Purple Teepee jest świetna, bardzo plenna i smaczna. W tym roku zasiałem pierwszy raz i już się z nią nie rozstanę. Tak samo jak z żółtą wstążką Supernano Giallo, ta jest jak masło nawet po 3-4 minutach gotowania. Za to nigdy więcej nie sieję żadnej Saxy, zielona i żółta u mnie wyszły suche i łykowate, według mnie nadają się co najwyżej na mrożonkę do zupy.SandraABC pisze: każdy odmiany Teepee - Purple jak zwykle niezawodna i obrodziła najwięcej
Fasolka szparagowa cz. 2
-
- 100p
- Od: 13 kwie 2015, o 20:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Fasolka szparagowa cz. 2
- Ginka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zapiszę sobie na przyszły rok, okaże się jaka będzie Saxa, w przyszłym roku Teepee .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja teepe też za pierwszym razem siałam jako ciekawostkę i tym sposobem jest u mnie co roku
Najmniej udana z teepe jest zielona ale i tak nie narzekam, mimo suszy da radę trochę pójść bez ułatwienia łykiem
Najmniej udana z teepe jest zielona ale i tak nie narzekam, mimo suszy da radę trochę pójść bez ułatwienia łykiem
- ZielonaZabka
- 500p
- Od: 7 kwie 2016, o 20:01
Wczoraj zebrałam pierwszy rzut Saxy zielonej, i ani sucha ani łykowata nie była.
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Purple Teepee pyszna, w dodatku wygląda wspaniale. Szkoda, że zielenieje podczas gotowania. Dosiałam dwa tygodnie temu w pierścieniach rozsadę by się z nią za szybko nie rozstawać, ależ się najeździłam by dokupić właśnie tą Chyba zdąży jeszcze dojrzeć.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Ginka
Jasne że zdąży, ładna zdrowa rozsada, moje jeszcze w ziemi siedzą
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
Aguss85 - śliczna rozsada Na pewno zdąży urosnąć.
Takiego smaka mi narobiliście tą Purple Teepee że jutro zamawiam ją na all i w przyszłym tygodniu sieję - mam nadzieję że jesień będzie łagodna i spróbuję choć troszkę tej fasolki
Takiego smaka mi narobiliście tą Purple Teepee że jutro zamawiam ją na all i w przyszłym tygodniu sieję - mam nadzieję że jesień będzie łagodna i spróbuję choć troszkę tej fasolki
Pozdrawiam, Aneta:)
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 6 lip 2013, o 16:30
- Ginka
Ja mam natomiast amatorskie pytanie bo mnie nagle wzięło na zastanowienie, jak rozróżnić drugie kwitnienie/owocowanie (na jakich pędach pojawiają się strąki z drugiego rzutu, na tych samych czy wyrastają nowe...jak tak to w którym miejscu) i czy można poobcinać lejce bez liści które wydały już plon .
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
agnieszka0308 Na szczęście nie jest to ani choroba grzybowa ani efekt żerowania szkodników. To mi wygląda na niedobór niektórych składników pokarmowych. Być może przyczyna tkwi w zbyt kwaśnym podłożu? Nic nie piszesz jaką masz glebę i kiedy była wapnowana (wskaźnikiem mogą być chwasty ale najlepiej zmierzyć pH gleby odczynnikiem Helliga). Przyjmuję, że objawy występują na starszych liściach więc jest duże prawdopodobieństwo, że wystąpił silny niedobór fosforu i być może niedobór potasu i/lub magnezu. Wskazany oprysk nawozem z dużą ilością fosforu.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Agnieszko, jesteś z nami trzy lata i masz wciąż te same problemy ze wszystkimi uprawami. Zrobiłaś przez te lata analizę gleby? Raz na jakiś czas wstawisz zdjęcie, zapytasz co sie dzieje, jaki oprysk zastosować i to wszystko. Do weterynarza idziesz z kotem, czy z jego zdjęciem ? Jeżeli ktoś ma Ci pomóc, to daj nam szansę i podaj choć podstawowe dane o warunkach w jakich uprawiasz swoje warzywa i owoce.
Czy te fasole nie rosną w skrzynkach?
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
A co się nikt nie chwali tyczną? Moja dwuletnia konstrukcja z patyków trochę przykrótka ale daje radę
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA