Skrętniki i reszta
Re: Skrętniki i reszta
Piękne chirity i do tego kwitnące
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co jeden kwiateczek, to ładniejszy!
- byna
- 500p
Wow Grażynko, piękne! Nie mogę się doczekać, kiedy moje takie będą. Doniczek z sadzonkami przybywa, ale kwiatki u mnie pewnie dopiero w przyszłym sezonie.
Ja tu zostaję, popatrzę sobie jeszcze na Twoje... Pozdrawiam!
Ja tu zostaję, popatrzę sobie jeszcze na Twoje... Pozdrawiam!
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- byna
- 500p
Właściwie powinnam zmienić tytuł wątku, żeby nikogo nie wprowadzać w błąd. "Reszta i skrętniki" -to nowy tytuł. Przez te minione lata, gdy nie zaglądałam na wątek zdążyłam zmienic preferencje. Prawie zrezygnowalam ze skrętników na rzecz innych ostrojowatych. Uprawiam głównie kohlerie, chirity, achimenesy, parę smithianth. Oprócz tego mam w doniczkach "całą masę innego zielska".
dzisiaj rano wielką niespodziankę sprawił hibiskus. To jego premiera i mimo że nie jest jakiś super odmianowy, to swoim słonecznym kolorem mnie zachwycił.
dzisiaj rano wielką niespodziankę sprawił hibiskus. To jego premiera i mimo że nie jest jakiś super odmianowy, to swoim słonecznym kolorem mnie zachwycił.
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Piękny jest, też mam 2 hibcie, troszkę po zimie dostały ale odbijają i są już pąki
Grażynko, hibiskus śliczny. Ja uwielbiam żółte kwiaty, więc napatrzeć się nie mogę.
Pokażesz swoje chirity?
Pokażesz swoje chirity?
Z pozdrowieniami - Janka
- byna
- 500p
Janinko, moje chirity zaczynają kwitnąć. Chyba mnie lubią, bo rosną całkiem dobrze, kwitną co roku i świetnie się rozmnażają, jeżeli tylko tego chcę. Są zdecydowanie mniej kapryśne od skrętników i nie chorują na choroby grzybowe. Teraz kwitnie Piccolo, Chastity a rachel jest zapączkowana. Nie mogę się doczekać kiedy zakwitnie Nimbus.
Grażynko, ja tu dawno nie zaglądałam, a tymczasem tyle cudowności pokazujesz. Niesamowicie pięknie kwitną, a kondycja idealna. I tak cudnie je pokazałaś!
Moje chirity obecnie jeszcze nie kwitną, tylko Tamiana wystartowała. Ale nie to mnie martwi. Nadal nie potwierdziłam odmian moich chirit. One są takie podobne. Nie umiem sobie z tym poradzić
Moje chirity obecnie jeszcze nie kwitną, tylko Tamiana wystartowała. Ale nie to mnie martwi. Nadal nie potwierdziłam odmian moich chirit. One są takie podobne. Nie umiem sobie z tym poradzić
Z pozdrowieniami - Janka