Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77
Nie mogło i mnie zabrakło
Nie masz zamiaru zamawiac róż w tym roku?
A ja mam.
Brakuje mi jeszcze 2,3.
Nie masz zamiaru zamawiac róż w tym roku?
A ja mam.
Brakuje mi jeszcze 2,3.
- Yollanda
- 500p
- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Ależ u Ciebie jest pięknie.
Widok huśtawki i oczka otoczonego trawami rzeczywiście cudny.
Pięknie kwitną róże i hortensje. Ogródek masz zadbany, trawa wykoszona.
Róża CPM to moje niespełnione marzenie. Lubię 'Hot Chocolade', też u mnie rośnie.
Ma cudny kolor i kształt kwiatów idealny.
'Novalis' może być piękna , nie do wiary , jak ładnie wygląda na fotce. Masz więcej fotek?
Widok huśtawki i oczka otoczonego trawami rzeczywiście cudny.
Pięknie kwitną róże i hortensje. Ogródek masz zadbany, trawa wykoszona.
Róża CPM to moje niespełnione marzenie. Lubię 'Hot Chocolade', też u mnie rośnie.
Ma cudny kolor i kształt kwiatów idealny.
'Novalis' może być piękna , nie do wiary , jak ładnie wygląda na fotce. Masz więcej fotek?
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, po głowie chodzi mi Lavana. Widziałam ją w ogrodniczym. Ma bardzo duże kwiaty. Niestety była za droga, więc szukam małej.
Pięknie Ci kwitnie rozplenica. Moja zmarzła w tym roku i ma tylko jedną gałązkę. Za to wysiała się w szparze pomiędzy palisadą , a folią zabezpieczającą. Nie mam pomysłu jak ją stamtąd wyciągnąć.
Co robisz, że CPM nie zwiesza główki
Pięknie Ci kwitnie rozplenica. Moja zmarzła w tym roku i ma tylko jedną gałązkę. Za to wysiała się w szparze pomiędzy palisadą , a folią zabezpieczającą. Nie mam pomysłu jak ją stamtąd wyciągnąć.
Co robisz, że CPM nie zwiesza główki
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, przesyłka z hortensjami doszła? Nie znam tej szkółki, więc się nie wypowiadam, ale rzeczywiście trochę to dziwne...tyle dni i cisza
Dzisiaj byłam w OBI i widziałam prześliczną Little Lime. Kwiatostany mają piękną limonkową barwę Tylko cena bandycka, bo za maleńką sadzonkę 50 zł
Dzisiaj byłam w OBI i widziałam prześliczną Little Lime. Kwiatostany mają piękną limonkową barwę Tylko cena bandycka, bo za maleńką sadzonkę 50 zł
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
OBI ma wielkie mniemanie o swoim towarze to i ceny śrubują.
Już nie lubię tam kupować. 50 zł za sadzonkę, to już bandytyzm. Szkoda rośliny, bo pewnie się zmarnuje.
W swoim OBI też widzę sporo drogich i zmarnowanych roślin a przeceniać się nie spieszą.
Aniu Też mnie ciekawi, czy sadzisz nowe hortensje czy jeszcze czekasz ?
Miłego dnia
Już nie lubię tam kupować. 50 zł za sadzonkę, to już bandytyzm. Szkoda rośliny, bo pewnie się zmarnuje.
W swoim OBI też widzę sporo drogich i zmarnowanych roślin a przeceniać się nie spieszą.
Aniu Też mnie ciekawi, czy sadzisz nowe hortensje czy jeszcze czekasz ?
Miłego dnia
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Piękny czas nastał,ciepełko wokoło,tylko deszczu brakuje,wczoraj pojechałam podlać.
Wiecie jak to jest czekać na nowe zakupy,ekscytacja,poruszenie,no lubię te chwile i czas oczekiwania na paczuszkę...
A więc czekam codziennie na meila,telefon,zaglądam na stronę,wpatruję się w historię zamówienia,a status ciągle brzmi przyjęte.
Co u licha ?Przecież zawsze czekam góra trzy dni.Chwytam za telefon,miły głos w słuchawce się odzywa.Rozmawiamy,pan mówi,że nie ma mojej wpłaty.Jak to nie ma?
Ano nie ma...co się okazało? Nie poszedł przelew automatycznie do sprzedawcy,tylko do firmy pośredniczącej i tam się zatrzymał.
Teraz musi pani zadzwonić tam i wytłumaczyć...to odeślą pieniądze.Pierwszy raz mi się to zdarzyło.miałam już dość,6 dni minęło,teraz ja mam gdzieś dzwonić.Zrezygnowałam z tych hortensji,za dużo z nimi kłopotu Poza tym w międzyczasie poczytałm opinie na al i nie były zbyt pozytywne.Także będę szukała w innym miejscu.
Olu witam,to mój ulubiony kącik z oczkiem i trawami.Mam jeszcze z drugiej strony Giganteusa,który szumi jak zawieje wiatr,to najlepsza muzyka dla moich uszu
Soniu LO mam 8 lat,kupiłam dwie na początku przygody z ogrodem.Lubię tę odmianę,choć pod koniec lata łapie brzydkie plamy,ale taka jej uroda.W czerwcu jest cała zielona.
Hortensje nie dojada,zrezygnowałam,będę szukała gdzie indziej.
Ewuśzaraz spojrzę na Twoją różyczkę:)
Kasiu dziękuję:)
Maju miło,że jesteś:) Stephanie rośnie przy samym brzegu,malutka,ale te kwiaty ma cudowne.
Olivia jest w tej szkółce co wymieniłaś,może z kimś na spółkę zamówimy?
Wiem,że dziewczyny chwaliły odmianę na pniu Tardiva,ażurowa,poczytaj ...
Ja mam ochotę na Pinky Winky na pniu i Limelight
Gosiu na razie jeszcze nie ogarnął mnie szał zakupów.Chyba chcę się bardziej zaopiekować tymi co mam.
Mam już wszystkie swoje chciejstwa.Kilka jeszcze bym dokupiła,ale nie na już i teraz.
Jolu dziękuję za miłe słowa
CPM się zachwycam nieustannie,bardzo żywotna róża,a jak kwitnie to bukiecikami Kolor rewelacyjny,miodowo-złoty
Hot Ch wciąż kwitnie,ale niestety ma plamy na liściach,taka jej uroda.
Novalis na fotkach wygląda zdecydowanie najlepiej.To może zmylić,choć ja i w realu ją podziwiam
Właśnie wczoraj zrobiłam jej kilka fotek i w zestawieniu z CPM tworzą fajne założenie kolorystyczne.
Aniu Levana śliczna,ja szukam Little Lime i Diamantino.Przeglądałam ofertę sklepów internetowych,ale najczęściej już stany mają zerowe.Rozplenice w tym roku rosną pięknie.Mam kilka z siewu i mają kłosy,jedna przy oczku ma już kotki
Warto wysiewać na parapecie
CPM zwiesza lekko główki,ale jak jest wysoki pęd to mi się to podoba i nie razi
Dorotka sprawa wyjaśniona,hortensje nie dotrą. Zamówimy gdzie indziej
OBI ma takie bajońskie ceny? 50 zł ...hmm
Może wybiorę się po Littlelime do pobliskiej szkółki i chociaż jedną kupię...
Krysiu nie mam u siebie OBI,może i dobrze? Wolę kupować w szkółkach,a i w sieci można znaleźć pozytywnych sprzedawców.
Hortensje nie dojadą,tak zdecydowałam,za dużo zachodu,a i słabe komentarze mają na al....
Ana z Aspiryne Rose
RU na pniu bardzo ja lubię:)
Lions R
Novalis solo
W duecie z CPM ładnie współgrają
CPM
Novalis z Annabelle
Rosenfaszination sama nazwa to fascynacja i to cała prawda,kwitnie wciąż od czerwca,jedne kwiaty przekwitają,tu tworzą się nowe pąki,a zaraz znów cos kwitnie:)
Giardina po zimie lekko dychała,mocno ścięłam,grube,starsze konary całkowicie usunęłam,a tu proszę ile nowych gałązek wypuściła...
Mariatherese gotowa do startu
Stephanie porcelanowa piękność
W otoczeniu smagliczki
Sweet Juliet
Jaciuaes cartier ma śmieszne,płaskie kwiaty
Samosiejki żeniszkowe
Trawy w ogrodzie musza być...zwiewne...
Soniu zobacz jakie piękne rozplenice z Twoich nasion
A to już starszy okaz
Na obiad dziś zupa pomidorowa ....
Pinky winky od lat niezawodnie kwitnie
Malinojeżyna
Miłego dnia życzę
Wiecie jak to jest czekać na nowe zakupy,ekscytacja,poruszenie,no lubię te chwile i czas oczekiwania na paczuszkę...
A więc czekam codziennie na meila,telefon,zaglądam na stronę,wpatruję się w historię zamówienia,a status ciągle brzmi przyjęte.
Co u licha ?Przecież zawsze czekam góra trzy dni.Chwytam za telefon,miły głos w słuchawce się odzywa.Rozmawiamy,pan mówi,że nie ma mojej wpłaty.Jak to nie ma?
Ano nie ma...co się okazało? Nie poszedł przelew automatycznie do sprzedawcy,tylko do firmy pośredniczącej i tam się zatrzymał.
Teraz musi pani zadzwonić tam i wytłumaczyć...to odeślą pieniądze.Pierwszy raz mi się to zdarzyło.miałam już dość,6 dni minęło,teraz ja mam gdzieś dzwonić.Zrezygnowałam z tych hortensji,za dużo z nimi kłopotu Poza tym w międzyczasie poczytałm opinie na al i nie były zbyt pozytywne.Także będę szukała w innym miejscu.
Olu witam,to mój ulubiony kącik z oczkiem i trawami.Mam jeszcze z drugiej strony Giganteusa,który szumi jak zawieje wiatr,to najlepsza muzyka dla moich uszu
Soniu LO mam 8 lat,kupiłam dwie na początku przygody z ogrodem.Lubię tę odmianę,choć pod koniec lata łapie brzydkie plamy,ale taka jej uroda.W czerwcu jest cała zielona.
Hortensje nie dojada,zrezygnowałam,będę szukała gdzie indziej.
Ewuśzaraz spojrzę na Twoją różyczkę:)
Kasiu dziękuję:)
Maju miło,że jesteś:) Stephanie rośnie przy samym brzegu,malutka,ale te kwiaty ma cudowne.
Olivia jest w tej szkółce co wymieniłaś,może z kimś na spółkę zamówimy?
Wiem,że dziewczyny chwaliły odmianę na pniu Tardiva,ażurowa,poczytaj ...
Ja mam ochotę na Pinky Winky na pniu i Limelight
Gosiu na razie jeszcze nie ogarnął mnie szał zakupów.Chyba chcę się bardziej zaopiekować tymi co mam.
Mam już wszystkie swoje chciejstwa.Kilka jeszcze bym dokupiła,ale nie na już i teraz.
Jolu dziękuję za miłe słowa
CPM się zachwycam nieustannie,bardzo żywotna róża,a jak kwitnie to bukiecikami Kolor rewelacyjny,miodowo-złoty
Hot Ch wciąż kwitnie,ale niestety ma plamy na liściach,taka jej uroda.
Novalis na fotkach wygląda zdecydowanie najlepiej.To może zmylić,choć ja i w realu ją podziwiam
Właśnie wczoraj zrobiłam jej kilka fotek i w zestawieniu z CPM tworzą fajne założenie kolorystyczne.
Aniu Levana śliczna,ja szukam Little Lime i Diamantino.Przeglądałam ofertę sklepów internetowych,ale najczęściej już stany mają zerowe.Rozplenice w tym roku rosną pięknie.Mam kilka z siewu i mają kłosy,jedna przy oczku ma już kotki
Warto wysiewać na parapecie
CPM zwiesza lekko główki,ale jak jest wysoki pęd to mi się to podoba i nie razi
Dorotka sprawa wyjaśniona,hortensje nie dotrą. Zamówimy gdzie indziej
OBI ma takie bajońskie ceny? 50 zł ...hmm
Może wybiorę się po Littlelime do pobliskiej szkółki i chociaż jedną kupię...
Krysiu nie mam u siebie OBI,może i dobrze? Wolę kupować w szkółkach,a i w sieci można znaleźć pozytywnych sprzedawców.
Hortensje nie dojadą,tak zdecydowałam,za dużo zachodu,a i słabe komentarze mają na al....
Ana z Aspiryne Rose
RU na pniu bardzo ja lubię:)
Lions R
Novalis solo
W duecie z CPM ładnie współgrają
CPM
Novalis z Annabelle
Rosenfaszination sama nazwa to fascynacja i to cała prawda,kwitnie wciąż od czerwca,jedne kwiaty przekwitają,tu tworzą się nowe pąki,a zaraz znów cos kwitnie:)
Giardina po zimie lekko dychała,mocno ścięłam,grube,starsze konary całkowicie usunęłam,a tu proszę ile nowych gałązek wypuściła...
Mariatherese gotowa do startu
Stephanie porcelanowa piękność
W otoczeniu smagliczki
Sweet Juliet
Jaciuaes cartier ma śmieszne,płaskie kwiaty
Samosiejki żeniszkowe
Trawy w ogrodzie musza być...zwiewne...
Soniu zobacz jakie piękne rozplenice z Twoich nasion
A to już starszy okaz
Na obiad dziś zupa pomidorowa ....
Pinky winky od lat niezawodnie kwitnie
Malinojeżyna
Miłego dnia życzę
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Annes!
Niesympatyczną miałaś przygodę z hortensjami. Nie masz w okolicy sklepu ogrodniczego? Nasze są pełne pięknych hortensji do wzięcia od razu. Teraz jest apogeum ich kwitnienia, aż oczy rwą . Tylko brać i trzymać się za kieszeń.
Róże pokazałaś urocze i pięknie kwitnące. Z tej serii najbardziej spodobała mi się Stephanie Baronin .
Jagi
PS. Może tym razem nie umknie Ci mój wpis... .
Niesympatyczną miałaś przygodę z hortensjami. Nie masz w okolicy sklepu ogrodniczego? Nasze są pełne pięknych hortensji do wzięcia od razu. Teraz jest apogeum ich kwitnienia, aż oczy rwą . Tylko brać i trzymać się za kieszeń.
Róże pokazałaś urocze i pięknie kwitnące. Z tej serii najbardziej spodobała mi się Stephanie Baronin .
Jagi
PS. Może tym razem nie umknie Ci mój wpis... .
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, fiu, fiu, Novalis na zdjęciu solo wyszła przepięknie . W naturze widziałam, mnie nie zachwyca jako solistka, to kontrowersyjna róża, ale w zestawieniu całkiem ładna.
Szkoda, że rozczarowała Cię szkółka z internetu, ciekawe jakiej jakości byłyby te hortensje, może i lepiej, że nie przyjechały .
Szkoda, że rozczarowała Cię szkółka z internetu, ciekawe jakiej jakości byłyby te hortensje, może i lepiej, że nie przyjechały .
- bejsonki84
- 200p
- Od: 7 maja 2014, o 11:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A mnie zachwyciła Rosenfaszination . Śliczna różyczka! Bardzo fajnie podsadziłaś Stefanię smagliczką, chyba w przyszłym sezonie odgapię ten pomysł
Pozdrawiam Werka
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Aniu, nie wiem jak to się stało, że mnie jeszcze u Ciebie nie ma Jestem pewna, że się wpisaywałam, a tu ani widu ani słychu.
Twoje trawy takie zwiewne, delikatne. Bardzo mi się spodobała ta z hortensją. Cudna. Jakoś do tej pory nie myślałam o trawach w swoim ogrodzie. I pewnie nie pomyślę, ale zachwyciłam się Twoimi
A Rosenfaszination jest zjawiskowa . Na pierwszej stronie pokazujesz ją mocno różową, a teraz prawie białą. Obie wersje piękne.
Zupełnie zapomniałam o Novalisie, jak ja mogłam?
Twoje trawy takie zwiewne, delikatne. Bardzo mi się spodobała ta z hortensją. Cudna. Jakoś do tej pory nie myślałam o trawach w swoim ogrodzie. I pewnie nie pomyślę, ale zachwyciłam się Twoimi
A Rosenfaszination jest zjawiskowa . Na pierwszej stronie pokazujesz ją mocno różową, a teraz prawie białą. Obie wersje piękne.
Zupełnie zapomniałam o Novalisie, jak ja mogłam?
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ania, zapisuję sobie nowy wątek i nawet jeśli nie bywam zbyt często to przyjdzie czas na nadrabianie wszelkich zaległości
Słusznie zachwycałam się u ciebie Novalisem. Od tego roku kwitnie również u mnie i powiem ci że ma wyjątkowo krótki postój między jednym, a drugim kwitnieniem. świetna, zdrowa i.. wielka róża. Czy u ciebie też ma taki pęd do rośnięcia? Krzew spokojnie przekroczył 1.5m
Słusznie zachwycałam się u ciebie Novalisem. Od tego roku kwitnie również u mnie i powiem ci że ma wyjątkowo krótki postój między jednym, a drugim kwitnieniem. świetna, zdrowa i.. wielka róża. Czy u ciebie też ma taki pęd do rośnięcia? Krzew spokojnie przekroczył 1.5m
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ania Tardiva ma kolor, którego nie lubię. Ale Limelight jest śliczna. Właśnie ten kolor kwiatów najbardziej mi się podoba.
Muszę wiosną za szczepionymi się rozejrzeć.
Kwiaty wygrzane w słonku są piękne. W tym roku mam niedosyt Edenki, kwitła mi w te najgorsze upały.
Teraz mam olbrzymie krzaczory, ale jeszcze w bordowych przyrostach. Nie zdąży w moich warunkach zakwitnąć ponownie.
A u Ciebie jak teraz wygląda?
Muszę wiosną za szczepionymi się rozejrzeć.
Kwiaty wygrzane w słonku są piękne. W tym roku mam niedosyt Edenki, kwitła mi w te najgorsze upały.
Teraz mam olbrzymie krzaczory, ale jeszcze w bordowych przyrostach. Nie zdąży w moich warunkach zakwitnąć ponownie.
A u Ciebie jak teraz wygląda?
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,zwiedziłam Twój ogród caluśki ,fajnie zagospodarowany i śliczne w nim róże i hortensje ,no i trawy nad oczkiem ,w którym mieszka mała żabka,uwielbiam żabki,zwłaszcza samców,które tak cudownie rechocą do swoich wybranek ,a dali nie ma ,może pokażesz jakie masz ,pozdrawiam