Ogród Joli i Zbyszka cz.4
- patkaza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.4
Powojniczki obrastające drzewa-bajecznie to wygląda!
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Jaśminowiec pachnący poziomkami ? z ciekawości aż poszukałam informacji w necie .
Chętnie zobaczę go u siebie dlatego wylądował na liście poszukiwanych , zwykły i pół pełny już mam .
Hortensja pokazowy okaz
Jolu , pięknie masz w ogrodzie
Chętnie zobaczę go u siebie dlatego wylądował na liście poszukiwanych , zwykły i pół pełny już mam .
Hortensja pokazowy okaz
Jolu , pięknie masz w ogrodzie
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani bardzo dziękuję wszystkim za odwiedziny.
Przepraszam że tak długo nic nie pisałam ale u mnie się sporo działo i nie bardzo był czas , a sporo czasu mi zajmuje przygotowanie zdjęć do wstawienia na tym forum.
Teraz już trochę wszystko wróciło do normy i czasu może więcej ale zaczęły się przetwory na zimę.
Upały też nie zachęcają do jakiegokolwiek wysiłku.
Rośliny w ogrodzie dosyć dobrze sobie radzą, od czasu do czasu podleje je deszcz.
Teraz jest szaleństwo liliowców, jeżówek i lilii.Trochę tego nagromadziłam chociaż lilie niezbyt lubią moją glebę-słabo się rozrastają.
Przepraszam że tak długo nic nie pisałam ale u mnie się sporo działo i nie bardzo był czas , a sporo czasu mi zajmuje przygotowanie zdjęć do wstawienia na tym forum.
Teraz już trochę wszystko wróciło do normy i czasu może więcej ale zaczęły się przetwory na zimę.
Upały też nie zachęcają do jakiegokolwiek wysiłku.
Rośliny w ogrodzie dosyć dobrze sobie radzą, od czasu do czasu podleje je deszcz.
Teraz jest szaleństwo liliowców, jeżówek i lilii.Trochę tego nagromadziłam chociaż lilie niezbyt lubią moją glebę-słabo się rozrastają.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jolu
Piękne szałwie.moje juz przekwitły, pościnane
Llilie jeżówki masz bardzo, bardzo ładne.Jak ja je uwielbiam
Piękne szałwie.moje juz przekwitły, pościnane
Llilie jeżówki masz bardzo, bardzo ładne.Jak ja je uwielbiam
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Julka u mnie juz po liliach i liliowcach, pozostały kikuty które trza pousuwać a twoje szpalery robią wrażenie
U mnie tez upalnie i duszno, czekam na deszcz i nieszkodliwa burzę, lubię jak bozia raz po raz pogada do nas
Pozdrawiam
U mnie tez upalnie i duszno, czekam na deszcz i nieszkodliwa burzę, lubię jak bozia raz po raz pogada do nas
Pozdrawiam
- jola1
No właśnie mam jakiś problem ze wstawianiem zdjęć.
Jola, piękne Hortensje! Takie duże kwiaty! Czym je nawozisz?
Kolekcja lilii fantastyczna Dojrzały ogród robi ogromne wrażenie!
Jak słyszę nazwę hortensja pnąca to mam przed oczami zdjęcie Twojej..IMPONUJĄCA.. ile lat już rośnie?
Kolekcja lilii fantastyczna Dojrzały ogród robi ogromne wrażenie!
Jak słyszę nazwę hortensja pnąca to mam przed oczami zdjęcie Twojej..IMPONUJĄCA.. ile lat już rośnie?
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Jolu hortensje piękne ale ja czekam na zdjęcia powiększonej rabaty floksowej i nowe jeżówki, jakie odmiany kupiłaś?
- jola1
Tajka przeprowadziła mi kurs i teraz mogę z łatwością wstawiać zdjęcia.Tajeczko bardzo Ci dziękuję za cierpliwość
AguJa moja h.pnąca ma pewnie z 15 lat albo i więcej-czas tak szybko płynie.Ona na początku po posadzeniu bardzo powoli rośnie ale jak się dobrze ukorzeni to potem świetnie daje sobie radę.
Bukietówki na wiosnę nawożę hydrokomplexem i tyle.
Ja nie jestem "liliowa" ale moja siostra dba o to żebym co roku coś z nią zamówiła i stąd moje nieliczne lilie.Kocham je chyba przede wszystkim za cudowny zapach.
IWONA1311-Iwonka mam do posadzenia siedem jeżówek i cztery floksy. Nazw jeżówek nie pamiętam ale zapiszę sobie na kartce i podam później.Jeszcze nie ma żadnego pomysłu gdzie to posadzić bo ani na jedne ani na drugie nie mam miejsca a mam jeszcze kilka innych roślin do posadzenia. Już myślałam żeby te floksy rozmieścić gdzieś po ogrodzie no niekoniecznie te świeżo kupione ale mogła bym przesadzić te z rabatki. No zobaczę jeszcze.
Moje zakupy
Inne ogrodowe
I jeszcze hortensje
AguJa moja h.pnąca ma pewnie z 15 lat albo i więcej-czas tak szybko płynie.Ona na początku po posadzeniu bardzo powoli rośnie ale jak się dobrze ukorzeni to potem świetnie daje sobie radę.
Bukietówki na wiosnę nawożę hydrokomplexem i tyle.
Ja nie jestem "liliowa" ale moja siostra dba o to żebym co roku coś z nią zamówiła i stąd moje nieliczne lilie.Kocham je chyba przede wszystkim za cudowny zapach.
IWONA1311-Iwonka mam do posadzenia siedem jeżówek i cztery floksy. Nazw jeżówek nie pamiętam ale zapiszę sobie na kartce i podam później.Jeszcze nie ma żadnego pomysłu gdzie to posadzić bo ani na jedne ani na drugie nie mam miejsca a mam jeszcze kilka innych roślin do posadzenia. Już myślałam żeby te floksy rozmieścić gdzieś po ogrodzie no niekoniecznie te świeżo kupione ale mogła bym przesadzić te z rabatki. No zobaczę jeszcze.
Moje zakupy
Inne ogrodowe
I jeszcze hortensje
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Jolu bardzo się cieszę, że się udało ze zdjęciami.
Hortensje cudnie Ci kwitną, moja Vanilla w tym roku nie kwitnie, chyba jest zagłodzona, albo za bardzo w cieniu.
Jeżowki i floksy piękne kupiłaś, a nowa odmiana lilaka mnie zachwyciła.
On o tej porze kwitnie?
Hortensje cudnie Ci kwitną, moja Vanilla w tym roku nie kwitnie, chyba jest zagłodzona, albo za bardzo w cieniu.
Jeżowki i floksy piękne kupiłaś, a nowa odmiana lilaka mnie zachwyciła.
On o tej porze kwitnie?
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Przepiękne hortensje, toż to już kolekcja, . Co do jeżówek, to moje ulubione...szkoda że te pełne lubią przemarzać. . Są piękne.