Aguss85 cukinia po rozmrożeniu jest szklista i wodnista jak mrożone ogórki, ale nie przeszkadza mi to w sosie czy leczo. Trzeba tylko nie przegotować bo delikatna i zaraz się rozpada.
Joaker niestety nie można dostać teraz szkła wodnego potasowego, nie wiadomo dlaczego a było zdecydowanie lepsze niż sodowe ( pisałam o wrażliwości roślin na sód) Ale z braku laku dobry kit więc używałam też sodowego z dobrym skutkiem.
W tym roku brak mi czasu na dyniowate i rosną bez opieki, stąd problemy z mączniakiem. A jeszcze pogoda nie rozpieszcza.
Miałam wypróbować IF na tego mączniaka ale 10 litrów wystarcza tylko na pomidory, a na przygotowanie następnej porcji brak czasu.
Aha, jeszcze jedno, znajomy twierdzi, ze świetnie się sprawdza na mączniaka serwatka. Nie mam krów i nie robię sera ale może ktoś kto ma spróbuje. Podaję to tylko jako ciekawostkę i nie biorę odpowiedzialności za ewentualną porażkę
![vic :uszy](./images/smiles/uszy.gif)