Moje kwiaty od A do Ż cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.6

Post »

Reniu miło jak ogrodniczki się spotkają, zawsze wtedy rabaty się zagęszczą. :) Maki i trzykrotka ślicznie kolorują ogród. ;:215 Powojnik przy żywotnikach widać z daleka, pięknie się prezentuje. ;:oj U mnie też upał, 37 stopni. ;:202
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Reniu u nas właśnie podlało :wit
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu.. o tak wymieniłyśmy się kwiatami i nie tylko...cenne rady też się znalazły:)))
Iwonko..u mnie dopiero dzisiaj się ochłodziło..ale deszczu spadło jak na lekarstwo..może coś jeszcze nocą podleje.. :(
Wczoraj udało mi się wreszcie pojechać na targi ogrodnicze w Boguchwale...wybór był wspaniały..jedyny minus to upał..żar się z nieba lał...i szybko trzeba było uciekać...kupiłyśmy z kumpelą parę kwiatów..ale dzisiaj czuję niedosyt ...gdyby nie ten upał może więcej bym kupiła..
Ja skusiłam się na dwie pysznogłówki różową i bordową..łubin żółty..miałam jeszcze ochotę na parę ..ale rozsądek wziął górę nad moimi chciejstwami..BRAK MIEJSCA JUŻ DOSKWIERA .. ;:222 jeszcze nie posadziłam roślinek które dostałam..bo gorąc nie pozwolił..dzisiaj ledwo ukopałam pod pysznogłówki i łubin..taka skała w ziemi.. ;:202

Obrazek

Obrazek

Obrazek
U tego sprzedawcy kupiłyśmy pnącą różę...bardzo miły pan..i ładnie miał opisane róże i udzielał konkretnych odpowiedzi:))
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Uwielbiam zapach ogrodu ;:196 też wychodzę czasami powąchać i oglądać Świetliki :heja
Renatko u mnie popadało więc ziemia fajna do plewienia, na razie nic nie dosadzam bo już nie mam miejsca, trzeba trawę zryć,.
Cudne nowości. ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nowości świetne, żółty łubin zawsze mi się podobał ;:215
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam dziewczyny :wit Nowy miesiąc i znowu zmiana dekoracji w ogrodzie..czas sprzątać przekwitnięte..ciąć wyrośnięte..i formować..ktoś powie a co Ty tam masz do roboty w tak małym ogrodzie..??? no właśnie co?..a to że na każdym m2 rośnie po kilka roślin..w zmiennym czasie kwitnienia..i aby inne mogły żyć poprzednie trzeba posprzątać..chwasty upierdliwe zawsze wychodzą mimo że plewi się je kilka razy w sezonie..iglaki tracą formę więc też trzeba je ciąć parę razy..krzewy kwitnące po kwitnieniu przyciąć..róże aby jakoś wyglądały ..kwiaty po przekwitnięciu obrywać..nawozić ,podlewać..podwiązywać..obrywać..trawę co tydzień kosić..i jeszcze parę rzeczy by się znalazło...od wiosny do jesieni..TO WSZYSTKO JEST |to| NIC.. :;230
Ale ja nie narzekam.. ;:108 ja po prostu tym żyję i ciesze się z tego co mam...urobię się czasem po same łokcie ale też siądę i mam na co patrzeć...gdzie spacerować..wylegiwać się i co podziwiać..nie muszę za to płacić.. ;:23
No dość marudzenia..pogoda dopisuje więc trzeba ją wykorzystać na maksa...
a to migawki z ogrodu..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorota71..Witaj kochana ciesze się że mogę gościć kolejna osobę w moich skromnych progach :wit
wczoraj porobiłam do wieczora dzisiaj teraz czas odpoczynku..wieczorkiem znowu spalę nacięte wczorajsze chaszcze i podleję co się da..gnojóweczką którą to poczyniłam jakiś czas temu..tym razem mam mixa..hihi dałam do gara pokrzywę,skrzyp ,żywokost i liście zielone z czosnku..a to dlatego ze nie chciałam mieć dużo wiader nastawianych każdego z osobna ..mam nadzieję że moje rośliny się nie sprzeciwią na taka miksturę.. ;:224
malutki przegląd jak zwykle na koniec albo początek miesiąca...tym razem początek lipca..
na górnej części..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wiosenne kolory ustąpiły letnim..które się rozkręcają..jeszcze wiele w fazie rozwoju ale i tak w każdym kącie coś zawsze kwitnie;))
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:4
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Przepiękny masz ten busz!
I tyle roślin, których ja nie mam. ;:224 A myślałam, że tak dużo mam. ;:306
Lecę dalej oglądać, tylko kawę sobie zrobię. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorota71..dziękuję ;:167
W nocy solidnie mi podlało cieszę się bo udało mi się gnojówką róże podlać.. ;:333 zapowiadają i na dzisiaj jeszcze opady i burze..chłodniej się zrobiło..można odpocząć..:)
Dzisiaj dolny zielony busz pokażę..czyli początek lipca na dolnym..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Papryczki mojego syna..same pikantne..różne gatunki..wyhodował sobie z nasion..a że już mu się na balkonie nie mieściły przywiózł do mnie na ogród..hihi teraz Mamuśka pilnuje aby nie uschły..

Obrazek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam..i mamy połowę roku za nami..czas też szybko leci..kwiaty przekwitają ..bardzo lubię liliowce.których to nastał właśnie czas....jedyny ich mankament to to że maja kwiat jednego dnia..i aby ładnie kępa wyglądała trzeba im obrywać te zwiędłe kwiaty...
takie mam..jedynie odmiany gdzieś zniknął mi taki kremowy z brązowym środkiem.. :( a tez jak kupiłam w necie sześć odmian wyszło z tego tylko dwie.. ;:223

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Reniu teraz obie tniemy w ogrodzie. :) Ja jeszcze po drabinie nie muszę. :wink: Twój ogród już ładnie posprzątany. ;:215 Lilie masz takie wysokie, róża na tle ciętych żywotników pięknie wygląda. ;:oj Kto lepiej przypilnuje rarytasów paprykowych jak nie mama. :) Pozdrawiam ciepło. ;:196
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu...dziękuję kochana ale mój ogród nie da się wysprzątać tak na tip top..mam jeszcze parę takich zakamarków że lepiej nie wchodzić :;230 staram się je wykończyć ale ciągle coś mi wchodzi w drogę..w tym sezonie znowu wymyśliłam sobie budowę domku ..i to też po części zabiera mi czas i siły..ale mówi się trudno coś za coś..cięcia jeszcze nie koniec ale powolutku do przodu.Czas lilii się zaczął..graja teraz one pierwsze skrzypce..
Papryczki przygarnęłam bo syn do pracy musi iść a u niego na balkonie by nie wytrzymały w upał..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pokazuą swoje piękno i czarują zapachem:))Pozdrawiam Was ...życzę udanego dnia.. ;:3 ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Reniu, oj mija czas szybko, nie obejrzymy się a już je..., oj nie nie napisze tego słowa, przecież teraz tak pięknie, kolorowo :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”