Dobrze , że starasz się ukierunkować na wczesnym etapie , kwitnienia piękne , dobrze że wątek sukulentowy założyłaśDzisiaj znów Echinopsis (Olu, właśnie w tym kierunku zmierza moja kolekcja (chyba )
A jednak kaktusy - barbra13
- ejacek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: A jednak kaktusy - barbra13
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ojtam ojtam, te nieukierunkowane kolekcje też są w porządkuejacek pisze:Dobrze , że starasz się ukierunkować na wczesnym etapie
Dinozaury się wyspecjalizowały i wyginęły, więc nie ma co się nastawiać tylko na jedno a zamykać na wszystko inne
No chyba, że chcesz robić konkurencję samemu Henrykowi - zadatki, jak widać, masz, bo potrafisz przekonać Echinopsisy do pięknego kwitnienia
Henryku, ale przyznasz, że maleńka parodia broni się jak może.
Jacku, chciałam napisać coś o końcowym etapie, ale brzmiałoby to trochę pogrzebowo
Lucy, a Ty się ze mnie nie nabijaj .
A poza tym król jest jeden.
Jacku, chciałam napisać coś o końcowym etapie, ale brzmiałoby to trochę pogrzebowo
Lucy, a Ty się ze mnie nie nabijaj .
A poza tym król jest jeden.
- onectica
Ale w którym miejscu! Nigdy w życiu przecież - ja tylko bronię pomysłu na kolekcję ukierunkowaną na co mi się podoba (w końcu sama taką mam)barbra13 pisze:Lucy, a Ty się ze mnie nie nabijaj .
FaktA poza tym król jest jeden.
- PiotrAPD
- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
I wcale się nie dziwię bo kwiaty mają przepiękne A i kwiat Parodia caparaniana bardzo mi się podoba. Kojarzy mi się ze słońcem i wakacjamiDzisiaj znów Echinopsis (Olu, właśnie w tym kierunku zmierza moja kolekcja (chyba )
Dziękuję pięknie za wizyty.
Piotr, echinopsisy kwiaty mają piękne i do tego wielokrotnie powtarzają kwitnienie, właściwie niemalże stale coś kwitnie, a pokazywana wcześniej hybryda z czerwonymi kwiatami, rozwinęła dziś kolejne sześć (wcześniej były cztery).
Nie mogłam się już doczekać, kiedy rozwinie się pączek na adenium. Jeżeli chodzi o kolor, to nie ma niestety niespodzianki , ale za to są falbanki. Najbardziej to widać w początkowej fazie. Siew styczeń/luty 2014.
Roślina miała zostać przycięta, ale na szczęście dojrzałam coś, co mogło być zaczątkami pąków.
Kwiat ma dosyć długą gardziel
Niby nie jestem, a właściwie nie byłam zwolenniczką cięć, niestety niektóre rośliny wręcz się o to proszą. Tak wyglądały w kwietniu te, które już pokazywałam wcześniej, nawet poza ramki coś wyszło
A tak wyglądają dzisiaj, obawiam się, że znów muszę przyciąć najsilniejsze pędy, albo przynajmniej liście, aby nie zagłuszały tych słabszych. Ale tak można w nieskończoność
Na szczęście niektóre samoistnie się rozgałęziają
Mam nadzieję, że ten typ tak ma.
Piotr, echinopsisy kwiaty mają piękne i do tego wielokrotnie powtarzają kwitnienie, właściwie niemalże stale coś kwitnie, a pokazywana wcześniej hybryda z czerwonymi kwiatami, rozwinęła dziś kolejne sześć (wcześniej były cztery).
Nie mogłam się już doczekać, kiedy rozwinie się pączek na adenium. Jeżeli chodzi o kolor, to nie ma niestety niespodzianki , ale za to są falbanki. Najbardziej to widać w początkowej fazie. Siew styczeń/luty 2014.
Roślina miała zostać przycięta, ale na szczęście dojrzałam coś, co mogło być zaczątkami pąków.
Kwiat ma dosyć długą gardziel
Niby nie jestem, a właściwie nie byłam zwolenniczką cięć, niestety niektóre rośliny wręcz się o to proszą. Tak wyglądały w kwietniu te, które już pokazywałam wcześniej, nawet poza ramki coś wyszło
A tak wyglądają dzisiaj, obawiam się, że znów muszę przyciąć najsilniejsze pędy, albo przynajmniej liście, aby nie zagłuszały tych słabszych. Ale tak można w nieskończoność
Na szczęście niektóre samoistnie się rozgałęziają
Mam nadzieję, że ten typ tak ma.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kolejna ręka do tych uroczych grubasków Piękne!
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Gratuluję kwiatu na adenium
Pozostałe rośliny po przycięciu ładnie odbiły, podoba mi się
Pozostałe rośliny po przycięciu ładnie odbiły, podoba mi się
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
Adenium po prostu boskie . Kwiat nie zrobił na mnie takiego wrażenia co potem zobaczyłem , pieknie ukształtowane i te doniczki
- onectica
Mame? Czy 'normalna'? Tak dla wyczucia wielkości żeby wiedzieć
W każdym razie zakwitły przepisowo - możesz być z nich dumna Z siebie też!
W każdym razie zakwitły przepisowo - możesz być z nich dumna Z siebie też!
Dziękuję za miłe wpisy.
Lucy, normalna, u mnie wszystko normalne . Chyba.
Lucy, normalna, u mnie wszystko normalne . Chyba.
ymmm przepraszam ale mam takie troszkę idiotyczne pytanie ale czy z każdego z tych kwitnących kaktusów można pozyskać nasiona ?
- kocham_fizyke
- 100p
- Od: 8 kwie 2015, o 20:27
Basiu muszę Ci szczerze powiedzieć, że ten Echinopsis pięknie Ci zakwitł energetyczna, mocna, cudowna czerwień
Fizyka jest królową nauk
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola