Identyfikacja fiołków afrykańskich
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 wrz 2013, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Identyfikacja fiołków afrykańskich
Proszę o pomoc w identyfikacji kupiłam go od użytkowniczki tego forum ( kupiłam kilka sadzonek i liści od 3 osób ) niestety karteczki wyblakły mi od słońca, później poprzesadzałam i całkowicie wszystko pomieszałam :/
Wydaje mi się, że może to być Rossie Rufled Skies? Inny różowy który kupiłam tez podobnej wielkości to LE - Zwiezda Mulen Ruzh.
Kupiłam tez 2 sadzonki ślubny bukiet ;) ale te jako jedne z nielicznych potrafię rozpoznać ;)
Wydaje mi się, że może to być Rossie Rufled Skies? Inny różowy który kupiłam tez podobnej wielkości to LE - Zwiezda Mulen Ruzh.
Kupiłam tez 2 sadzonki ślubny bukiet ;) ale te jako jedne z nielicznych potrafię rozpoznać ;)
Zakwitły moje łobuzy. Niestety wciąż są dla mnie loterią, więc proszę o ratunek. Czy cokolwiek z tej bandy jest odmianowe?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=79668" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam
- gardeniaa
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 25 maja 2008, o 14:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wehlen, ten biało - zielony wygląda na odmianowego. Stawiam na LE - Irlandia. Biało-zielonych jest jeszcze kilka innych odmian, ale jego liście są charakterystyczne właśnie da tego fiołka. Mogę się oczywiście mylić, najlepiej pytać u źródła.
- DieSte
- 200p
- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Drogie znawczynie, potrzebuję Waszej porady, bo za nic nie wiem, co mi kwitnie. Wiem tylko, że na pewno odmianowe.
Najbardziej z kwiatu przypomina Ellie Gardner, ale liście nie takie, jednolite - czyżby sport? To możliwe? Poza tym sam fiołek jest malutki. Myślałam, że to kwitnie bliźniaczy brat Hot Summer Day, ale poniżej daję kwitnienie tego właśnie - jednak są różne... Albo mi się zdaje?
---16 wrz 2015, o 10:08---
Dodam, że ten pierwszy fiołek wyraźnie jest mniejszy, wygląda jak miniaturowy - liście się namnażają, ale nie rosną, są niewiele większe od damskiego paznokcia na kciuku.
Najbardziej z kwiatu przypomina Ellie Gardner, ale liście nie takie, jednolite - czyżby sport? To możliwe? Poza tym sam fiołek jest malutki. Myślałam, że to kwitnie bliźniaczy brat Hot Summer Day, ale poniżej daję kwitnienie tego właśnie - jednak są różne... Albo mi się zdaje?
---16 wrz 2015, o 10:08---
Dodam, że ten pierwszy fiołek wyraźnie jest mniejszy, wygląda jak miniaturowy - liście się namnażają, ale nie rosną, są niewiele większe od damskiego paznokcia na kciuku.
Zapraszam do mojego spisu wątków
Może Rob's Cotton Ball.
- jagoda1
- 200p
- Od: 9 mar 2012, o 23:22
Czy ktoś rozpoznaje tą odmianę . Fiszka mi przepadła,a fiołeczek zaczyna kwitnąć. Jest to seminiatura ,podejrzewam ,że może być to trailer choć niekoniecznie.Kwiatki typu bell- dzwoneczki.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Re: Sępolia-fiołek afrykański (uprawa,prezentacja kwitnień) cz.4
Może ktoś rozpozna co to za odmiany?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Drugi to wg mnie Rebel's Rhubarb Frost.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Wiolu dziękuję faktycznie to on, bo takiego kupowałam.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 16 wrz 2015, o 09:34
- Ania.S
- 200p
- Od: 18 sie 2009, o 13:17
- Kontakt:
Wydaje mi się, że to on... Standardy potrafią mieć rozetki ponad 30cm.
Mój:
Mój:
Fiołeczki, hoje i reszta, Moja kolekcja fiołków afrykańskich i hoi
Kupię, sprzedam, wymienię.
Pamiętaj..... Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Kupię, sprzedam, wymienię.
Pamiętaj..... Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.