Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Kasiu, lilie śliczne. Moja nie podobają mi się aż tak bardzo. Dalie powolutku zaczynają koncert. Nie mogę się już doczekać, to one teraz będą królowały.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo dużo masz roślinek i każda urokliwa. Ogród warzywny też nie mały. Jest co robić! Nazwy liliowców próbuje dopasować do swoich, ale raczej nie udaje mi się to...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I kolejne piękne liliowce ;:333 Mildred kupiłam w tym roku, ciekawe kiedy mi zakwitnie ;:65 Rudbekie też śliczne, takich jeszcze nie mam :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu ślaz maurytański miałam parę lat, a potem nagle zniknął i nie wysiał się :wink: Ten sezon sprzyja dyniowatym mają co pic i wygrzewają się w cieple :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A ja Kasiu czekam na dalsze relacje z kwitnienia dalii! Zwłaszcza tych zza oceanu! Strasznie ciekawa jestem!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Masz sporą kolekcję lilowców ;:63 to piękne rośliny i warto je mieć. Ja też powoli dokupuje kolejne. Pozostałych roślin masz sporo i pięknie kwitną. Zapowiadają się obfite i smaczne zbiory ;:224 . Zazdroszczę bo u mnie warzywa fatalnie ;:222 . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No tak ślicznie wszystko kwitnie, że nie wiem co podziwiać najpierw Kasiu ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Kasiu :wit :wit
Cudowne masz kwiatuszki ;:215 ;:215
Przepiękne lilie , liliowce ;:333
Warzywka też niczego sobie ;:63
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:196 a i czekam na zdjęcia dalii
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu twojej mamie się nie podobają czarne petunie, a mojej białe hortensje. ;:306 Kwiaty mają być kolorowe, a biały i czarny to nie kolor. :wink: Cukinie dorodne, ;:oj nie tylko kwiatami człowiek żyje.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Na początek moje grzybobranie :D

Obrazek

Niestety obeszłam sie smakiem, bo robaki były szybsze...
I specjalnie dla Karolki mój busz pomidorowy.

Obrazek

Karolka tunbergia i moje serce podbiła. Na dodatek ładnie wschodzi i nie kaprysi. Mam ją po raz pierwszy, ale myślę, ze zagości u mnie na stałe ;:108

Florku liliowce wcale nie mają zamiaru kończyć - niektóre kwitną nadal w najlepsze :D Arcydzięgiel mam nadzieję, ze uda mi się utrzymać w ryzach.

Lucynko dziękuję :D Ślaz jest bardzo fajny - zwłaszcza mauretański. Tylko bardzo sie rozsiewa i mam go już w całym ogrodzie. Super też wygląda ślaz biały i różowy - mam już na oku źródełko do pobrania nasion :wink:

Marlenko moje niektore lilie też sie w tym roku nie popisały. Dalie już zaczęły, ale jeszcze ponad połowa zbiera sie do kwitnienia i wystawia moją cierpliwość na próbę.

Mariolka ja też nie jestem w stanie dopasować wszystkich nazw do moich roślinek. A robić faktycznie jest co - zwłaszcza, ze jestem w moim ogrodzie tylko w weekendy i na urlopie.

Małgosiu Mildred niby stworzyła silny krzaczek, pąki też były dorodne, a kwiatki jednak jakby z lekka zdeformowane. A może za wysoko stawiam im poprzeczkę... Rudbekie same sie u mnie sieją - przyszły od sąsiada z południa. Ale trochę jestem zaniepokojona, bo u sąsiada już ich prawie w tym roku nie ma, u mnie większość przesunęła się pod północną stronę i widzę, że sporo pojawiło sie u sąsiada na północy. Więc skoro takie z nich wędrowniczki, to za 2 lata mogą ode mnie zupełnie się wynieść :shock:

Marysiu u mnie jak na razie ślaz sieje się jak głupi. Z dyniowatych to tylko cukinie dobrze rosną. Dynia zawiązała się jedna i juz całkiem ładnie podrosła. Ale arbuzów i dyń ozdobnych żadnych jeszcze nie zaobserwowałam.

Miłko jeszcze nawet połowa dalii u mnie nie kwitnie. Imperialis chyba budowały karpy, bo dopiero teraz sie ruszyły w krzak. Te zza oceanu jak na razie wszystkie zgodne, ale z tych zza kanału już mam jedną pomyłkę.

Ewelinko u mnie warzywa też nędzne - tylko cukinie obrodziły. Ogórki były ładne, ale już sie zwinęły. Pomidory dobrze sie zapowiadały, ale właśnie zaczyna włazić zaraza - i to mimo pryskania. Walczymy jeszcze, zeby jakieś owoce ocalić, ale marne szanse :evil:

Iwonko dziękuję ;:180 Pokaz zaczniemy za chwilę - jeszcze bez fajerwerków, ale już jest na co popatrzeć. :D

Tereniu wielkie dzięki ;:180 Ciężko się zebrać. Byłam poza tym ostatnie dwa tygodnie na urlopie. Trzeba było coś dziecku pokazać, samemu zobaczyć, a wieczorem już siły na forum nie było... Ale nadrobię :D

Soniu nie tylko kolorowo - jeszcze muszą być odpowiednie kwiaty. Najlepiej pełne i duże. A ja zawsze musze pilnować, żeby mi mama nie wywaliła z ogrodu, ostróżek, dziewanny, smagliczki...

Na początek przechowana z lat poprzednich.

Obrazek

A to pomyłka z UK - przynajmniej z identyfikacją nie było problemu. Poza tym wysoka, ładny kolor - czyli rozpaczać nie będę :D

Obrazek Obrazek

Kolejna była od dawna moim marzeniem i wreszcie w tym roku się udało :tan

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Te przyleciały zza oceanu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mardy Gras zachwyca kolorem - z daleka widać strażacką czerwień, a z bliska okazuje się, że kolor wcale nie jest jednolity.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz cudne kuleczki :D

I anemony ze Swan Island.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A ta na dodatek ma niesamowite kolory.

Obrazek Obrazek

Teraz dla odmiany kilku brytyjczyków.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dwie kolejne to znowu pomyłki, ale całkiem sympatyczne.

Obrazek Obrazek

Za to ta to niezła zmyłka, bo moim zdaniem jest zgodna, tylko przybrała barwy maskujące...

Obrazek Obrazek

Dzivite też wykazuje dużą zmienność kwiatów na krzaku.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miała być Honey, a jest Jamaica....

Obrazek Obrazek

A to miało być Osirium - jeszcze jej daję szansę.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

York and Lancaster na początku to tylko Lancaster... ale na kolejnym kwiatku pojawił się już malutki płateczek Yorku :D

To na razie - idziemy spać :wit

Obrazek Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

O, ja nie mogę... Ale świetna prezentacja dalii. Piękne są, wspaniale Ci kwitną!!! Sama nie wiem, która ładniejsza. A koty i u mnie przyjmują takie pozycje do spania.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Szkoda pomidorów, właśnie dlatego miałam je tylko rok. Może kiedyś jak będę miała maly tunel to wtedy się uda . W sumie nie wiem czy uprawa w tunelu czy szklarni gwarantuje zdrowie i brak chorób? Musiałabym poczytać bo póki co temat dla mnie obcy. Dalie masz cudowne ;:oj. Tyle kolorów, a wiesz gdyby Ci się nadmiernie rozrosly to ja z chęcią odkupie ;:183 ;:183 . Musisz mieć sporo roboty przy nich a sadzisz razem wszystkie czy może upychasz na rabatach między bylinami?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Napisałam Ci PW w sprawie Wittem-a!
Piękne masz odmiany i już chcę się umówić z Tobą na wiosnę ;:173 Może będziesz mogła podzielić Hugs'n Kisses? Uganiam się za nią bez rezultatu od kilku lat. No i anemonki powodują u mnie ślinotok!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”