Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy 2015
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy 2015
Olu, mam świadomość, że wcale nie jest pięknie, jest za dużo roślin na tak małym ogrodzie. Więcej nie znaczy lepiej. Ale wiesz, że jestem pazerna, sama masz ten sam problem.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale busz, chwasty nie mają szans Chciałabym mieć tak u siebie
Co za drzewko rośnie na byłej trawiastej rabacie? Z szarym świerkiem u stóp... Ciekawie wygląda
Co za drzewko rośnie na byłej trawiastej rabacie? Z szarym świerkiem u stóp... Ciekawie wygląda
-
- Kontakt:
Jolu tu rośnie dereń Cornus sanguinea 'Compressa'. Mogę podzielić się buszem.
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Śliczna ta kula tujowa, ja już kupiłam żółte i przystrzygłam ale troszkę potrwa zanim się tak zagęści i zrobi taka piękna kulka.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Igo, już trochę buszu od ciebie mam w swoim ogrodzie Ale ciągle widać gołą ziemię
Czy ten dereń jest szczepiony? Pewnie tak. Mam takiego w doniczce ale nie szczepionego i się zastanawiałam co z nim zrobić. Chyba właśnie wpadłam na pomysł
Czy ten dereń jest szczepiony? Pewnie tak. Mam takiego w doniczce ale nie szczepionego i się zastanawiałam co z nim zrobić. Chyba właśnie wpadłam na pomysł
-
- 200p
- Od: 25 kwie 2014, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudowne widoki
Pozdrawiam Ola Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.
-
- Kontakt:
Jolu, dereń jest szczepiony i przez kilka lat był cięty na dwa oczka by się zagęścił. Teraz za chwilkę trzeba będzie ciąć bo za duży.
Olu, dziękujemy, ja i moje roślinki.
Olu, dziękujemy, ja i moje roślinki.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Iguś, Ty dobrze wiesz, że na te Twoje rabatki to na mogę godzinami patrzeć i mi się nie znudzi.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Bardzo przyjemnie się ogląda rabaty całkowicie pokryte przy ziemi roślinami. Żurawki i hosty są świetne w tej roli. I roboty przy pieleniu jakby mniej. Fajna dekoracja ten rząd doniczek z żurawkami.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Iga ten rząd żurawek w donicach superowy. Widoki masz boskie. Czemu mnie żurawki nie lubią?
Odmładzałam i dalej liche. Jak im dogodzić?. Czy moja kwaśna, ciężka ziemia im nie pasuje. Dawałam też kompost. Nie lubią go? Proszę o sugestie, bo Twoje miód malina.
Odmładzałam i dalej liche. Jak im dogodzić?. Czy moja kwaśna, ciężka ziemia im nie pasuje. Dawałam też kompost. Nie lubią go? Proszę o sugestie, bo Twoje miód malina.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak ja Cię rozumiem z tą zachłannością
Ja też wolę takie mniejsze spotkania
Ostatnio byłąm u Izy Tamaryszka i było kilkanaście osób
Nie można ze wszystkimi pogadać tak jakby się chciało
Ale i tak fajnie, że w ogóle się spotkaliśmy
Ja też wolę takie mniejsze spotkania
Ostatnio byłąm u Izy Tamaryszka i było kilkanaście osób
Nie można ze wszystkimi pogadać tak jakby się chciało
Ale i tak fajnie, że w ogóle się spotkaliśmy
-
- Kontakt:
Małgosiu, takie spotkania to bardzo fajna sprawa. Jak Ola przyjedzie to przez dwa dni cały czas gadamy, oczywiście o roślinkach.
Chciałbym kiedyś zobaczyć ogród Izy.
Alu, chyba żurawki kogoś lubią a kogoś nie. Prawdopodobnie gleba, kwaśna im nie przeszkadza, ale ciężka tak. Lepiej rosną nawet na piaszczystej, suchej niż ciężkiej i mokrej. Spróbuj jak ja w doniczkach, myślę, że tak będzie najlepiej. Moje najstarsze rosną w doniczkach 4 rok i teraz muszę je odmłodzić. bo czasem stare rośliny odchodzą na zgorzel. Byłoby szkoda.
Ja obsadziłam doniczki z braku miejsca na rabatach, i wyszła całkiem ładna kompozycja.
Donice mam duże, chyba 40 cm, ceramiczne.
Wandziu, masz rację, tam gdzie nie widać ziemi nie ma pielenia, chwasty pewnie są, ale pod roślinami.
W doniczki jeszcze zainwestuję podlewanie automatyczne, muszę Piotrka zmobilizować.
Dorotko, dawno nie wstawiałam zdjęć, bo nic odkrywczego już nie pokażę. Jak lubisz to coś tam wstawię.
Rabatka z berberysami awansowała na słoneczną rabatkę liliowcową, jak żółty jest u mnie pase... to tam mile widziany.
Dla Dorotki długa rabatka.
Chciałbym kiedyś zobaczyć ogród Izy.
Alu, chyba żurawki kogoś lubią a kogoś nie. Prawdopodobnie gleba, kwaśna im nie przeszkadza, ale ciężka tak. Lepiej rosną nawet na piaszczystej, suchej niż ciężkiej i mokrej. Spróbuj jak ja w doniczkach, myślę, że tak będzie najlepiej. Moje najstarsze rosną w doniczkach 4 rok i teraz muszę je odmłodzić. bo czasem stare rośliny odchodzą na zgorzel. Byłoby szkoda.
Ja obsadziłam doniczki z braku miejsca na rabatach, i wyszła całkiem ładna kompozycja.
Donice mam duże, chyba 40 cm, ceramiczne.
Wandziu, masz rację, tam gdzie nie widać ziemi nie ma pielenia, chwasty pewnie są, ale pod roślinami.
W doniczki jeszcze zainwestuję podlewanie automatyczne, muszę Piotrka zmobilizować.
Dorotko, dawno nie wstawiałam zdjęć, bo nic odkrywczego już nie pokażę. Jak lubisz to coś tam wstawię.
Rabatka z berberysami awansowała na słoneczną rabatkę liliowcową, jak żółty jest u mnie pase... to tam mile widziany.
Dla Dorotki długa rabatka.
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Kuszą mnie berberysy
Tylko gdzie je bym wsadziła?