Generalnie moją wątpliwość wzbudzałaby jakość kosiarki. Jeśli dobrze rozumiem to tam jest nóż wrzecionowy i tnie gdy jest idealnie ostry. W maszynach za duże pieniądze te noże są wykonane ze stali, która bardzo wolno się tępi. To jest droga stal, kosi świetnie - efekt jest rewelacyjny. Czy w Obi będzie cokolwiek wykonanego z dobrej jakości stali? Raczej wątpię. Ostrza mogą się szybko stępić a ich regeneracja... w moich maszynach tym się zajmują specjalne urządzenia bo człowiek nie naostrzy wrzeciona na tyle równo aby dobrze kosiło. Taka usługa nie jest tania

Kosiarki wrzecionowe, które ja znam pracują na boiskach piłkarskich, polach golfowych, w ogrodach botanicznych lub reprezentacyjnych częściach parków i ogrodów (Łazienki Królewskie itp.) Koszą tam bardzo zadbane lub idealnie zadbane trawniki. Takich się nie utrzymuje na ogół w prywatnych ogródkach więc pytanie moje jest następujące - jaką jakość cięcia utrzymasz na zwykłym ogrodowym trawniku gdzie oprócz trawy będzie rosnąć też zielsko (co absolutnie naturalne i częste na standardowych trawnikach).
Porozmawiaj z kimś kto tym jeździ. Jeśli nie to kup małą elektryczną lub jeśli budżet Ci na to pozwoli to małą akumulatorową.