Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Marto,
porównując zdjęcia ogrodu w deszczu i ogrodu w słońcu stwierdzam, ze jednak ze słońcem bardziej mu do twarzy.
Mam nadzieję, ze roślinki, które Ci przysłałam przyjęły się.
Jeżeli coś padło - daj znać - niebawem zrobimy poprawkę :)
Przy okazji - te od Ciebie rosną świetnie ;:196
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękny ten krwawnik. Pierwszy raz taki widzę. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dobrego odpoczynku i udanego grzybobrania. ;:136 Rutewka świeci kwiatami. ;:oj Lilie w słońcu wspaniałe. ;:215
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś dziękuję za informację . Wiem ,że Twoje ostróżki są drogie i niektóre takie same jak u mojej znajomej dlatego zapytałam bo wiedziałam ,że dasz mi właściwą odpowiedź ;:168
Śliczne różyczki , dalie .lilie ,margerytki ;:333
Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Martusiu, ależ u Ciebie szał kwitnień ;:180 Nie wiem co powiedzieć - chyba tylko pięknie, cudnie, fantastycznie! Ostróżki masz niesamowite ;:180 Ile masz posadzonych razem np. Misty Mauvens?
Pokazowe też są Twoje róże ;:215 Ty, na tym zdjęciu, jaka jest?

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam i dzisiaj ,sąsiad pożyczył mi na dzisiejszy wieczór takie małe urządzenie .żebym miała internet w swoim domku i właśnie piszę do Was,dziękuję za odwiedziny i miłe wpisy.

Tereniu,jestem koło Ciebie i czekam aż mnie odwiedzisz,pozdrawiam ;:196

Marysiu,grzybków nie ma za wiele ,ale koszyk codziennie uzbieramy,prawdziwki się suszą ,a czerwone i podgrzybek duszone są na masełku i idą do zamrażarki,jestem dzisiaj trzeci dzień ,a już wyniki mam niezłe,dzisiaj sobota więc wszystkie dzieci od sąsiada wyszły z domu to sąsiad pożyczył mi urządzenie i mam internet w domku,pozdrawiam gorąco ;:196

Tereniu,pod dalią jest żółta rutewka,ona jest dość wysoka,ja lubię duże byliny,krwawnik mam pierwszy rok ,jest cudowny,muszę go rozmnożyć i nasadzić z różową jeżówką ,grzybków nie ma za wiele ,trzeba sie uchodzić ,ale powoli przybywa,codziennie coś przyniesiemy i mam już 15 ususzonych kapelusików prawdziwków, a krajanki już 2 słoiki litrowe,dużo znajdujemy czerwonego kozaczka i on idzie do duszenia na masełku ,już jest w zamrażarce10 słoiczków 0,33 l ,więc uważam ,że jest całkiem dobrze,a może trafi się wysyp to będzie jeszcze lepiej,buziaczki i czekam na Ciebie ;:196

Wiolu,tyle pięknych słów pod adresem moich roślin ,dziękuję ,przypomnij na jesień ,albo na wiosnę o Semiplenie ,czy maliny już owocują ,bo u mnie zawsze od 15 sierpnia ,cieszę się ,że roślinki ładnie rosną ,pozdrawiam ;:168

Ala,ja nie ruszam Twojego terenu ;:306 czy juz chodzisz na grzyby,one mnie zaskoczyły ,bo nie wymyśliłabym ,że teraz będą ,nie bardzo jestem na nie przygotowana,nie wzięłam suszarki ,więc suszę farelką ,nie mam za dużo ubrań do lasu ,bo wzięłam takie eleganckie ,więc zbieram na elegancko ;:306 ,gdybym zabrała wszystko na grzyby ,to pewnie by ich nie było,ale sobie poradzę ,pozdrawiam ;:196

Bożena ,dla mnie duże zaskoczenie ,że są tutaj grzyby ,ale dobrze,codziennie koszyk pełny zbieramy z mężem ,nie jest to dużo ,ale jest,są prawdziwki , czerwone kozaki,podgrzybek zdarzają się kurki i maślaki,jak odpiszę to pokażę :wit

Madziu,masz rację słońce daje tyle radości ,roślinki od Ciebie rosną ,a najpiękniej chryzantemki,już takie duże no i jest ich dużo :heja ,róża też sobie radzi ,właściwie wszystko,jest w porządku,nie wiem czy przetrwa siewka magnolii ,ale trudno ,pozdrawiam ;:168

Dorotko,mam ten krwawnik pierwszy rok,jest naprawdę cudny, :wit

Soniu,dziękuję ,odpoczywam jak zwykle czynnie,ale nic nie robię bo muszę,bo nic nie muszę ,ogród zostawiłam cały w kwiatach ,teraz zachwycam się lasem ,myślę ,że na pokaz lilii zdążę,bo dużo dopiero będzie kwitło ,pozdrawiam ;:168

Aluś,dziękuję za miłe słowa,ogród zostawiłam kipiący kwiatami,pozdrawiam ;:196

Eluś ,nie pamiętam nazwy tej róży ale mam przy niej tabliczki ,może jak będę potem pokazywać to będzie z tabliczką ,bo nie zawsze chce mi się po nie schylić ,albo jak wrócę do domu to Ci powiem ,Misty Mauves to jedna kępka ,jeszcze na wiosnę zrobiłam z niej sadzonki i posadziłam w innym miejscu,więc ją uszczupliłam ,miło,że podoba się ogród i tak ładnie o nim piszesz,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Piękności ;:138 ;:138
U mnie już żółta rutewka ścięta niestety wiatr i deszcz zrobił swoje. ;:222
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Najpierw zaproszę Was do lasu,bo wstawiłam parę zdjęć z grzybobrania i pięknych okolic .

macierzankowe łączki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piękne łany zbóż między lasami
Obrazek

Obrazek

i moje grzybki
Obrazek

z innego dnia
Obrazek

Obrazek

grzybki znalezione w lesie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz troszkę bardzo pachnącego ogrodu
Obrazek

Obrazek

Rosenfee
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bailande
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

biały mak
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cimicifuga
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomponella
Obrazek

Obrazek

Obrazek

na dobranoc bukiet moich róż na trawie
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martusiu u mnie sa ale same kurki, niebawem pokaże moje zbiory ale teraz sa to zbiory zarobkowe. ;:333
Kochanie wszystko piękne ale czy ja widzę biały mak? będą nasionka dla mnie :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu piękny ogród naturalistyczny ;:167 czuje zapach macierzanki ;:215
A ten stworzony przez Ciebie też na pewno cudownie pachnie...bukiet na trawie fantastyczny, a na klombach pewnie nawet nie widać że zostały ścięte :uszy Grzybki sprawiły że przejdę się do naszego lasu ;:65 Dobrej nocy i wysypu ;:196
Olmo
50p
50p
Od: 6 lis 2014, o 20:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Melduję się i witam :wit po dłuższej nieobecności. Okulista zalecił mi okulary przy korzystaniu z komputera albo ograniczenie czasu spędzanego przy monitorze. Wybrałam tę drugą opcję. W związku z czym będę teraz znacznie rzadziej gościć na forum. Jednak ten ogród i kolekcję dalii Grzegorza (man211) postaram się odwiedzać za każdym razem.
Tyle w kwestii tłumaczenia się, teraz przejdę do najważniejszego - zachwytów dotyczących ogrodu. Nadrobiłam 15 str. zaległości od mojej ostatniej wizyty i nie mogę wyjść z podziwu :shock:
Myślałam, że już piękniej być nie może, a tu z każdym zdjęciem zachwyt rośnie. Mam nadzieję, że to apogeum, bo więcej wrażeń nie wytrzymam :wink: Dobrze, że net nie przenosi zapachów, bo bym chyba oszalała :heja Tak poważnie, to zazdroszczę (pozytywnie, bez cienia zawiści) wrażeń na żywo. Jestem przekonana, że zdjęcia, choć piękne, nie oddają nawet w połowie rzeczywistości. Szkoda by mi było opuszczać takie miejsce, choć lasy świętokrzyskie też urokliwe...
Życzę udanego wypoczynku ;:3
Pozdrawiam serdecznie :)
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto! Dzięki za info! u mnie od wczoraj wreszcie leje i mam nadzieje ze ruszą ,piękne grzyby, aż mi gały wyszły!
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marta.
U mnie jeszcze grzybów nie ma , bo w lesie sucho. Liczę ,że będą w tym roku.
Zwykle są we wrześniu i w październiku. Jak będą to przyjedziesz? Pokażę moje tereny.
Nie bój się nie wybieram się w Twoje miejsca. Choć dowieść suszarkę i ciuchy do lasu mogę.
Moja suszarka stoi nie używana. No to kochana zbieraj i życzę obfitego grzybobrania. :wit ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”