a ja bym była zła gdyby mi ktoś oberwał płatki, dlatego żadne dzieci nie mają wstępu do mojego pokoju.Orchideomaniak pisze:A to zrozumiałe ;) czasem jak się dzieci nie upilnuje to tak bywa ;) moja kuzynka ostatnio jak przyjechała to biegała od storczyka do storczyka (ma 7 lat) chciała nawet mi zabrać moje 3 miniaturkiAnusska pisze:Dziękuję Wam serdecznieJa też chciałbym, żeby moja kolekcja się powiększyła, ale na razie ciężko coś ciekawego spotkać w sklepie.
Orchideoomaniak, kuzynowi się jeszcze nie oberwało. Ma dopiero 6 lat, także trudno mi byłoby się na niego złościć. A kwiatek, któremu oberwał płatki, wczoraj zaczął przekwitać
Storczyki Anusski
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
BEATA55555, Rozagaik - dziękuję Wam.
Orchideomaniak - widocznie bardzo jej się spodobały. Od czegoś w końcu musi zacząć, a padło akurat na te
Storczykowa - zła to ja też byłam, ale przecież nic na to nie poradzę. Czasu cofnąć się nie da.
), bo ładniej mi tak wychodzą. Najczęściej robię je, jak wrócę ze szkoły (około 13 - 14), bo wtedy jest najlepsze światło.
Orchideomaniak - widocznie bardzo jej się spodobały. Od czegoś w końcu musi zacząć, a padło akurat na te

Storczykowa - zła to ja też byłam, ale przecież nic na to nie poradzę. Czasu cofnąć się nie da.

Platynko, dziękuję. Obróbkę zdjęć robiłam w Photoshop'ie CS2. Robię je aparatem Canon PowerShot A430 i raczej ze zbliżenia (ale nie całego aparatu, tylko poprzez taką opcjęplatynka80 pisze:Anusska, w jakim programie robiłaś obróbkę zdjęć? bardzo ładne...

- Anusska
- 1000p
Witam po dłuuugiej przerwie
W zeszłym tygodniu, w sobotę, wybrałam się na giełdę kwiatową we Wrocławiu. Obeszłam pierwszy i drugi raz wszystkie stoiska - i nic ciekawego. Aż tu nagle, za trzecim razem, coś przykuło moją uwagę! Tak, to on! Musi być mój! Od razu go wzięłam z półki, żeby nikt mi go nie "ukradł"
i, oczywiście, kupiłam go. A teraz fotki mojego nowego nabytku (nawet dostał już swoją osłonkę
):
Tak prezentuje się w całości mój nowy Phalaenopsis.
Stoi w srebrnej osłonce - najładniejszej, jaką mi sie udało znaleźć.
Ma 2 pędy, w tym: 3 rozwinięte kwiatki oraz 7 pączków (dziś kolejny zaczął się otwierać).

Zauważyłam, że jest posadzony w innym podłożu. Czyżby to był mech torfowiec
Od tygodnia jakoś dziwnie na mnie "patrzy".
A tak wygląda jego kwiatek - nidość, że cały różowy i ma mnóstwo ciemnoróżowych kropek, to warżka ma jeszcze trochę żółtego!

No a na koniec coś, co mnie zasmuciło - jeden z bocznych pędów jest ułamany, chociaż zielony.

W zeszłym tygodniu, w sobotę, wybrałam się na giełdę kwiatową we Wrocławiu. Obeszłam pierwszy i drugi raz wszystkie stoiska - i nic ciekawego. Aż tu nagle, za trzecim razem, coś przykuło moją uwagę! Tak, to on! Musi być mój! Od razu go wzięłam z półki, żeby nikt mi go nie "ukradł"

Tak prezentuje się w całości mój nowy Phalaenopsis.

Stoi w srebrnej osłonce - najładniejszej, jaką mi sie udało znaleźć.

Ma 2 pędy, w tym: 3 rozwinięte kwiatki oraz 7 pączków (dziś kolejny zaczął się otwierać).

Zauważyłam, że jest posadzony w innym podłożu. Czyżby to był mech torfowiec

Od tygodnia jakoś dziwnie na mnie "patrzy".

A tak wygląda jego kwiatek - nidość, że cały różowy i ma mnóstwo ciemnoróżowych kropek, to warżka ma jeszcze trochę żółtego!

No a na koniec coś, co mnie zasmuciło - jeden z bocznych pędów jest ułamany, chociaż zielony.

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Oj Aniu, wzięło Cie na całego
a pamiętałam jak się zarzekałaś że ten pierwszy będzie ostatnim
Piękny nowy nabytek, masz same oryginalne okazy

Piękny nowy nabytek, masz same oryginalne okazy

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Piękne....
i jakie niezwykłe...
, a ten ostatni w tej pieknej osłonce wyglada bardzo elegancko i oryginalnie
.

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Anusska
- 1000p
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa
Jeanne, mówić a robić to dwie różne sprawy
A storczykom zawsze trudno jest się oprzeć...
Storczykowa, jak tam Twoja aktualna "lista chciejstw"
Założę sie, że nie jedna pozycja Tobie przybyła.
AGNESS, ja po prostu nie chciałam, żeby pozostałe dwa storczyki czuły się samotne. Poza tym tak ładnie stał na półce i prosił, żebym go kupiła.
BEATA55555, ciekawe czy byłby smaczny. Ale wolę nie próbować
Mamba, dziękuję
Ale i tak nigdy nie przebiję Twojej kolekcji
Chyba, że założę szklarnię
Tulipan998, staram się wybierać najoryginalniejsze storczyki, żeby starczyło na nie miejsca. Ale jakbym kiedyś spotkała zwykłego białego, to nie wiem, czy byłabym w stanie mu się oprzeć
Nawet udało mi się znaleźć w internecie odmianę o wieeelkich kwiatach i dłuuugich pędach: Phalaenopsis Sogo Yukidian - jak chcesz, to możesz wrzucić na googlach w grafice. Jest cudny.
Ale nie wiem, czy w Poslce da się go kupić 

Jeanne, mówić a robić to dwie różne sprawy

Storczykowa, jak tam Twoja aktualna "lista chciejstw"

AGNESS, ja po prostu nie chciałam, żeby pozostałe dwa storczyki czuły się samotne. Poza tym tak ładnie stał na półce i prosił, żebym go kupiła.

BEATA55555, ciekawe czy byłby smaczny. Ale wolę nie próbować

Mamba, dziękuję

Tulipan998, staram się wybierać najoryginalniejsze storczyki, żeby starczyło na nie miejsca. Ale jakbym kiedyś spotkała zwykłego białego, to nie wiem, czy byłabym w stanie mu się oprzeć

- Storczykowa
na razie marzy mi się biały z mazami i biały o zwykłych, ale ogromnych kwiatach. niestety został mi się już tylko 1 całkiem biały Phal, z lekko zażółconą warżką i policzkami, ale niestety tylko 1 i chciałabym sobie jeszcze dokupić jakiegoś białego... mój niestety bardzo dużych kwiatów nie ma... mają tylko 8 cm. na razie rozwinął dopiero 3 kwiaty...Storczykowa, jak tam Twoja aktualna "lista chciejstw" Założę się, że nie jedna pozycja Tobie przybyła
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
zaraz wrzuce na wyszukiwarkę...Anusska pisze: Tulipan998, staram się wybierać najoryginalniejsze storczyki, żeby starczyło na nie miejsca. Ale jakbym kiedyś spotkała zwykłego białego, to nie wiem, czy byłabym w stanie mu się oprzećNawet udało mi się znaleźć w internecie odmianę o wieeelkich kwiatach i dłuuugich pędach: Phalaenopsis Sogo Yukidian - jak chcesz, to możesz wrzucić na googlach w grafice. Jest cudny.
Ale nie wiem, czy w Poslce da się go kupić

Edit ; własnie takiego mam

Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||