Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Cieszę się, że dalie zaczęły! Widzę piękne anemony, proszę o kolejne zdjęcia! Sezon nie za suchy więc może ładnie Ci się rozrosną i powymieniamy się :wink: Boogie Woogie to z serii tanecznej. Miałam mieć Lambadę, zza oceanu przysłano mi, ale pewności nie mam. Na razie w pąkach...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wypad do arboretum wspaniały! ;:333
;:oj Ile tam liliowców... Oczy bolą patrzeć. :roll:
A ja czekam na kolejne zdjęcia Twoich dalii.
Skoro powiadasz, że dopiero się rozkręcają, to już sobie próbuję wyobrazić ich festiwal kwitnień. :tan :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu dziękuję, ;:oj M poszukał siatki metalowej, będę testować przeciw nornicom. Sportretowałaś lilie i dalie pięknie ;:138 i znowu wszystko opisane. ;:180 Mystere śliczna, ;:oj jakoś ciemne kolory mnie ostatnio kręcą. ;:173
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Urlop mam, siedzę sobie w swoim ogrodzie. Zbyt wiele zrobić się w nim nie da, bo rano i wieczorem meszki chcą człowieka zagryźć, a w ciągu dnia z nieba leje się albo żar, albo deszcz... Ale i tak czasu na nic nie mam ;:306

Małgosiu może nie wszystkie, ale część lilii Ci w tym roku zakwitnie, a pozostałe wzmocnią się i pięknie zakwitną w przyszłym roku ;:333 A dalie warto mieć w ogrodzie - dają dużo radości. I rzadko który kwiat tak długo kwitnie. Co do Creme de Cassis to wyobraź sobie, ze mam go przez pomyłkę :lol: a też mi się bardzo podoba.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ewa jeszcze planuję sie wybrać do Rogowa, bo te cerbery nie pozwoliły mi zrealizować nawet ćwierci pozycji z mojej listy zakupów... A Ty się dobrze rozejrzyj - na pewno niedaleko Ciebie też jest jakiś piękny ogród do odwiedzenia.

Ewelinko ja też nic w tym roku od Stanisława nie dostałam, ale jest tyle innych źródełek... No i zawsze coś przy okazji innych zakupów wpadnie w oko :wink: A co do takich wyjazdów, to najlepiej się z kimś umówić - wtedy człowiek jest zobowiązany i już tak łatwo wymówki nie znajdzie jak gdyby miał jechać sam :lol:

Florianie Tutti Frutti ma niesamowity kolor, a Boogie Woogie zapowiada sie faktycznie nieźle, ale ciągle tylko zapowiada, bo po tym pierwszym niedorobionym kwiatku nastała cisza... Może i dobrze - niech wzmacnia krzak i bulwę, bo dostałam ją jako sadzonkę, a warto by było przechować i rozmnożyć.

Marysiu szczerze mówiąc to nie pomyślałam, ze na arcydzięglu można robic nalewkę. A z której jej części? Zobaczyłam w zeszłym roku u naszego Jacka i trafiła na moją listę chciejstw z powodu wyglądu. Ale nalewkę bardzo chętnie. Jutro mam zamiar nastawić nalewkę z rabarbaru - ktoś mówił, ze jest rewelacyjna ;:333

Kasiu to moja pierwsza lespedeza. Wiem tylko, ze lubi ludzi straszyć, bo późno budzi się po zimie. Więc niestety nie pomogę - sama muszę się w jej temacie dokształcić.

Miłko porobię zdjęcia oczywiście :D Niestety część dalii dostałam jako sadzonki, więc jeszcze się wzmacniają - jest tam kilka anemonów. Lambadę też kupowałam, ale nie jestem pewna czy w ogóle wzeszła, bo akurat w tym rządku pomerdały mi się dołki przy sadzeniu i na planie mam przesunięcie, ale nie jestem pewna od którego miejsca... Sprawa pewnie niedługo sie wyjaśni, bo coraz więcej dalii kwitnie. :tan

Lucynko fakt - było na czym oko zawiesić :wink: A dalii nawet połowa jeszcze nie kwitnie. Też czekam na nie z niecierpliwością, bo nie wszystkie były oznaczone i nie wiem które przechowały się przez zimę.

Soniu mam w tym roku kilka ciemnych nowości - porobię im zdjęcia i zaprezentuję :D A mojej mamie się nie podobają takie ciemne - wyszły jej z siewu surfinie prawie czarne i przeżyć tego nie może, ze one "takie brzydkie" ;:306

clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu piękne powojniki :uszy Najbardziej w oko wpadł mi Tudor (może dlatego, że widzę go pierwszy raz :D ). Patrząc na twoje lilie widzę, ze jest jeszcze całe mnóstwo ślicznych, których nie posiadam ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj Kasiu masz się czym chwalić, piękne lilie, powojniki niesamowite, moje ucierpiały trochę przy budowie werandy, pewnie pokażą swój urok za rok dopiero ;:108 , a lespedezę mam od zeszłego roku w ziemi, słabo przyrasta, ale okryta była słomą i przetrwała, faktycznie późno się pokazuje i ja myślałam, że ją straciłam ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Śliczne powojniki i sporo ich masz , śliczne kolory :) a już lilie są prześliczne i każda nazwana , jakim cudem to można pamiętać :?: ;:oj sliczne kolory i duuuużo ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ależ pięknie u Ciebie! Moc roślin i każda nazwana z imienia. Podziwiam ;:167
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Piękne i dużo lilii i wspaniałe powojniki, ja się na nie rzuciłam, ale widzę że nie wszystkie są łatwe w uprawie. ;:306
Z liliami też różnie bywa :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. Masz bardzo dużo lilijek i cudnie Ci kwitną. Pozostałe rośliny wcale nie zostają w tyle. Te jednoroczne floksy mają świetne kwiaty. Chyba muszą spróbować wysiac ;:224. Sialas je w domu czy od razu do gruntu ? Faktycznie gdyby się z kimś umówić to już wtedy wymówki nie ma hehe. Następnym razem tak zrobię ;:108. Pozdrawiam :wit.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Małgosiu Tudor jest śliczny - w tym roku marnie zakwitł, bo normalnie ma jeszcze śliczne falbanki. No i jest dość niski. Ja też ciągle znajduję lilie, których jeszcze nie mam ;:306

Iwonko dziękuję :D Też będę musiała jakoś zabezpieczyć lespedezę na zimę.

Karolka nie pamiętam... zapisuję ;:306 Niestety już widzę efekty niećwiczonej pamięci, ale wszystkie gadżety, które teraz mamy nie sprzyjają jej ćwiczeniu.

Mariolka dziękuję bardzo ;:180 ale mojemu ogródkowi jeszcze bardzo daleko do Twojego...

Marysiu najgorsze, że czasem rosną obok siebie i jedno marnieje nie wiadomo czemu. Ale grunt, że większość się trzyma i ogród nie jest pusty :D

Ewelinko floksy siałam w domu, ale one strasznie drobne są i bardzo mi sie wyciągnęły, a ich pikowanie jest prawie niemożliwe. Myślę, że mozna też siać wprost do gruntu.

Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Tunbergia jest cudna, uwielbia ją mój Stasiu, bo taka jasna i wdzięczna . mam też jedną sadzonkę, zaczyna kwitnąć. Liliowce cudne. Masz rację , teraz tyle ułatwień ,że człowiek nie musi zapamiętywać. Chyba za dużo z tego korzystam :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Super pokaz liliowców zaserwowałaś pod koniec czasu ich kwitnienia ;:333 Zwłaszcza 'Mildred Mitchel' w takiej brązowej wersji wygląda niesamowicie! W ub. roku zobaczyłem po raz pierwszy brązowego liliowca i choć była to tylko siewka to od razu zapragnąłem ją mieć! I mam :roll:
Arcydzięgiel na początku zachwyca ale potem staje się kłopotliwy. Chyba że jego samosiew będziesz miała pod kontrolą :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

I kolorowo, i smakowicie w Twoim ogrodzie, Kasiu! ;:63 ;:63
Śliczne liliowce ;:215
Powoli, dzięki Tobie, zaczynam się przekonywać do ślazu. Ładna roślinka. ;:333
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, lilie śliczne. Moja nie podobają mi się aż tak bardzo. Dalie powolutku zaczynają koncert. Nie mogę się już doczekać, to one teraz będą królowały.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”