Papryka w tunelu- odmiany, uprawa.
Re: Papryka w tunelu- odmiany, uprawa.
Kiedy powinno sie oglowic papryke? Pomidory przelom lipca i sierpnia i czy tez moge tak samo? Czy Habanero Orange da rade dojrzec? W zeszlym roku przymrozek mialem 17 wrzesnia
Pozdrawiam
Bartosz
Bartosz
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zabieg ogławiania wykonuje się co najmniej na 6?7 tygodni przed planowanym końcem uprawy.
Wtedy ostatnie owoce zdążą dojrzeć...
Wtedy ostatnie owoce zdążą dojrzeć...
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 5 lis 2013, o 17:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 7 lip 2016, o 21:35
Już sam nie wiem czego jej może brakować , jest przecież dobrze nawożona , te żółte liście są tam gdzie jest słabiej nawadniana bo tam gdzie ma więcej wody to są zielone i ładne i jest więcej papryki
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
Brak wody może powodować gorsze wchłanianie makro i mikroelementów.
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Bea
-
- 0p - Nowonarodzony
Podejrzewam że to brak wapnia bo dużo owoców ma suchą zgniliznę. Tydzień temu zasiliłem ją saletrą wapniową i widać małą poprawę , w poniedziałek znowu planuje je zasilić saletrą wapniową
- Basia_z_Rynku
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 maja 2015, o 14:03
U mnie w tym roku odmiana Montana, żadna odmiana tak dobrze u mnie się nie czuła, jak ta. Na opakowaniu napisano "na początku owoce żółte, później czerwone" - chodzi o to, że później dojrzewające owoce w przeciwieństwie do tych zbieranych teraz będą czarwienieć? (nie wiem czemu zdjęcie wgrało się w poziomie...)
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 5 lis 2013, o 17:11
Mam tą samą odmianę.Ładnie plonuje i jest bardzo aromatyczna.Czerwonych jeszcze nie doczekałem bo zjadam wyrośnięte żółte.Na opakowaniu piszę że najpierw żółte potem czerwone więc jak potrzymasz na krzaku to powinny się zrobić czerwone.Basia_z_Rynku pisze:U mnie w tym roku odmiana Montana, żadna odmiana tak dobrze u mnie się nie czuła, jak ta. Na opakowaniu napisano "na początku owoce żółte, później czerwone" - chodzi o to, że później dojrzewające owoce w przeciwieństwie do tych zbieranych teraz będą czarwienieć? (nie wiem czemu zdjęcie wgrało się w poziomie...)
-
- 0p - Nowonarodzony
- Basia21071
- 50p
- Od: 11 mar 2016, o 20:51
Bartolo, ja u siebie mam również taką paprykę z nasion wydłubanych z papryki "marketowej". W sklepach sprzedawana jest pod nazwą szpiczasta, wg mnie jest to papryka ramiro (lub w typie ramiro?). O tej papryce jest nawet wątek na FO.
Basia
Obejrzałem Ramiro i upewniłem się, że to jest to. Zastanawiam się nad jakimiś podporami bo krzaki rosną w zastraszającym tempie a owoców coraz więcej.
Czy posiada ktoś z Was nasiona papryki czereśniowej? Byłabym chętna na kilka sztuk nasion.
W internecie znalazłam tylko opcję chili. Czy jest też łagodna?
W internecie znalazłam tylko opcję chili. Czy jest też łagodna?
Pozdrawiam, Gosia:)