![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
*Hibiscus*hoja*Zielone* - Paulinaaa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: *Hibiscus*hoja*Zielone* - Paulinaaa
Śliczne hibiskusy szczególnie te żółte słoneczka ![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie i tak... słonecznie u Ciebie. Hibiskusy piękne, widoki cudowne. ![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
Boskie kwitnienia ![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
- dalisbea
- Od: 15 lut 2016, o 22:52
Przepiękne kwiaty i kolory
zawsze uważałam ze hibiskusy są trudne w uprawie a tu proszę ![yess ;:173](./images/smiles/rolleyes.gif)
![brawo ;:63](./images/smiles/smile071.gif)
![yess ;:173](./images/smiles/rolleyes.gif)
Śliczne kwiaty i pięknie pokazane ![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Co za cudowności
wspaniałe ![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Masmedia
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 16 cze 2016, o 16:12
Dzień dobry Wszystkim -jestem swiezynka wsród Was hodowców ale rośliny towarzysza mi od zawsze moja pierwsza hoja starowinka carlosa jest ze mną już z 15 lat i niedawno odkryłam z wstydem niestety ze jak wielu ma pobratymców lał i cóż nazbierałam ich kilka z wiekszością nie mam problemów ale sprawiłam sobie sadzonkę excavaty i nie mogę jej ukorzenić siedziała dwa tygodnie w wodzie puściła nawet taki małe gryzolki i już musiałam ze hura ukorzenia się a tu dziś klops końcówka sadzonki zrobiła się ciapowata rozmiękła , ucięłam ten kawałek ale dzia znowu końcówka zrobiła się miękka zostało pół pędu jak ja ratować ???? Czytałam ze te obcięta końcówkę trzeba zasuszyć a liść włożysz do wilgotnego woreczka ale na ile czasu ?? Czy ktoś coś wie ???
Proszę o poprawną pisownię./Iwona
Proszę o poprawną pisownię./Iwona
-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Piękny ten Tahitian
. ukorzeniam teraz Boreas White, troszkę do niego podobny, albo tylko tak mi się wydaje.
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
- Paulinaaa
- 1000p
- Od: 9 sty 2013, o 15:35
Dziękuję za miłe słowa
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Nie rozumiem co znaczy zasuszyć łodygę - ja bym ją próbowała ukorzeniać w keramzycie lub seramisie.
Trzymam kciuki![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
![cmok ;:cm](./images/smiles/cmok.gif)
Nie są trudne w uprawie ale wymagające pod względem światła tego to potrzebują bardzo dużodalisbea pisze:Przepiękne kwiaty i koloryzawsze uważałam ze hibiskusy są trudne w uprawie a tu proszę
Jak łodyga gnije musisz ciąć do zdrowego miejsca.Masmedia pisze:sprawiłam sobie sadzonkę excavaty i nie mogę jej ukorzenić siedziała dwa tygodnie w wodzie puściła nawet taki małe gryzolki i już musiałam ze hura ukorzenia się a tu dziś klops końcówka sadzonki zrobiła się ciapowata rozmiękła , ucięłam ten kawałek ale dzia znowu końcówka zrobiła się miękka zostało pół pędu jak ja ratować ???? Czytałam ze te obcięta końcówkę trzeba zasuszyć a liść włożysz do wilgotnego woreczka ale na ile czasu ?? Czy ktoś coś wie ???
Nie rozumiem co znaczy zasuszyć łodygę - ja bym ją próbowała ukorzeniać w keramzycie lub seramisie.
Trzymam kciuki
Aniu bo one mają takie same kwiaty, różnią się tylko koloremAnka159 pisze:Piękny ten Tahitian. ukorzeniam teraz Boreas White, troszkę do niego podobny, albo tylko tak mi się wydaje.
- Paulinaaa
- 1000p
Episcia
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/6dtFutWnktwDYjrCRWM4mIQOyZgl_WlNbNrExdeLe2tHYQ5_7TW_yyXCNqcBCeNiz5iuzLCir-TksA=w800-h800-rw-no)
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/KqCt8veQhMf4ASYJjxvMLtmfO9sYfBi7LK5o7F4Pw7zmwHPYdTS9BuCGKbZjyjpWRLdgd-KaFp8x0Q=w800-h800-rw-no)
Philodendron "Pink Princess"
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/i6jHFdXDjUipxhGpbltjo8KgRbF7wKNZDIkf3k6u4lgSI19_JA4Sw3krM0jqvGjNzzYexedWYjiK3g=w800-h800-rw-no)
Syngonium "Panda"
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/LIYXd9Z6lzchpV6I2CwZAa5qyNEHvcrgdeQwxSPlzbnKx-pe_Rtp7HLEJHOfcO8Sy5j9f5a0C2wP2A=w800-h800-rw-no)
Dieffenbachia "Reflector"
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/QyL5y6JzPmJBvV63HvbdiJon_DwxacJT-0bq3HQ6Ki_hoZa4ya7OPpQpJHO46m8XEzKZpPXuz6Anig=w800-h800-rw-no)
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/aL5wZn7mg71_-r47KwNKvguleIMvrNqfRF0q5qCXQ2D8xrRh7HH7wUWPUXQekjHn3fq-6KDWj8GYPw=w800-h800-rw-no)
Cissus "Discolor"
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/3ZVBM0QY-HJV5iWViEgqLbu1wtTSmyb25laslpWoT61Uy8_vZ0iXJZhQE5IUNm5JTH0A1lrFjpzSzA=w800-h800-rw-no)
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/tPOUZOX-yF0haMaPHQoPsNfA9M2AxdNDCS3ryU_AK4uAYR0dxcI8AB17PFkFIKkTFYrUuBURbVOhjQ=w800-h800)
Philodendron "Pink Princess"
Syngonium "Panda"
Dieffenbachia "Reflector"
Cissus "Discolor"
Piękne wzorki są na Twoich roślinach, najbardziej uroczy dla mnie jest Philodendron "Pink Princess" ![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
- Paulinaaa
- 1000p
Dziękuję Basiu, też bardzo go lubię ![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
-
Ja również lubię takie wzorki na roślinach. Też najbardziej podoba mi się ten Philodendron "Pink Princess". Duży urośnie docelowo?
- Paulinaaa
- 1000p
Halinko dziękuję, on rośnie strasznie wolno, mam go niedużego dlatego nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie ![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Ale wiedząc, że to philedondron to ma potencjał na dużą roślinę![yess ;:173](./images/smiles/rolleyes.gif)
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Ale wiedząc, że to philedondron to ma potencjał na dużą roślinę
![yess ;:173](./images/smiles/rolleyes.gif)
-
To życzę niech Ci rośnie zdrowo i z ładnym kolorkiem podobnie jak inne ![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)