Ogród ciągle w budowie 2016
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród ciągle w budowie 2016
Kasiu ale kolekcja dalii. Coupe de Soleil cudna, taka zmienna. Mam szczęście, że sama gospodaruję na swoich rabatach i nie znikają niektóre rośliny.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne dalie
Kot niezłe wygibasy robi
Kot niezłe wygibasy robi
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Wspaniała kolekcja dalii i niesamowite jak w jednej nazwie spotyka się różne kwiaty. Takich pozycji nikt nie powtórzy śpiąc świetny rudzielec
Sezon w pełni, wrzuć proszę aktualne zdjęcia
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
TomekPek zarejestrowałeś się tylko po to by wpisać się z uszczypliwym komentarzem u Kasi? Jak jesteś taki "sprytny" to powinieneś zauważyć, że Kasia ma już od wiosny źle ustawioną datę w aparacie.
Sorry Kasiu za ten komentarz, ale ten użytkownik założył konto 2 minuty przed wpisem u Ciebie i od razu się przyczepił daty, która widnieje w opisie Twoich zdjęć, więc nie wygląda mi raczej na zainteresowanego tym co prezentujesz.
Sorry Kasiu za ten komentarz, ale ten użytkownik założył konto 2 minuty przed wpisem u Ciebie i od razu się przyczepił daty, która widnieje w opisie Twoich zdjęć, więc nie wygląda mi raczej na zainteresowanego tym co prezentujesz.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Powinien mieć nick Sherlock Holmes!
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Kasiu ale cudne dalie i jaka duża kolekcja
Dzięki oczy nacieszyłam , ja też mam parę dalii ale gdzie mi do Twoich
Dzięki oczy nacieszyłam , ja też mam parę dalii ale gdzie mi do Twoich
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Wow, Kasiu!!! Twoja kolekcja dalii rzeczywiście jest niesamowita!
Taką ilość odmian to ja widziałam jeden raz w moim długim życiu w jakimś ogrodzie botanicznym, ale nawet już nie pamiętam, w którym.
Pięknie!
Twój rudziaczek przybiera pozy zupełnie jak moja kota.
Śmieszne są te nasze kociaki.
Taką ilość odmian to ja widziałam jeden raz w moim długim życiu w jakimś ogrodzie botanicznym, ale nawet już nie pamiętam, w którym.
Pięknie!
Twój rudziaczek przybiera pozy zupełnie jak moja kota.
Śmieszne są te nasze kociaki.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Calamburka
- 100p
- Od: 7 lip 2016, o 12:23
Posiedziałam w Twoim ogrodzie, piękne kwiaty. Dalie mnie zachwycają, kocham ten kwiat.
Pozdrawiam ciepło
Ewa
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=96856" onclick="window.open(this.href);return false;
Ewa
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=96856" onclick="window.open(this.href);return false;
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
O matulu , Kasiu coś pięknego , ja zrezygnowałam z dalii, bo z przechowywaniem kłopot, ale chyba zacznę znowu, nie wytrzymam
Mariolka mnie też jest trudno zdecydować, która najładniejsza
Ewelinko w tunelu niestety też zaraza na pomidory wchodzi, ale przynajmniej deszcze w opryskach nie przeszkadzają. Mnie się marzy szklarenka, bo tunel nie wyrabia przy tych wiatrach - w zeszłym roku łączniki puściły i normalnie się złożył Dalie mam wzdłuż ogrodzenia, a część upchniętą na rabatach między innymi roślinami.
Miłko wstawiłam zdjecia do wątku identyfikacyjnego, bo ja nie potrafię zdecydować. Co do dalii to jak na razie mają dobre warunki do budowania bulw. Te co miałam jako sadzonki mogą mieć małe bulwy - okaże sie na jesieni. No i mam nadzieję, ze przechowają się lepiej niż ubiegłej zimy...
Soniu polowałam na Coupe de Soleil długo i w tym roku nawet bardzo nie liczyłam, ze bedę ją miała, bo kupiłam w e-sklepie, który nie słynie ze zgodności odmianowej. Tak się z niej cieszę, że przechodząc obok niej muszę ją pogłaskać, a rośnie akurat obok chodnika furtka-dom W miare kwitnienia przebarwia się jeszcze na różowo.
Kasiu dziękuję Czasem żałuję, że nie mam kamery w oczach, zeby uwiecznić wszystkie jego pozy
Marysiu też sie nie mogę nadziwić zmienności dalii. Tak sobie myślę, ze jakbym sie ułożyła w takiej pozycji jak Francek, to potem bym się ruszyć nie mogła
Kasiu Marysiu a ja nawet nie zauwazyłam, że mam w aparacie 9 lat wstecz
Tereniu dziękuję Każdy ogród jest inny i w Twoim za to jest wiele innych cudnych roślin
Lucynko dziękuję, ale moja kolekcja jest maleńka w porównaniu z niektórymi tutaj Śmieszne, ale co byśmy bez nich zrobiły - dają nam tyle radości
Zbyszku piękny ten Twój "ryś" Z przechowywaniem dalii ciągle eksperymentuję. Owijam gazetami, wkładam w tekturowe pudła i trzymam w nieogrzewanym pomieszczeniu. I bywa różnie - tej zimy straciłam ponad połowę moich dalii, poprzedniej raptem jedną małą dalię.
Ewo dziękuję Ja dla odmiany podziwiałam Twoje storczyki. Nie mam do nich kompletnie ręki - właśnie uśmierciłam ostatniego.
Iwonka faktycznie najgorsze przechowywanie, ale za to potem jaka satysfakcja i jest na co popatrzeć
A dzisiaj dla odmiany coś na ząb
Te słoneczniki mają już ponad 3 metry wysokości... ptaszki będą sie cieszyć, bo jak ja tam wlezę, zeby pończoszkę naciągnąć??
Ewelinko w tunelu niestety też zaraza na pomidory wchodzi, ale przynajmniej deszcze w opryskach nie przeszkadzają. Mnie się marzy szklarenka, bo tunel nie wyrabia przy tych wiatrach - w zeszłym roku łączniki puściły i normalnie się złożył Dalie mam wzdłuż ogrodzenia, a część upchniętą na rabatach między innymi roślinami.
Miłko wstawiłam zdjecia do wątku identyfikacyjnego, bo ja nie potrafię zdecydować. Co do dalii to jak na razie mają dobre warunki do budowania bulw. Te co miałam jako sadzonki mogą mieć małe bulwy - okaże sie na jesieni. No i mam nadzieję, ze przechowają się lepiej niż ubiegłej zimy...
Soniu polowałam na Coupe de Soleil długo i w tym roku nawet bardzo nie liczyłam, ze bedę ją miała, bo kupiłam w e-sklepie, który nie słynie ze zgodności odmianowej. Tak się z niej cieszę, że przechodząc obok niej muszę ją pogłaskać, a rośnie akurat obok chodnika furtka-dom W miare kwitnienia przebarwia się jeszcze na różowo.
Kasiu dziękuję Czasem żałuję, że nie mam kamery w oczach, zeby uwiecznić wszystkie jego pozy
Marysiu też sie nie mogę nadziwić zmienności dalii. Tak sobie myślę, ze jakbym sie ułożyła w takiej pozycji jak Francek, to potem bym się ruszyć nie mogła
Kasiu Marysiu a ja nawet nie zauwazyłam, że mam w aparacie 9 lat wstecz
Tereniu dziękuję Każdy ogród jest inny i w Twoim za to jest wiele innych cudnych roślin
Lucynko dziękuję, ale moja kolekcja jest maleńka w porównaniu z niektórymi tutaj Śmieszne, ale co byśmy bez nich zrobiły - dają nam tyle radości
Zbyszku piękny ten Twój "ryś" Z przechowywaniem dalii ciągle eksperymentuję. Owijam gazetami, wkładam w tekturowe pudła i trzymam w nieogrzewanym pomieszczeniu. I bywa różnie - tej zimy straciłam ponad połowę moich dalii, poprzedniej raptem jedną małą dalię.
Ewo dziękuję Ja dla odmiany podziwiałam Twoje storczyki. Nie mam do nich kompletnie ręki - właśnie uśmierciłam ostatniego.
Iwonka faktycznie najgorsze przechowywanie, ale za to potem jaka satysfakcja i jest na co popatrzeć
A dzisiaj dla odmiany coś na ząb
Te słoneczniki mają już ponad 3 metry wysokości... ptaszki będą sie cieszyć, bo jak ja tam wlezę, zeby pończoszkę naciągnąć??
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Kasiu,tyle smakowitości........jak Ty,to wszystko ogarniasz dziewczyno