Liliowce - ( Hemerocallis ) FOTO relacje cz.12
- bejka1970
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Liliowce - ( Hemerocallis ) FOTO relacje cz.12
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Końcówka kwitnienia:
[imghttps://lh3.googleusercontent.com/-rI24a46S-9w/V5ESEcfx1uI/AAAAAAAANXs/PQt-NrxHNSswiENerZeSqCZrVYHEKr4YgCCo/s640/013.JPG][/img]
[imghttps://lh3.googleusercontent.com/-rI24a46S-9w/V5ESEcfx1uI/AAAAAAAANXs/PQt-NrxHNSswiENerZeSqCZrVYHEKr4YgCCo/s640/013.JPG][/img]
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 27 sty 2015, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozdrawiam Ela
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem lekko rozczarowana swoimi liliowcami. Żadne tam ekstra nowe cudeńka, kupiłam trochę starszych odmian, wszystkie okazały się sporymi roślinami i zakwitły a część jest w pąkach. Niestety, kolory niektórych odbiegają zdecydowanie od prezentowanych na foto. Ogólnie opisy roślin się zgadzają, ale wybarwienie nie Dlaczego? Czy zależy od pH? Od wieku rośliny? Nawożenia? Zamiast fioletu, czy różu mam jakieś rudobrązowe
np.mój Entrapment
np.mój Entrapment
Pozdrawiam Eugenia
- Kleksik
- 200p
- Od: 24 mar 2012, o 19:12
Przykre , ale ten Twój liliowiec to nie Entrapment
Prawie nigdy kolory ze zdjęć w katalogach nie pokrywają się z rzeczywistością. Dużo z nas kupuje "oczami" a później się okazuje, że kupiliśmy nie to co chcieliśmy. I niestety bardzo dużo sprzedających po prostu oszukuje i daje inne podobne do tych ze zdjęć liliowce. Tak jak z Twoim Entrapment.
a tak wygląda prawdziwy Entrapment
Prawie nigdy kolory ze zdjęć w katalogach nie pokrywają się z rzeczywistością. Dużo z nas kupuje "oczami" a później się okazuje, że kupiliśmy nie to co chcieliśmy. I niestety bardzo dużo sprzedających po prostu oszukuje i daje inne podobne do tych ze zdjęć liliowce. Tak jak z Twoim Entrapment.
a tak wygląda prawdziwy Entrapment
Pozdrawiam
Katarzyna
Katarzyna
- Ebabka
A gdzie go Kleksiku kupiłaś? Mój jest ze szkółki Albamar. Rośliny były duże, rosły w doniczkach, ale jak widać niezgodne odmianowo. Jeszcze co do innych też mam podejrzenia Mam jeszcze jeden egzemplarz z innej szkółki, jeszcze nie kwitł, ciekawe, jak będzie wyglądał ? Chociaż wiem, że zdjęcia różnią się od oryginałów i brałam na to poprawkę, to jednak rozczarowanie spore...
Pozdrawiam Eugenia
- Kleksik
- 200p
- Od: 24 mar 2012, o 19:12
Swój kupiłam w Sadzawce na wiosnę 2014 roku. Też na ich zdjęciu jest troszkę inny niż w AHS czy u hodowcy Hemskerka.
Ze swoim liliowcem też mam problem bo niby wszystko się zgadza oprócz wielkości kwiatu. Moje mają nie więcej niż 12 cm a w AHS i u Hemskerka 15 cm. Zobaczę jak będzie w przyszłym roku bo to jeszcze nie w pełni "dorosła" sadzonka, w zeszłym roku miała ze trzy kwiaty a teraz dużo ale mniejsze.
Ze swoim liliowcem też mam problem bo niby wszystko się zgadza oprócz wielkości kwiatu. Moje mają nie więcej niż 12 cm a w AHS i u Hemskerka 15 cm. Zobaczę jak będzie w przyszłym roku bo to jeszcze nie w pełni "dorosła" sadzonka, w zeszłym roku miała ze trzy kwiaty a teraz dużo ale mniejsze.
Pozdrawiam
Katarzyna
Katarzyna
- Ebabka
Dziękuję, ten drugi Enterapment mam też z Sadzawki, zobaczymy, jak będzie u mnie wyglądał Inne od nich są Ok, co prawda rozmiarowo nie sprawdzałam, ale wybarwienie, chociaż młode, pasuje
np.
Tequilla and Lime
Moonlight Masquerade
I maluszek Just My Size
A z Albamaru niestety.
np.
Tequilla and Lime
Moonlight Masquerade
I maluszek Just My Size
A z Albamaru niestety.
Pozdrawiam Eugenia
- niesobia 1