![heja :heja](./images/smiles/heja.gif)
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Stosuj w dawce jak do ogórka i powinno być ok.RIDOMIL GOLD MZ 68WG
ogórek (w gruncie).
- mączniak rzekomy.
Zalecana dawka: 2,5 kg/ha.
Zalecana ilość wody: 600-800 l/ha.
Ilość wody dostosować do zagęszczenia roślin.
Środek stosować 2-3 razy w sezonie. Pierwszy zabieg wykonać zgodnie z sygnalizacją, tzn. przed
wystąpieniem objawów chorobowych na plantacjach, następne co 7-10 dni, przemiennie z
fungicydami należącymi do innych grup chemicznych.
Dzięki:) Ogóreczki rosły w tym roku w kosmicznych ilościach - czy to dobry prognostyk dla dyń czy bez związku?BobejGS pisze:RIDOMIL GOLD MZ 68WG
/ciach.../
Stosuj w dawce jak do ogórka i powinno być ok.
Ilość ogórków nie jest aż tak dobrym wyznacznikiem ale już zdrowotność liści tak.skrzyp-skrzyp pisze: Dzięki:) Ogóreczki rosły w tym roku w kosmicznych ilościach - czy to dobry prognostyk dla dyń czy bez związku?
Błażej, i czy dobrze wyczytałem że taki PRO jak Ty nie stosuje automatycznego nawadniania?
Ja niestety takie już niestety wycinam jak się pojawią, 10 dyń na 80 m.kw. to chyba dużo za dużo... Myślę, że wyciąłem już ok. 20-25 miniaturek:(seba1999 pisze:ogrodnikk ja mam takie dwie![]()
Uff, ja mam tak splątane ze sobą krzaki że nie wiem która jest która. Wiem jedynie, że siałem dwie odmiany więc jeśli mam koło siebie białą i żółtą to mogę mieć pewność że to 2 różne rośliny i tak długo jak nie przeszkadzają sobie nawzajem - zostawiam:) Wiem, jestem totalnym amatorem ale poprawię się:Dogrodnikk pisze:skrzyp-skrzyp ale to jest pierwsza na tym krzaku , wiadomo że resztę się wycina