Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Fakt ogórki pięknie się rozrosły ...one chyba rosną w namiocie foliowym dlatego takie ładne ...moje w gruncie i takie sobie ale już kilka zebrałam ...tylko jak tak dalej będzie zimno i padało to nie będą owocować .
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Te lilie w różowawych kolorach są piękne, zwłaszcza Elodie i Arsenal.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z leszczyną to chyba szczęście, że odżyła?! ;:333 Marzyłam o leszczynie, ale areału brak i muszę orzeszki kupować :roll: A mi tak odbiła żółta budleja więc radość podzielam. ;:138
Lilie i liliowce- niesamowite!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Niezwykła kolekcja lilii! Co jedna to ładniejsza. Moje coraz słabsze i w fazie zanikającej ale te rośliny to nie moja bajka więc wystarczy, że podziwiam je u innych ;:333
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Kasiu czy masz zdjęcie Lollypol?Obstawiam,że mam taką u siebie,ale pewności nie mam.Jest silnie pachnąca ;:oj Mam ją kilka lat,ale doczekałam się tylko jednej cebuli.Chciałabym,żeby szalała z rozmnażaniem jak inne,ale jest powściągliwa ;:131
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu lilie i liliowce śliczne, ale rudzielec szczególnie urodziwy! podrap kotka za uszkiem ;:180
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Obejrzałam piękną kolekcję lilii i liliowców ;:138 Masz bardzo ciekawe odmiany i kolory.

Najbardziej urzekło mnie zdjęcie śpiącego w łóżku synka i zatopionego w poduszkach kota :;230 Uwielbiam śpiące zwierzaki. Potrafią zgrabnie wtopić się w otoczenie, a przy tym są tak słodkie. Mój Mango też chyłkiem zakrada się do naszego łóżka i nawet nie wiadomo kiedy, a mamy trzeciego do kompletu ;:306
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Och Kasiu jaki cudny rudzielec , jakbym widziała mojego Bąbla , robi identycznie . Jak nie zauwazę to to rano się wciśnie a jak nie to chociaż na zwolnionym łóżku i tak samo koniecznie brzuszkiem do góry . Jakie te zwierzaki są cudne , jak je nie kochać ;:167
A Wojsławice Ci nie potrzebne skoro masz takie lilie ;:215
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Wybaczcie zwłokę, ale ostatnio w ogóle się nie wyrabiam. Mam nadzieję, ze niedługo nadrobię.

Obrazek Obrazek

Dorotko dziękuję ;:180

Obrazek Obrazek

Małgosiu dzięki :D Francek to kot - morderca. Ale jak wraca do domu to robi się z niego piecuch. A z zakupem lilii to faktycznie wstrzymaj się już do jesieni. Chociaż widziałam, ze zaczynają sie już przedsprzedaże.

Obrazek Obrazek

Wiesiu przynajmniej śpią zgodnie ;:306

Obrazek Obrazek

Zbyszku dzięki :D Niestety większość lilii u mnie to NN.

Obrazek Obrazek

Lucynko wiem coś o tym - mam łóżko 2m x 2m i czasem nie mam się gdzie położyć spać... :;230

Obrazek Obrazek

Ewo kielisznik ma tam cienkie druciki. Teraz zaczął się trochę wspinać, ale za to przystopował z kwitnieniem.

Obrazek Obrazek

Ewa ogóreczki faktycznie w foliaczku, ale na polu też mam. Przy tej pogodzie to te na polu długo nie pociągną. A przy tym wietrze to mój foliaczek długo nie pociągnie ;:185

Obrazek Obrazek

Sylwia na Arsenal długo polowałam - ciągle trafiały się pomyłki. I wreszcie w tym roku się udało :tan Ale i w tegorocznych mam mnóstwo pomyłek.

Obrazek Obrazek

Miłko bardzo się cieszę z leszczyny. Do tej pory były tylko włoskie, a te lubimy tylko świeże. Mnie budleja niestety nie odbiła. Lilie i liliowce są takie bezobsługowe, że się nie mogę powstrzymać przed zapraszaniem ciągle nowych do mojego ogrodu ;:131

Obrazek Obrazek

Florianie dla mnie lilie sa bezobsługowe - wsadzam cebulę i sobie rosną :D Wiele pewnie też zniknęło, ale te najsilniejsze przetrwały i o to chodzi ;:108

Obrazek Obrazek

Mirko niestety okazuje się, ze w ogóle nie posiadam lilii Lollypop ;:185

Obrazek Obrazek

Marysiu dziękuję ;:180 Rudzielec wymiziany dokładnie - nie tylko za uszkiem :D

Obrazek Obrazek

Dorotko dziękuję :D Koty faktycznie są sprytne i potrafią się niepostrzeżenie zakraść... a potem człowiek jest zdziwiony, ze się na drugi bok przewrócić nie może, bo jakiś futrzak leży ;:306

Obrazek Obrazek

Karolka widziałam jak Twój Bąbel się rozkłada na fotelu :D No a jak ich nie kochać skoro tak ufnie brzuszek eksponują :D Do Wojsławic to mi bardzo daleko - nie tylko kilometrowo ;:306 Na razie mam nadzieję, ze uda mi się skoczyć z wizytą do Rogowa.

Obrazek Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu z nazwami czy nie - lilie wszystkie cudne ;:215 Niestety (a moze stety :D ) nie wytrzymałam do jesieni i nowe lilie już rosną aż miło :lol:
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Wielkie bogactwo i różnorodność roślin ;:180 Podziwiam, że Twoje lilie bezobsługowe; muszą mieć idealne warunki.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu. Nazbierałaś sporo roślin ;:108 , pięknie Ci kwitną ;:333 . Lilie z nazwami czy bez i tak bajeczne ;:224 . Pozdrawiam i życzę pogody na jutro bo chyba nam wszystkim już wystarczy tego deszczu :wit .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No w sumie wszystko urocze! Łany lilii, kwiaty - piękności, ale .... gzdie dalie pytam grzecznie? Jak długo mam czekać? ;:306

A Lollipop to miałam, ale chyba zmarnowałam w moim gąszczu! Jak znajdę, to Ci dam, bo i tak nie podobały mi się za bardzo ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”