziemy podziwiać. Wiesz jak się cieszę z każdego Twojego przyjazdu. Mamy takiego samego fioła na punkcie roślinek
Dorotko, mam takie system, ze prze wiele lat kupowałam różne roślinki. Jedne się u mnie przyjęły i są ładne, to dokupuję i jak jest grupa wygląda dobrze. Inne odeszły w niebyt, lub mi się nie spodobały i zostały wydane. Kiedyś mój ogród to była patelnia, teraz jest trudno o słoneczne miejsce. Tym sposobem zmieniły się nasadzenia.
Roślinki słońca wyciągają się, pokładają i nie wyglądają dobrze. Zmieniłam nasadzenia na cieniste i jest ok.
To już ostatnie dzisiejsze zdjęcia.
Dorotko, mam takie system, ze prze wiele lat kupowałam różne roślinki. Jedne się u mnie przyjęły i są ładne, to dokupuję i jak jest grupa wygląda dobrze. Inne odeszły w niebyt, lub mi się nie spodobały i zostały wydane. Kiedyś mój ogród to była patelnia, teraz jest trudno o słoneczne miejsce. Tym sposobem zmieniły się nasadzenia.
Roślinki słońca wyciągają się, pokładają i nie wyglądają dobrze. Zmieniłam nasadzenia na cieniste i jest ok.
To już ostatnie dzisiejsze zdjęcia.
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Piękne rabaty, mnie najbardziej podoba się ta z berberysami i pozostałe Cieszę się że znowu będziemy miały okazję pooglądać na żywo tylko potem znowu będę chorować
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Wykorzystałyście ostatni gorący dzień na ten basen... U mnie taka zimnica w ostatnich dniach, że pierwszy raz od niepamiętnych czasów musiałam wyciągnąć długie spodnie
Nie wiem dlaczego u ciebie bardzo mi się podobają iglaczki na rabatach, a do siebie jakoś nie kupuję Tzn. kupiłam kilka, żeby mieć do stroików, ale posadziłam z tyłu. Może powinnam to jednak zmienić... U ciebie wygląda to naprawdę ciekawie
Nie wiem dlaczego u ciebie bardzo mi się podobają iglaczki na rabatach, a do siebie jakoś nie kupuję Tzn. kupiłam kilka, żeby mieć do stroików, ale posadziłam z tyłu. Może powinnam to jednak zmienić... U ciebie wygląda to naprawdę ciekawie
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Kontakt:
Małgosiu, nie wszystkie iglaczki są ok. Dużych pozbyłam się dawno, za mało miejsca. Małe szczepionki, też z czasem urosną za duże i będą świąteczną choinką I tak ruch w interesie jest.
Justynko,czeka, zapraszam, nie wszystko z Oleńką wypiłyśmy.
Justynko,czeka, zapraszam, nie wszystko z Oleńką wypiłyśmy.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Ależ dostojnie wyglądasz,Iguniu, z tymi karafkami.
Mina poważna, bo i temat zaproszenia poważny .
Tylko czy te trunki nie zakłócą jasności spojrzenia na Twoje bajeczne rabaty?
Jagi
Mina poważna, bo i temat zaproszenia poważny .
Tylko czy te trunki nie zakłócą jasności spojrzenia na Twoje bajeczne rabaty?
Jagi
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę IGO,ze leczysz się intensywnie
Rabaty masz bardzo ładne
Zdrowia życzę
SŁA
Rabaty masz bardzo ładne
Zdrowia życzę
SŁA
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
No to imprezka była
Bardzo podobają mi się trawy, hosty i żurawki u Ciebie. Fajne, gęste rabaty
Bardzo podobają mi się trawy, hosty i żurawki u Ciebie. Fajne, gęste rabaty
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Moje lubione zagęszczone rabaty
Ale miałyście fajne spotkanie
Ja już dawno nie byłam w forumowych ogrodach
W tym roku czas mi ucieka
Dopiero w sobotę jadę do Izy Tamaryszka
Ale miałyście fajne spotkanie
Ja już dawno nie byłam w forumowych ogrodach
W tym roku czas mi ucieka
Dopiero w sobotę jadę do Izy Tamaryszka
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Igusia z przyjemnością ogląda się Twoje rabaty .
Ja nie mogę mieć aż tak gęsto posadzone roślinki bo irysy by pogniły a lubię właśnie tak jak masz TY .
Ja nie mogę mieć aż tak gęsto posadzone roślinki bo irysy by pogniły a lubię właśnie tak jak masz TY .
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ masz pięknie i gęsto Igo, a ta zieleń trawy przyprawia mnie o palpitację.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
-
- Kontakt:
Sylwio, trawnik lubię po skoszeniu, choć ma wtedy minus widocznych plam po suczkach. Ale czegóż się nie wybacza pupilom.
Gieniu, zapraszam, może kiedyś wpadniecie w wolnej chwili
Małgosiu, minął czas dużych spotkań, teraz widujemy się często, ale w małym gronie. I tak też jest pięknie, lepiej można pogadać, każdy ma czas dla drugiej osoby. A Oleńka zawsze bywa u nas raz w roku.
Przez dwa dni się nagadamy
Izo, imprezy są fajne, bo ludzie tak samo zwariowani mogą gadać nawet jak się zbyt dobrze nie znają, a my od kilku lat znamy się bardzo dobrze.
W związku z moim szaleństwem zakupowym, tłok ogromny na rabatach.
W sobotę muszę coś wykopać i wywieźć dzieciom na działkę.
Sławku, leczę się jak mogę, ale jet czasami kiepsko, cóż życie. Mojej choroby nie widać i dobrze, bo choć na zdjęciach człowiek jakoś wygląda.
Jagusiu, trunki wykonane przez ogrodników, jeden mój, reszta darowana, trzeba było spróbować. A, że owocowe, nie mogą zaszkodzić.
Dawno nie zapraszałam Was na spacer. Teraz od wejścia przedgródek.
Rabat przy kuchni zarosła, rh szaleją, trzmielina ciągle cięta wchodzi do domu. Rabata przy branie była trawiasta, teraz została tam tylko jedna trawa, reszta odeszła zeszłej zimy. Musze posprzątać, ale z daleka nie widać.
Okno pod salonem miejsce host zajmują doniczkowe żurawki.
Rabata hostowa robiona dwa lata temu też musi być lekko skorygowana, niektóre hosty się przypalają, kiedy zachodnie słoneczko grzeje.
Gieniu, zapraszam, może kiedyś wpadniecie w wolnej chwili
Małgosiu, minął czas dużych spotkań, teraz widujemy się często, ale w małym gronie. I tak też jest pięknie, lepiej można pogadać, każdy ma czas dla drugiej osoby. A Oleńka zawsze bywa u nas raz w roku.
Przez dwa dni się nagadamy
Izo, imprezy są fajne, bo ludzie tak samo zwariowani mogą gadać nawet jak się zbyt dobrze nie znają, a my od kilku lat znamy się bardzo dobrze.
W związku z moim szaleństwem zakupowym, tłok ogromny na rabatach.
W sobotę muszę coś wykopać i wywieźć dzieciom na działkę.
Sławku, leczę się jak mogę, ale jet czasami kiepsko, cóż życie. Mojej choroby nie widać i dobrze, bo choć na zdjęciach człowiek jakoś wygląda.
Jagusiu, trunki wykonane przez ogrodników, jeden mój, reszta darowana, trzeba było spróbować. A, że owocowe, nie mogą zaszkodzić.
Dawno nie zapraszałam Was na spacer. Teraz od wejścia przedgródek.
Rabat przy kuchni zarosła, rh szaleją, trzmielina ciągle cięta wchodzi do domu. Rabata przy branie była trawiasta, teraz została tam tylko jedna trawa, reszta odeszła zeszłej zimy. Musze posprzątać, ale z daleka nie widać.
Okno pod salonem miejsce host zajmują doniczkowe żurawki.
Rabata hostowa robiona dwa lata temu też musi być lekko skorygowana, niektóre hosty się przypalają, kiedy zachodnie słoneczko grzeje.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Iguś ale pięknie ..... Moja przedogródkowa rabatka powstaje . Szkielet już jest !
Ale nie wiem kiedy będzie do pokazania . Jak pogoda pozwoli ( dziś od rana leje ) to w sobotę
trochę posunę się do przodu .
Ale nie wiem kiedy będzie do pokazania . Jak pogoda pozwoli ( dziś od rana leje ) to w sobotę
trochę posunę się do przodu .