Papryka do gruntu. Część 6
- badzia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Papryka do gruntu. Część 6
Bardzo dobre informacje. Uprawiam w odkrytym gruncie, może i tu warto popracować nad tą metodą. I chyba trzeba mieć do tego jedną odmianę. Dzięki za linki.
-
- 50p
- Od: 26 mar 2016, o 18:09
Tak mam. Mam jedną odmianę - cayenne. Część papryk jest w gruncie a część w domu, oprócz tego testuje pewne rzeczy zarówno pomiędzy tymi, które przebywają w jednym środowisku jak i pomiędzy nimi, ogród-dom. Te które są podlewane/nawożone są w identycznych warunkach.
Proszę ;)
Proszę ;)
Pozdrawiam
Krystian
Krystian
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
Pozdrawiam, Marta.
- Magda_sara
- 50p
- Od: 13 kwie 2016, o 12:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Nie trzeba fachowca Małgosiu żeby stwierdzić że Twoje papryczki są odpowiednio pielęgnowane. Moje na początku wzrostu po posadzeniu w gruntu trafiły na trudne warunki pogodowe(dłuższy brak opadów),ale obecnie na brak wilgoci już nie narzekają i owoce jak i rośliny przyrastają prawidłowo.Calcinit dolistnie raz w tygodniu robi swoje.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
co to jest OW?lucysia pisze:A jak się pryska paprykę OW co 2 tyg.to będzie za mało wapnia?
Jak może być jeszcze lepiej???
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
Pozdrawiam, Marta.
- Emi22
- 200p
- Od: 12 cze 2016, o 09:34
An35 , dziękuję za podpowiedź z tymi skorupkami!! Przyda się nie tylko przy papryce.
Do uprawy papryki przystąpię w przyszłym roku. Bo teraz to już za późno (?).
Mam w doniczce co prawda małe siewki, ale chyba późno, bo zanim wyrośnie coś z nich więcej... zobaczymy. Trening będzie jak na razie
Doszkolę się, doczytam tym czasem i przygotuję na przyszły sezon bo ciekawe rzeczy piszecie!!!
Do uprawy papryki przystąpię w przyszłym roku. Bo teraz to już za późno (?).
Mam w doniczce co prawda małe siewki, ale chyba późno, bo zanim wyrośnie coś z nich więcej... zobaczymy. Trening będzie jak na razie
Doszkolę się, doczytam tym czasem i przygotuję na przyszły sezon bo ciekawe rzeczy piszecie!!!
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
można wsadzić sadzonkę papryki do donicy 3-5 l i obserwować.
Jak przyjdą chłodne dni, to zabrać donicę do domu.Są szanse na owoce...
pzdr.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- JustyNA 11
- 50p
- Od: 22 mar 2010, o 00:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja w tym roku posiałam paprykę oleńkę i wśród rozsady trafiła mi się czarna owca. Myślałam, że jakaś chora ale nie, owoce na jednym krzaczku rosną ale są... czarne. Młode zielone zawiązki po pewnym czasie też czarnieją, ciekawa jestem czy już tak zostanie czy się jeszcze przebarwi?
- Emi22
- 200p
- Od: 12 cze 2016, o 09:34
Mirek19, tak zrobię. Tak, szanse zawsze są
Tak czy siak, wyrośnie, nie wyrośnie, nie nastawiam się na jakieś sukcesy teraz, mniej będzie rozczarowań ;)
jak wyrośnie - będzie miła niespodzianka
Ale!!! na wiosnę..... Nie odpuszczę!
Tak czy siak, wyrośnie, nie wyrośnie, nie nastawiam się na jakieś sukcesy teraz, mniej będzie rozczarowań ;)
jak wyrośnie - będzie miła niespodzianka
Ale!!! na wiosnę..... Nie odpuszczę!
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
trzymam i proszę o info za trzy miesiące...
pzdr
Pozdrawiam, Mirek