piasek pustyni pisze: Z flagellatą mam podobne odczucia zwłaszcza przy jednej...
A skąd masz swoją?
Moja Phu Wua jest ok, zgadza się z opisem, ale jeszcze nie kwitła, natomiast flagellata... kwitła... i te kwiatki są z jasno różową koroną w środku - czyli takie jakie ma PW. Flagellata powinna mieć tą koronę ciemno różową. Ech... ale czy mój jasny róż to jest jasny, a nie ciemny
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Powinny mi kwitnąć obie jednocześnie i wtedy się upewnię
piasek pustyni pisze: Ale jak jeszcze undulatę pokażesz, to już padnę całkowicie!
Padaj
Jest piękna, ale nie do końca taka jaką chcę mieć, bo podoba mi się szalenie ta o długich liściach, bardziej pofalowanych i z większym splashem.
Taka:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
hen_s pisze:Jeśli chodzi o liście oraz kwiaty to jedne z moich ulubionych w całej tak licznej rodzinie.
![yess ;:173](./images/smiles/rolleyes.gif)
Zgadzam się z Tobą Henryku w 100%, kwiaty są piękne, a kiedy roślina nie kwitnie (a tak jest przecież przez większość czasu) to liście są wystarczająco ciekawe by wlepiać w nie oczy!
Akwelan_2009 pisze:Rośliny
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
, szczególnie w oko "wpadła" mi hoja caudata silver, piękna roślina
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
.
Tu liście akurat mało ciapate pokazałam, ale mam też takie prawie całkowicie srebrne.
onectica pisze:Już śliczne, a jak będą kwiaty, to klękajcie narody!
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
Kwiatuszki sumatry sa przecudne
![yess ;:173](./images/smiles/rolleyes.gif)
Wszystkie caudaty mają bardzo podobne kwiatki, piękne, mechate i pachnące wieczorami kiedy to rozwijają się całkowicie.