Na emów zawsze można liczyć jeśli chodzi o pocieszaniekropelka pisze:M. za każdym razem mi dogaduje: "Miałaś to wyrzuciłaś..."
Majka w ogrodzie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka w ogrodzie
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
clem3 kropelka April Iwonka1 Dorota71 clem3 wszystkie tak pięknie piszecie o kuferku że wzięłam się dalej do malowania hehe ale jeszcze wszytko nieskończone,,,,, dzięki wam czas mi szybko zleciał a handra mineła
petunie już pięknie się rozrosły a wieczorem pięknie pachną
funkia
edenka przekwita i nie widzę kolejnych odrostów czy pąków za to lacre
lacre kupię jeszcze jedną
papageno ale nie jestem pewna jakoś słabe prążki ma te białe
petunie już pięknie się rozrosły a wieczorem pięknie pachną
funkia
edenka przekwita i nie widzę kolejnych odrostów czy pąków za to lacre
lacre kupię jeszcze jedną
papageno ale nie jestem pewna jakoś słabe prążki ma te białe
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie zielska pod dostatkiem, zapraszam w celach terapeutycznych , bo ja jak mam chandrę, to leżę plackiem z lampką wina w jednej a papieroskiem w drugiej ręce. ( A że papieroski są passe, to staram się rzucić palenie).slimak900 pisze: No ja chyba z tych co jak ma chandrę to idę dziubać zielsko i uwierz lub nie to nie znajdziesz u mnie dziś ani źdżbła w czwartek wieczorem przestało padać wiec na poprawienie humoru ogarnęłam cały przód a w piątek rano całą resztę i dziś myślę co tu robić ????????? i wymyśliłam poprzycinałam szmaragdy na kule po 3 po 4 w sumie pocięłam 6 szt ale się mąż zdziwi hehe a jak siadam do malowania to już zapominam o całej reszcie choć to mi rzadziej się chce muszę mieć naprawdę dzień do trzymania pedzla
Lacre uwodzisz , jest wyjątkowa.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka pytałaś w wątku z liliami o pachnące lilie. Przecież Twój ogród jest wspaniały, to ja mogę się od Ciebie uczyć.
Twoja Papageno to na pewno nie jest ona
Natomiast lilie- wszystkie orienpety są pachnące, przepięknie , każdy ma inny zapach.
Orienpetów nie trzeba wykopywać.
Lilie orientalne też cudownie pachną i to właśnie o nich pisałam że można je posadzić w donice i nie bawić się w wykopywanie tylko z donicą przenieść w zimne miejsce.. Moje stoją w nieogrzewanym garażu, przez całą zimę od listopada do marca podlewam 1- 2 razy. Jak już nie grożą mrozy i można wynieść je na zewnątrz , daję nawozy i wkopuję do gleby. Po 2 -3 latach trzeba je poprzesadzać. Ja mam takie wiadra budowlane z dziurami na dnie i po bokach. Ochraniają one też przed nornicami.
Twoja Papageno to na pewno nie jest ona
Natomiast lilie- wszystkie orienpety są pachnące, przepięknie , każdy ma inny zapach.
Orienpetów nie trzeba wykopywać.
Lilie orientalne też cudownie pachną i to właśnie o nich pisałam że można je posadzić w donice i nie bawić się w wykopywanie tylko z donicą przenieść w zimne miejsce.. Moje stoją w nieogrzewanym garażu, przez całą zimę od listopada do marca podlewam 1- 2 razy. Jak już nie grożą mrozy i można wynieść je na zewnątrz , daję nawozy i wkopuję do gleby. Po 2 -3 latach trzeba je poprzesadzać. Ja mam takie wiadra budowlane z dziurami na dnie i po bokach. Ochraniają one też przed nornicami.
Pozdrawiam Ela
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Maju, lacre prezentuj się olśniewająco!!!
A kuferek super!
A kuferek super!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
ewka36jj dawaj namiary jadę z gracą coś się ostatnio nudzę zwłaszcza że znów siorpie i siorpie i nic nie idzie robić jedynie nalać winka i posiedzieć
Eliza52 dziękuję ci za odpowiedź z 3 lata temu jak szukałam cebulek lilii to właśnie na FO biegałam oglądałam i zamawiałam i wtedy pamietałam jakie są odmiany ale jak się okazało że 90% zamówionych to wcale nie te co chciałam porosło co innego to więcej nie wnikałam później po roku dokupiłam żeby koniecznie były pachnące u kogoś innego i były ale potem nie przetrwały zimy zostało ok 30szt pachnącej różowej ale jeszcze wszystkie w pąkach i już nie mogę się doczekać ich i chciałabym dokupić pachnące zwłaszcza białe Mam wszytkie posadzone w donicach bo u mnie strasznie dużo nornic i jak kupię to też w donice i wiadra posadzę
apus za kuferk - a lacre oby tak kwitla do mrozów to będę nią kusić cały czas
floksy
przetacznik
hortensja ogrodowa
Eliza52 dziękuję ci za odpowiedź z 3 lata temu jak szukałam cebulek lilii to właśnie na FO biegałam oglądałam i zamawiałam i wtedy pamietałam jakie są odmiany ale jak się okazało że 90% zamówionych to wcale nie te co chciałam porosło co innego to więcej nie wnikałam później po roku dokupiłam żeby koniecznie były pachnące u kogoś innego i były ale potem nie przetrwały zimy zostało ok 30szt pachnącej różowej ale jeszcze wszystkie w pąkach i już nie mogę się doczekać ich i chciałabym dokupić pachnące zwłaszcza białe Mam wszytkie posadzone w donicach bo u mnie strasznie dużo nornic i jak kupię to też w donice i wiadra posadzę
apus za kuferk - a lacre oby tak kwitla do mrozów to będę nią kusić cały czas
floksy
przetacznik
hortensja ogrodowa
-
Jeśli szukasz pachnących lilii to zdecydowanie polecam Satysfaction, pachnie kilka metrów wokół. Mam ją już trzy lata i póki co nic się z nią nie dzieje. Perfection też pachnie, ale już nie tak silnie.
Petunie cudne, floksy również
A czy możesz napisac coś więcej o tej róży Lacre? Długo już ją masz?
Moja Papa Geno zdecydowanie inaczej wygląda...
Petunie cudne, floksy również
A czy możesz napisac coś więcej o tej róży Lacre? Długo już ją masz?
Moja Papa Geno zdecydowanie inaczej wygląda...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Eliza52
Maja a Twój przetacznik jest młody ? czy się nie rozrasta. Ja mam taki sam i nie wiem jak go zmniejszyć-odkopać kawałek czy wykopać całego i rozdzielić? rozrósł się na pół rabaty
Pozdrawiam Ela
clem3 o dzięki na pewno będę szukać tej Satysfaction niech pachnie wszędzie a róża Lacre mam ją od wiosny ale jestem zachwycona żadnej plamki jak na razie na niej kwiaty do 3 tygodni się utrzymują i caly czas kwitnie choć inne zrobiły sobie przerwę a ta
Eliza52 no powiem Ci szczerze że nie wiem co z tym perzetacznikiem czy mu miejsce nie odpowiada bo mam go drugi rok a rośnie tak wolno w zeszłym mial 2 kwiatki jakaś taka marnizna w tym trochę lepiej a mam jeszcze fioletowy to jak pisałaś też rozrósł mi się na pół metra
floksy zdobią
Eliza52 no powiem Ci szczerze że nie wiem co z tym perzetacznikiem czy mu miejsce nie odpowiada bo mam go drugi rok a rośnie tak wolno w zeszłym mial 2 kwiatki jakaś taka marnizna w tym trochę lepiej a mam jeszcze fioletowy to jak pisałaś też rozrósł mi się na pół metra
floksy zdobią
- Eliza52
Witaj, przesadź przetacznik, bo jemu jest źle. Ja swój niebieski przesadziłam i teraz zastanawiam się też jak i jego zmniejszyć.
Przeczytałam że przetaczniki powinno się przesadzać , ja mam jeszcze biały i też trzeba go przesadzić.
Miłej niedzieli
Przeczytałam że przetaczniki powinno się przesadzać , ja mam jeszcze biały i też trzeba go przesadzić.
Miłej niedzieli
Pozdrawiam Ela
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Majka dzięki, czyli jednak Anabelki mają za duże kwiaty, żeby stały sztywno po deszczu. Lacre wyjątkowo piękna. Przetacznik jest piękny, zdrowy, moje cały dół mają suchy. Nie wiem grzyb, czy susza. Też zmienię im miejsce. Ogród najlepszym miejscem na poprawę nastroju. Pozdrawiam, słońca życzę.
-
W takim razie zapisuję sobie lacre
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Pięknie u Ciebie. Taki szpaler z surfinii pięknie wygląda. Mnie by oczywiście odstraszyło podlewanie róże masz wspaniałe, naprawdę mogą skraść serce. No i floksy