Malachitowe parapetowe i balkonowe :)
- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Malachitowe parapetowe i balkonowe :)
Piękny fiolet u Ciebie rządzi
Chciałam w tym roku też zaszaleć kolorystycznie i pod dachem powiesić białe kwiaty, na barierce czerwone-tak na Euro, ale wyszło jak zwykle między czerwień się przypałętał jakiś róż, wśród białego jakiś czerwony wpadł w oko..jak zwykle ;)
Brawa dla hoyek
Chciałam w tym roku też zaszaleć kolorystycznie i pod dachem powiesić białe kwiaty, na barierce czerwone-tak na Euro, ale wyszło jak zwykle między czerwień się przypałętał jakiś róż, wśród białego jakiś czerwony wpadł w oko..jak zwykle ;)
Brawa dla hoyek
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Pięknie na balkonie!
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O rety, ale tu pięknie! Fioletowo, tak letnio, tak radośnie - super!
Hojowe nabytki również piękne. Niech rosną zdrowo
Hojowe nabytki również piękne. Niech rosną zdrowo
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Piękne hoye, ale kolory na balkonie jeszcze piękniejsze
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Piękne hoje, ale niech się sprężą i właścicielkę kwiatami obsypią i ładnymi zapachami
Pozdrawiam Marcin
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wybaczcie taką ciszę tutaj, ale w tym roku jakoś nie mam czasu cieszyć się balkonem podlewać podlewam, coś tam czasami prysnę wodą z płynem, ale przez pracę czasu mało, a jak dzień wolny to gdzieś jedziemy, żeby skorzystać z lata. I tak balkon po macoszemu traktowany nie wygląda tak dobrze, jak powinien (albo i lepiej niż powinien z takim traktowaniem ) a z części roślin po dotknięciu unosi się niestety chmara mączlików
Oczywiście najlepiej dają sobie radę pelargonie, chociaż śmiecą strasznie:
Dobrze się zaaklimatyzowały też astry, kupione jako malutka rozsada:
wyrósł pojedynczy
i pełny - obok pełnej surfinii
Kolorów nabrały też koleusy, niebo a ziemia między tym, jak wyglądały zimą a teraz!
Oczywiście nie mogło zabraknąć pomidorów, chociaż w tym roku mam mniej krzaczków niż wcześniej.
Za to najlepszą balkonową zdobyczą tego roku jest pelargonia (angielska?), która w czerwcu prezentowała się tak:
I choć szczególnie się nie rozrosła, to od tamtej pory nieprzerwanie kwitnie
A na koniec - pracowite słoneczka
Oczywiście najlepiej dają sobie radę pelargonie, chociaż śmiecą strasznie:
Dobrze się zaaklimatyzowały też astry, kupione jako malutka rozsada:
wyrósł pojedynczy
i pełny - obok pełnej surfinii
Kolorów nabrały też koleusy, niebo a ziemia między tym, jak wyglądały zimą a teraz!
Oczywiście nie mogło zabraknąć pomidorów, chociaż w tym roku mam mniej krzaczków niż wcześniej.
Za to najlepszą balkonową zdobyczą tego roku jest pelargonia (angielska?), która w czerwcu prezentowała się tak:
I choć szczególnie się nie rozrosła, to od tamtej pory nieprzerwanie kwitnie
A na koniec - pracowite słoneczka
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Piękne kolory lata - choć tak jakby nieco z nutką jesienną Piękny balkonik, a co do czasu, to chyba większość z nas tak ma, niestety... Jakoś i wypocząć trzeba, i na zieleninkę zarobić... Grunt abyś tu zaglądała!
No dobrze, wybaczamy . Piszesz, że zaniedbujesz roślinki, a przecież wyglądają pięknie, to jak wyglądałyby, zadbane . Pelargonia- angielska?-ma ciekawe kwiaty i dziwne, że cały czas kwitnie, z pewnością to jakaś nowa odmiana. Miałam kiedyś angielskie, ale kwitły tylko na początku sezonu i tyle. Piękny mix masz na balkonie.
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Dorotko nie przejmuj się brakiem czasu dla forum,każdy z nas jest zabiegany.Piękne masz pelargonie zwłaszcza angielską
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Roślinności piękne, słoneczka pracowite i to bardzo Nieobecność wybaczamy- wiem jak to jest- ale wyglądamy powrotu
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;