Czy wysiewacie już nasionka warzyw?Zdjęcia siewek i rozsad. Cz. 1
- McMArchewka
- 1000p
- Od: 13 lut 2012, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 9
Witajcie Tak piszecie o tych ogórkach, których rozsadę teraz sadzicie, a ja się zastanawiam jak zagospodarować kawałek ziemi, który pozostał mi goły po szpinaku i groszku Co byście posiali w takie miejsce? Ja szczerze mówiąc to klasycznie - jak wrócę do domu to zrobię chyba rozsadę sałaty Ale dobra, co byście zaproponowali?
- Ginka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
To już zależy od gustu konsumentów, jakie warzywa i smaki lubią, czy lubią zieleninę czy coś konkretniejszego, możesz nawet jeszcze wysiać jarmuż który będzie sobie stał przez zimę, taka alternatywa dla kapusty/sałaty i szpinaku.
Wysiewa się czarną rzepę jeśli lubicie, a jak nie lubią ostrego to jakieś inne bulwiaste które nie mają ostrości .
Wysiewa się czarną rzepę jeśli lubicie, a jak nie lubią ostrego to jakieś inne bulwiaste które nie mają ostrości .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeżeli lubisz fasole to śmiało możesz wysiać Szpinak, rukola, sałata, kapusta pekińska - tą osobiście polecam na poplon
Posiałam fasolkę szparagową, rukolę, siedmiolatkę, buraki, koper, rzepę, fenkuł, pietruszkę naciową i sałatę na grządkach po czosnku, rozsada ogórków już się przyjęła i rośnie
- Ginka
Moje ogóraski zaczynają kiełkować, fasola pęcznieje, wysiałam rzutowo koperku na zielone i sporo jarmużu na poplon dla kur, wysieję dzisiaj jeszcze nową partię rzodkiewki.
- Skoanna
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 28 sty 2016, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja też się zastanawiam coby tu jeszcze dosiać, tyle miejsca się zwolniło w skrzynkach. Skłaniam się ku jeszcze jednej partii fasolki maskotki bo jest niebywale błyskawiczna, jarmużu mam chyba dość, pekinka jest - jeszcze - bo, bielinki już ją obczaiły. Mam rozsadę pora zimowego, ale coś nie chce rosnąć. A rukola to dobry pomysł? Aaa był ten temat poruszany widzę, czyli ok, jeszcze szpinak faktycznie. A brukiew? Chyba zbyt długi okres wegetacji ma?
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
O, Aniu przypomniałaś mi o porze zimowym, biedaczek w doniczce się męczy (rozsada )
Pozdrawiam! Gienia.
- Dalmore
- 100p
- Od: 25 mar 2013, o 07:27
Natchneliście mnie, chyba jutro ogórki posieje tyle się miejsca po truskawkami zwolniło, aż żal puste na zimę zostawiać.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Ja też jutro wysiewam ogórki. Dzisiaj wyrwałem z tunelu stare krzaki, mam mnóstwo miejsca. Jeżeli od siewu do zbioru jest 8 tygodni to dopiero będę zbierał w październiku ?
- Ginka
Mam nadzieję że upalna pogoda i sowite zakarmianie doda im kopa i szybko wyrosną dorodne sadzoneczki , moje jutro powinny opuścić łupinki i zacząć się opalać, cały czas stoją w miniszklarence.
Fasolka dzisiaj zaczęła pokazywać korzonki, pieczałowicie pilnuję aby stale miały mokro bo stoją w pełnym słońcu aby je podpędzić (będą kilka dni później niż ostatnie wysiane do gruntu, tamte mają już liście właściwe).
Fasolka dzisiaj zaczęła pokazywać korzonki, pieczałowicie pilnuję aby stale miały mokro bo stoją w pełnym słońcu aby je podpędzić (będą kilka dni później niż ostatnie wysiane do gruntu, tamte mają już liście właściwe).
Zwolni mi się miejsce po fasolce, co polecacie zasiać teraz (chciałbym rukole, jarmurz lub jakieś zioła)
Ziemia nawieziona obornikiem i lekki cień.
Ziemia nawieziona obornikiem i lekki cień.
Ja dziś wysiałem rzodkiewkę odmiana Caro
-
- 100p
- Od: 7 mar 2016, o 21:27
ja zasiałem koper, jutro szczaw i rzodkiewka.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi". Albert Einstein.