Wczoraj miałam zamiar nadrobić zaległości forumowe i popisać ale cóż ... trzy razy zaczynałam i w połowie wyłączali prąd

Dziś znów nie mam tyle czasu wolnego, ale coś na szybkiego postaram się wstawić.
Róże niestety kończą kwitnienie. Właśnie przed chwilą wróciłam z ogrodu. Pod sekator poszedł cały Eden, Artemis i Laguna. Mam nadzieję że cięcie szybko pobudzi je do wytwarzania następnych pąków. Zauważyłam na Cottage Rose, którą cięłam tydzień temu, że już nawypuszczała sporo młodych przyrostów z maleńkimi jak na razie pączkami

Dziś mam w planach jeszcze obcięcie Heritage, Rosarium U i sporo mniejszych róż. Chciała bym też skosić trawnik, który po upałach i suszy wygląda tragicznie.
Magda, teraz gdy czas róz powoli przemija na pierwszy plam wybijają się lilie i liliowce.
Mam nadzieję, że gdy one skończą, róze wejdą w drugie kwitnienie

Basiu, obawiam się ze ten Substral to pic na wodę. U mnie mszyce po kilku dniach po oprysku pojawiły się na nowo.
Ja opryskałam Amistarem.
Co do First Lady, cóż - kiedyś myślałam że ma piękne kwiaty, więc ją kupiłam. Szybko jednak przyszło rozczarowanie. Jeśli bardzo chcesz spróbować, to kup, tylko nie sadź jej w bardzo widocznym czy reprezentacyjnym miejscu.
Aluś, żebyś ty widziała moje lilie św Józefa to byś się uśmiała.
Wysokie może na 30 cm a kwiaty jak jakieś dzwonki i to drobne. Nie wiem ... może to jakaś zminiaturyzowana odmiana jest

W najlepsze kwitną hortensje drzewiaste

Bella Anna

Czrnuszki mam w donicach i na rabatach. Bardzo fotogeniczne kwiatuszki

Czubatka w donicach dalej zachwyca. To zdecydowanie najlepszy donicowy debiut od lat

Floksy jednoroczne zagęściły się. Są naprawdę urocze i mają fajne kolorki, chociaż przewaga jest białego

Zaczynają kwitnąć moje ukochane jeżówki

Tradycyjnie jeszcze kilka różyczek
Jasmina

Aspirynki

Lady Gardener