Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Zdjęcia nocną porą bardzo intrygujące. Szczególnie ładnie wyszedł koperek.
Powiadasz, że stale Ci kwitną róże. No to pozazdrościć, bo u mnie w tej chwili to już sama zielenina, choć znajduję gdzieniegdzie nowe pączki.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Soniu :wit
Podziwiam duże, piękne krzaczorki hortek!! ;:108 ;:108
I róze piękne ;:167
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu, hortensje cudne w wieczornej odsłonie, nie przyznałaś się co kupiłaś :wink:
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Też uwielbiam hortensje bukietowe.I u mnie,w końcu się wybarwiają ;:138 .
Wszystko u Ciebie piękne.Ale umknęło mi,czy ta 'nowa' werbena,to bylina?też bym się pisała na nasiona :oops:
Soniu,proszę zbierz mi tez nasiona tego złocienia maruny,który jest na zdjęciu z różową nn różą.Takiego jeszcze chyba nie mam :oops: .Może coś znajdziesz w zamian u mnie.

Piękna ta zielona jeżówka.I wiązac do patyka nie trzeba.Szkoda,że nie wszystkie tak mają,
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wieczorową porą rośliny też cudnie wyglądają. Niestety nie mam okazji oglądać takich cudów na żywo. O tej porze jesteśmy już zawsze w domu. Ale jak Ty zrobisz-to ja obejrzę :tan I też będę zachwycona ;:108
Moja Geen Jewel niestety zaginęła. tak samo zresztą jak pomarańczowa jeżówka NN. I nie wiem czy to zima im zaszkodziła, czy jednak komuś się bardzo spodobały ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ach Soniu cudownie móc tak sobie o świcie i o zmierzchu wyskok do ogrodu zrobić. ;:131 Dziękuję, że podzieliłaś się z nami tymi widokami. Do Twoich hortensji wzdycham jak zawsze. Są zjawiskowe. Jeżówki też zachwycają, tak jak i róże. Dbasz o ogród i on się Tobie odwdzięcza. ;:224 Brawo Soniu. ;:138 Tak trzymać.
Następnym razem cmoknij Karolka od cioci Ani. ;:131
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Soniu ja też "lubię" takich ludzi :twisted: Nie powiem trawy też ładne, ale dlaczego miałyby rosnąć same :shock: Jak chce oglądać samą trawę niech idzie na łąkę :;230 Róze ciągle u ciebie piękne ;:173 O hortensjach wypowiadałam się już nie raz :D Zdjęcia wieczorem też chętnie robię, fajnie tak wyeksponować tylko i wyłącznie główny obiekt ;:108 Chyba muszę zrobic pobudkę mieczykom abisyńskim, bo póki co nawet nie myślą o kwitnieniu ;:14
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Wczoraj porządkowałam trochę ogród. Parę roślin zmieniło miejsce. Oczywiście kilka larw opuchlaków wykopałam. Mniej będzie dorosłych, które nadal podjadają mi kwiaty jeżówek. :evil: Nie poprawiłam sobie nastroju zakupami, bo zanim dotarłam do szkółki rozpadało się. W deszczu to żadna przyjemność kupować rośliny. Dziś miałam mało czasu, ale udało mi się zadoniczkować sześć siewek cisa. Na giełdzie hurtowej kupiłam dwie chryzantemy na schody, bo pelargonie tylko straszyły, jakoś nędznie kwitły w tym roku.

Obrazek

Lucynko dziękuję, ;:196 mam nadzieję, że pogoda będzie letnia i ogrody nadal będą ładne. Ja najwięcej czasu mam wieczorem, mogłabym nocne zdjęcia dawać codziennie, ale nie oddają one klimatu ogrodu, bo skupiają się na jednym obiekcie. Róże kwitną, bo większość młodych, to mają pewnie zaburzony rytm wegetacji.

Obrazek

Wandziu miło, ;:196 koper już w większości rozdany do ogórków. :) U ciebie cieniste zakątki, dlatego pewnie róże później zakwitną. Moje stale na patelni, to się spieszą.

Obrazek

Aniu dziękuję. ;:79 Hortki bardzo szybko dochodzą do pełni kwitnienia, chyba szybciej przekwitną niż zwykle. Vanilka już różowieje. ;:174

Obrazek

Ewuś nie dojechałam do szkółki, bo się rozpadało. Kupiłam tylko na giełdzie hurtowej chryzantemy na schody. Na razie nie mam czasu na wyprawę, ale poprzesadzałam trochę, to głód sadzenia zaspokojony. ;:306

Obrazek

Jola dzięki za dobre słowo. ;:196 Niestety werbena Rigida jest jednoroczna, ale jak się wysiewa, to łatwa w uprawie. Jedynie czas kwitnienia samosiejek niewiadomy. Przekonamy się w przyszłym roku. Właśnie białe jeżówki Coconut Lime posadzone między bukszpanami leżą, zamiast wystawać z zieleni kul i stożków. ;:222 To ich pierwszy rok, może w przyszłym będą bardziej sztywne. Nasiona pozbieram.

Obrazek

Obrazek

Iwonko mam nadzieję, że też kiedyś będziesz mieć ogród przy domu i wieczorem pobiegasz po rabatach. ;:108 Nie mam doświadczenia z jeżówkami odmianowymi, wszystkie z ubiegłego roku. Po zimie wszystkie się pokazały. ;:215

Obrazek

Aneczko dziękuję ;:196 w piątek wycałuję Karola. :) Macie z M taki potencjał, że na pewno wcześniej niż ja będziesz codziennie pić kawę rano i wieczór na tarasie domu. ;:108 Miałam dziś gości zdziwionych, że podobają mi się białe hortensje i nie lubię jak różowieją. :roll: Niektóre róże mają czarną plamistość, a Chopin standardowo mączniaka. ;:173 Nie przeszkadza im to kwitnąć.

Obrazek

Małgosiu trzeba szanować gusty innych ludzi, mój też. ;:306 Niech sobie inni mają minimalistycznie, ja mam tak jak lubię. :) Abisyńskie już przekwitają, chyba w donicy im za ciasno. Cały dzień mają pełne słońce. W dodatku brązowieją końcówki liści. Szukałam wiadomości na temat ich uprawy, ale wyjątkowo mało znalazłam.

Obrazek

Pierwsze wysokie rozplenice zakwitły.

Obrazek

Obrazek

Lilie już kończą kwitnienie.

Obrazek

Kolejny eksperyment- czerwona pęcherznica na pniu. Pozazdrościłam Aneczce. ;:113

Obrazek

Dobrej nocy. ;:4
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,jak nie przyjść do tak pięknego ogrodu ,wszystko w nim przemyślane i ma to swój urok ,jestem obowiązkowo bo jest tu cudownie,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sonia piękna chryzantema.
Ja też kupię na schody, ale dopiero po urlopie, bo nie będzie komu podlewać ;:185
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne róze, jeżówki.
Hortki też.Moja Vanilka jeszcze nie różowieje.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Moja droga, dobrze że do mnie zajrzałaś, bo przegapiłam Twój nowy wątek. Piękne hortensje. Ja dopiero je odkrywam, pierwsze dwa krzaczki posadzone. Tyle kiedy one będą tak dorodne jak Twoje ;:224
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Soniu ładne zdjęcia pstryknęłaś podświetlone słońcem ! ;:63 ;:333
Od 2 dni mamy fajną pogodę bez upału, jeszcze jutro tak ma być a potem ponad 30 st. :twisted: Jak dla mnie to o kilka st, za dużo... Mogłam dzisiaj coś konkretnego zrobić bo wczoraj miałam lenia jak wiesz! :oops:
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Hej Sonia :wit
W końcu Cię odnalazłam w tym tłoku ;:196
Nowa część, to trzeba opić ;:136
Uklękłam prawie jak zobaczyłam Twoje uporządkowane rabaty. Te przed domem zwłaszcza do mnie przemawiają. Zaczynam troszkę porządkować u siebie na rabatach. Kolorowy busz jest ok w ogrodzie, chociaż czasami aż oczy bolą :wink: , ale przed domem muszę koniecznie jedną rabatę radykalnie zmienić. Dzisiaj się przymierzałam. Aż się boję.
Hortensje masz cudne. ;:333
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Chryzantema piękna, ja też działam w ogrodzie przesadzam ciągle i nie mam pojęcia kiedy mi się to znudzi :heja . Przywrotnik od Ciebie obcięłam i już odbił pięknie, ;:138 bardzo go lubię, proszę o poradę jak go namnożyć?
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”