Ogród ciągle w budowie 2016
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ciągle w budowie 2016
Fakt ogórki pięknie się rozrosły ...one chyba rosną w namiocie foliowym dlatego takie ładne ...moje w gruncie i takie sobie ale już kilka zebrałam ...tylko jak tak dalej będzie zimno i padało to nie będą owocować .
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Te lilie w różowawych kolorach są piękne, zwłaszcza Elodie i Arsenal.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z leszczyną to chyba szczęście, że odżyła?! Marzyłam o leszczynie, ale areału brak i muszę orzeszki kupować A mi tak odbiła żółta budleja więc radość podzielam.
Lilie i liliowce- niesamowite!
Lilie i liliowce- niesamowite!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Niezwykła kolekcja lilii! Co jedna to ładniejsza. Moje coraz słabsze i w fazie zanikającej ale te rośliny to nie moja bajka więc wystarczy, że podziwiam je u innych
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Kasiu czy masz zdjęcie Lollypol?Obstawiam,że mam taką u siebie,ale pewności nie mam.Jest silnie pachnąca Mam ją kilka lat,ale doczekałam się tylko jednej cebuli.Chciałabym,żeby szalała z rozmnażaniem jak inne,ale jest powściągliwa
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kasiu lilie i liliowce śliczne, ale rudzielec szczególnie urodziwy! podrap kotka za uszkiem
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Obejrzałam piękną kolekcję lilii i liliowców Masz bardzo ciekawe odmiany i kolory.
Najbardziej urzekło mnie zdjęcie śpiącego w łóżku synka i zatopionego w poduszkach kota Uwielbiam śpiące zwierzaki. Potrafią zgrabnie wtopić się w otoczenie, a przy tym są tak słodkie. Mój Mango też chyłkiem zakrada się do naszego łóżka i nawet nie wiadomo kiedy, a mamy trzeciego do kompletu
Najbardziej urzekło mnie zdjęcie śpiącego w łóżku synka i zatopionego w poduszkach kota Uwielbiam śpiące zwierzaki. Potrafią zgrabnie wtopić się w otoczenie, a przy tym są tak słodkie. Mój Mango też chyłkiem zakrada się do naszego łóżka i nawet nie wiadomo kiedy, a mamy trzeciego do kompletu
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Och Kasiu jaki cudny rudzielec , jakbym widziała mojego Bąbla , robi identycznie . Jak nie zauwazę to to rano się wciśnie a jak nie to chociaż na zwolnionym łóżku i tak samo koniecznie brzuszkiem do góry . Jakie te zwierzaki są cudne , jak je nie kochać
A Wojsławice Ci nie potrzebne skoro masz takie lilie
A Wojsławice Ci nie potrzebne skoro masz takie lilie
Wybaczcie zwłokę, ale ostatnio w ogóle się nie wyrabiam. Mam nadzieję, ze niedługo nadrobię.
Dorotko dziękuję
Małgosiu dzięki Francek to kot - morderca. Ale jak wraca do domu to robi się z niego piecuch. A z zakupem lilii to faktycznie wstrzymaj się już do jesieni. Chociaż widziałam, ze zaczynają sie już przedsprzedaże.
Wiesiu przynajmniej śpią zgodnie
Zbyszku dzięki Niestety większość lilii u mnie to NN.
Lucynko wiem coś o tym - mam łóżko 2m x 2m i czasem nie mam się gdzie położyć spać...
Ewo kielisznik ma tam cienkie druciki. Teraz zaczął się trochę wspinać, ale za to przystopował z kwitnieniem.
Ewa ogóreczki faktycznie w foliaczku, ale na polu też mam. Przy tej pogodzie to te na polu długo nie pociągną. A przy tym wietrze to mój foliaczek długo nie pociągnie
Sylwia na Arsenal długo polowałam - ciągle trafiały się pomyłki. I wreszcie w tym roku się udało Ale i w tegorocznych mam mnóstwo pomyłek.
Miłko bardzo się cieszę z leszczyny. Do tej pory były tylko włoskie, a te lubimy tylko świeże. Mnie budleja niestety nie odbiła. Lilie i liliowce są takie bezobsługowe, że się nie mogę powstrzymać przed zapraszaniem ciągle nowych do mojego ogrodu
Florianie dla mnie lilie sa bezobsługowe - wsadzam cebulę i sobie rosną Wiele pewnie też zniknęło, ale te najsilniejsze przetrwały i o to chodzi
Mirko niestety okazuje się, ze w ogóle nie posiadam lilii Lollypop
Marysiu dziękuję Rudzielec wymiziany dokładnie - nie tylko za uszkiem
Dorotko dziękuję Koty faktycznie są sprytne i potrafią się niepostrzeżenie zakraść... a potem człowiek jest zdziwiony, ze się na drugi bok przewrócić nie może, bo jakiś futrzak leży
Karolka widziałam jak Twój Bąbel się rozkłada na fotelu No a jak ich nie kochać skoro tak ufnie brzuszek eksponują Do Wojsławic to mi bardzo daleko - nie tylko kilometrowo Na razie mam nadzieję, ze uda mi się skoczyć z wizytą do Rogowa.
Dorotko dziękuję
Małgosiu dzięki Francek to kot - morderca. Ale jak wraca do domu to robi się z niego piecuch. A z zakupem lilii to faktycznie wstrzymaj się już do jesieni. Chociaż widziałam, ze zaczynają sie już przedsprzedaże.
Wiesiu przynajmniej śpią zgodnie
Zbyszku dzięki Niestety większość lilii u mnie to NN.
Lucynko wiem coś o tym - mam łóżko 2m x 2m i czasem nie mam się gdzie położyć spać...
Ewo kielisznik ma tam cienkie druciki. Teraz zaczął się trochę wspinać, ale za to przystopował z kwitnieniem.
Ewa ogóreczki faktycznie w foliaczku, ale na polu też mam. Przy tej pogodzie to te na polu długo nie pociągną. A przy tym wietrze to mój foliaczek długo nie pociągnie
Sylwia na Arsenal długo polowałam - ciągle trafiały się pomyłki. I wreszcie w tym roku się udało Ale i w tegorocznych mam mnóstwo pomyłek.
Miłko bardzo się cieszę z leszczyny. Do tej pory były tylko włoskie, a te lubimy tylko świeże. Mnie budleja niestety nie odbiła. Lilie i liliowce są takie bezobsługowe, że się nie mogę powstrzymać przed zapraszaniem ciągle nowych do mojego ogrodu
Florianie dla mnie lilie sa bezobsługowe - wsadzam cebulę i sobie rosną Wiele pewnie też zniknęło, ale te najsilniejsze przetrwały i o to chodzi
Mirko niestety okazuje się, ze w ogóle nie posiadam lilii Lollypop
Marysiu dziękuję Rudzielec wymiziany dokładnie - nie tylko za uszkiem
Dorotko dziękuję Koty faktycznie są sprytne i potrafią się niepostrzeżenie zakraść... a potem człowiek jest zdziwiony, ze się na drugi bok przewrócić nie może, bo jakiś futrzak leży
Karolka widziałam jak Twój Bąbel się rozkłada na fotelu No a jak ich nie kochać skoro tak ufnie brzuszek eksponują Do Wojsławic to mi bardzo daleko - nie tylko kilometrowo Na razie mam nadzieję, ze uda mi się skoczyć z wizytą do Rogowa.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu z nazwami czy nie - lilie wszystkie cudne Niestety (a moze stety ) nie wytrzymałam do jesieni i nowe lilie już rosną aż miło
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Wielkie bogactwo i różnorodność roślin Podziwiam, że Twoje lilie bezobsługowe; muszą mieć idealne warunki.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Kasiu. Nazbierałaś sporo roślin , pięknie Ci kwitną . Lilie z nazwami czy bez i tak bajeczne . Pozdrawiam i życzę pogody na jutro bo chyba nam wszystkim już wystarczy tego deszczu .
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No w sumie wszystko urocze! Łany lilii, kwiaty - piękności, ale .... gzdie dalie pytam grzecznie? Jak długo mam czekać?
A Lollipop to miałam, ale chyba zmarnowałam w moim gąszczu! Jak znajdę, to Ci dam, bo i tak nie podobały mi się za bardzo
A Lollipop to miałam, ale chyba zmarnowałam w moim gąszczu! Jak znajdę, to Ci dam, bo i tak nie podobały mi się za bardzo
Miłka