Storczyki Tekli
- miss_patrycja
- 50p
- Od: 13 mar 2016, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Tekli
Żółtek jaskrawy przepiękny! Mam słabość do tych kolorów, dlatego też niezwykle mi się podoba żółty z różowym środkiem, widzę u Ciebie smakolyczków do wyboru do koloru, pozazdrościć!
Piękne wielkie storczyki. Ciekawe ile mają już lat. Teraz widać dlaczego w sklepach są dostępne naprawdę ogromne doniczki do storczyków. Na pewno Ci się przydadzą.
Bardzo ładna jest ta drewniana osłonka.
Bardzo ładna jest ta drewniana osłonka.
Hej, bardzo dawno mnie tu nie było
Kiedyś pisałam o moich wielkich storczykach i ostatnio udało mi się je usadowić w nowych większych osłonkach i myślę, że będą kwitnąć chociaż nie stoją blisko okna, bo nie mieszczą się na parapecie
Oto efekt
Kiedyś pisałam o moich wielkich storczykach i ostatnio udało mi się je usadowić w nowych większych osłonkach i myślę, że będą kwitnąć chociaż nie stoją blisko okna, bo nie mieszczą się na parapecie
Oto efekt
Bardzo ładnie się prezentują te storczyki w tych nowych osłonkach . Czekam na moment ich kwitnienia
P.S. Czym robisz dziury w osłonach?
P.S. Czym robisz dziury w osłonach?
Dziury w osłonkach robię dziwnym, aczkolwiek sprawdzonym i niezawodnym sposobem
W obcęgach (małych) trzymam stare nieużywane wiertło (od wiertarki) odpowiedniej grubości, trzymam chwilę nad płomieniem (kuchenka gazowa) i gorącym robię dziurki w plastikowej osłonce. Otwory robią się ładnie i szybko. Polecam
W obcęgach (małych) trzymam stare nieużywane wiertło (od wiertarki) odpowiedniej grubości, trzymam chwilę nad płomieniem (kuchenka gazowa) i gorącym robię dziurki w plastikowej osłonce. Otwory robią się ładnie i szybko. Polecam
Pewnie to pomaga także w równomiernym podlaniu rośliny .