Galeria.Dalie Stanisława cz.5
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Galeria.Dalie Stanisława cz.5
A pomponów i ball nie ma?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Wczoraj wreszcie odwiedziłam moją działkę...Dwa tygodnie nieobecności zrobiły swoje - roboty huk!
Ale i moje dalie się zebrały i ruszyły... Na początek parę kwiatów i dużo pąków - najbliższy tydzień ze słońcem pozwoli zakwitnąć pąkom. Póki co, parę zdjęć tych, które już kwitną.
Vassio Megos
Audacity
Wyn's Farmer John
Boogie Woogie
Hollyhill Electra
Hollyhill Lemon Ice
Dzivite
Ale i moje dalie się zebrały i ruszyły... Na początek parę kwiatów i dużo pąków - najbliższy tydzień ze słońcem pozwoli zakwitnąć pąkom. Póki co, parę zdjęć tych, które już kwitną.
Vassio Megos
Audacity
Wyn's Farmer John
Boogie Woogie
Hollyhill Electra
Hollyhill Lemon Ice
Dzivite
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne Basiu, a Hollyhil przypomina nieco tą moją co miała być Sangą ( wcząż poszukuję nazwy). Uwielbiam ten kształt płatków jak ma Vassio Megos coś jak fryzurka u niektórych rasowych piesków u mnie z takich w tej chwili kwitnie Mingus Alex.
Jeszcze swie niespodzianki u siebie widzę, bo zamiast Leycett jest jakaś malutka dalia, zapomniałam zdjęcie ale niebawem umieszczę w celu identyfikacji i Wyn,s Delta Frank też będzie czyms innym bo pąk ma białe płatki.
A oto kolejne u mnie:
Jeszcze swie niespodzianki u siebie widzę, bo zamiast Leycett jest jakaś malutka dalia, zapomniałam zdjęcie ale niebawem umieszczę w celu identyfikacji i Wyn,s Delta Frank też będzie czyms innym bo pąk ma białe płatki.
A oto kolejne u mnie:
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Kasiu,
masz chyba wszystkie najpiękniejsze odmiany od Stanisława - Leycett ma na końcach płatków rozjaśnienia, więc może w pąku wyglądać jak biała - poczekajmy...
Jeśli chodzi o dalie dekoracyjne z "zaczesanymi" płatkami to klasyką jest Colorado Clasic - ja też je bardzo lubię. Teraz najmodniejszym trendem wśród hybrydyzerów jest dalia typu stellar, która ma opadające dachówkowato płatki - na przykład: Hans Auinger
masz chyba wszystkie najpiękniejsze odmiany od Stanisława - Leycett ma na końcach płatków rozjaśnienia, więc może w pąku wyglądać jak biała - poczekajmy...
Jeśli chodzi o dalie dekoracyjne z "zaczesanymi" płatkami to klasyką jest Colorado Clasic - ja też je bardzo lubię. Teraz najmodniejszym trendem wśród hybrydyzerów jest dalia typu stellar, która ma opadające dachówkowato płatki - na przykład: Hans Auinger
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- LadyK
Oj tak są piękne. Te, o których wspominasz Basiu już podpatrzyłam. Te stellar są również bardzo ciekawe.
To Wyns delta Frank ma u mnje biały pąk. Swoją drogą jeśli będzie jakaś czysto biała to dobrze, bo nie wiem jak ja to zrobiłam, że nie zamówiłam sobie żadnej bielusieńkiej, no może poza Wyn's farmer john ale ona jest raczej kremowa z żółtym.
To Wyns delta Frank ma u mnje biały pąk. Swoją drogą jeśli będzie jakaś czysto biała to dobrze, bo nie wiem jak ja to zrobiłam, że nie zamówiłam sobie żadnej bielusieńkiej, no może poza Wyn's farmer john ale ona jest raczej kremowa z żółtym.
Pozdrawiam Katarzyna
- LadyK
Pięknę, Skaidrite i Kazusa shiranami już
A oto moja niespodzianka do rozszyfrowania:
Kwiatulek ma wielkośc około 10 cm.
A oto moja niespodzianka do rozszyfrowania:
Kwiatulek ma wielkośc około 10 cm.
Pozdrawiam Katarzyna
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
A to nie będzie Kasiu Hugs 'n Kisses ?
Miłka
- LadyK
Być może Miłko będę się przyglądać jej bacznie na żywo.
A tu proszę popatrzcie jak Icoon zachwyca zmiennością, zupełnie inna niż w początkowej fazie kwitnienia a i kolejny pąk też inny
A tu proszę popatrzcie jak Icoon zachwyca zmiennością, zupełnie inna niż w początkowej fazie kwitnienia a i kolejny pąk też inny
Pozdrawiam Katarzyna
Basiu wspaniale już kwitną Twoje dalie .... pomimo , że dużo później sadziłaś niż ja .
Okazuje się , że sporo niespodzianek zakwita z tegorocznej dostawy .... w sumie to dobrze , bo miałbym już wszystkie
chciejstwa które mi się marzą , a tak to na przyszły sezon znów lista z zamówieniem powędruje do Stasia .
Senior
Gitt's Perfection
Olsztyn
Caballero
Hapet Goliath
Tu niespodzianka - nr 315 v (z ptaszkiem )
NN
Gladiator
NN
Barbara's Pastelle
Erna Panzer
NN
Okazuje się , że sporo niespodzianek zakwita z tegorocznej dostawy .... w sumie to dobrze , bo miałbym już wszystkie
chciejstwa które mi się marzą , a tak to na przyszły sezon znów lista z zamówieniem powędruje do Stasia .
Senior
Gitt's Perfection
Olsztyn
Caballero
Hapet Goliath
Tu niespodzianka - nr 315 v (z ptaszkiem )
NN
Gladiator
NN
Barbara's Pastelle
Erna Panzer
NN
-
- 200p
- Od: 24 lut 2015, o 09:34
Ten wątek uzależnia. Chyba muszę przestać zaglądać przez jakiś czas bo z każdą wizytą rośnie moja lista " must have".
Pozdrawiam Paulina
- LadyK
Adamie piękne ale Twoja Git's perfection jest zupełnie inna niż moja czy w katalogu, kolorystyka się zgadza tylko kształt płatków nie. Może to nie ona?
Pozdrawiam Katarzyna