W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
Re: W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
Ja na wsi miałam dom bardzo daleko od szosy. Mimo to moje koty spotkało to co spotkało, były to rzeczy naprawdę straszne, nie chcę o tym pisać tutaj. Zgadzam się, że kot nauczony wychodzenia z domu może czuć się źle, jeśli nagle zamknie się go w domu. Ale taki od małego nie wychodzący - dokładnie jak napisałaś - nie tęskni za czymś czego nie zna. Ostatnio próbowałam nawet moje koty wyprowadzać na smyczy. Nic z tego, były przerażone, w tył zwrot i pod drzwi mieszkania. Więc chyba nie jest im aż tak źle w tych czterech ścianach.
- Dorotateija
- 10p - Początkujący
- Od: 16 lut 2015, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- LadyK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jaka fajna, pół łatek czarnych a pół brązowych. I lektura odpowiednia na forum 

Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ale śliczniutka
, to dziwne jakie miejsca koty wybieraja sobie na leżakowanie 

- Aquaforta
- Od: 26 cze 2012, o 16:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
W Lublinie przy ul.Tymiankowej 7 jest możliwość bezpłatnej sterylizacji kotów- są wolne terminy- Polecam!!!
Pozdrawiam
Tak trochę z innej strony...obok mojej działki jest siedlisko kotów, jest szansa odstraszenia ich w jakiś humanitarny sposób?
- Dorotateija
- 10p - Początkujący
- Od: 16 lut 2015, o 10:54
W sklepach są odstraszacze w spray tylko nie wiem czy na działce to poskutkuje ale można tez spróbować domowymi sposobami typu olejki cytrusowe rozpylać w miejscach gdzie koty bywają
- Aquaforta
- Kontakt:
Na darmo koty nie buszują
Na pewno przyciągają je myszy chowające się do domków przed zimą.
Z dwojga złego wolałabym koty

Z dwojga złego wolałabym koty

Pozdrawiam
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Lub ktoś je dokarmia
.
Niestety, takie siedlisko większości kotów jest uciążliwe. Przekonałam się sama w tym roku gdy miałam ich 10 z czego większość to kocurki. Po prostu, wszędzie śmierdziało obrzydliwie ,,kotami".
Teraz się nie dziwię jak moja znajoma narzekała na koty sąsiadów , że załatwiają się jej na grządkach.

Niestety, takie siedlisko większości kotów jest uciążliwe. Przekonałam się sama w tym roku gdy miałam ich 10 z czego większość to kocurki. Po prostu, wszędzie śmierdziało obrzydliwie ,,kotami".
Teraz się nie dziwię jak moja znajoma narzekała na koty sąsiadów , że załatwiają się jej na grządkach.
Kotki piją tylko śmietankę i nie wiedzą co to mysz.Jolek pisze:Lub ktoś je dokarmia.
Niestety najgorsze jest mieć sąsiada oszołoma...
- Aquaforta
- Kontakt:
Ooooo, to zostaje po cichu wysterylizować (Koty-nie sąsiada. Chociaż nie wiem co byłoby lepsze
)
Nadal jest ogromna rzesza "naturalności" czyli nieograniczonego rozmnażania zwierząt i stąd takie problemy. Koleżanka też ma niesterylizowane kocury i cieszy się, że u niej na działce nie znaczą, tylko u sąsiada...
Nic nie jest w stanie przekonać jej o sterylce. Wysterylizowanego kocura nie czuć tak mocno.
Jak działka ogrodzona, to może kupić/przygarnąć podwórkowego pieska?

Nadal jest ogromna rzesza "naturalności" czyli nieograniczonego rozmnażania zwierząt i stąd takie problemy. Koleżanka też ma niesterylizowane kocury i cieszy się, że u niej na działce nie znaczą, tylko u sąsiada...
Nic nie jest w stanie przekonać jej o sterylce. Wysterylizowanego kocura nie czuć tak mocno.
Jak działka ogrodzona, to może kupić/przygarnąć podwórkowego pieska?
Pozdrawiam
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
"Kot który spędza czas gdzie chce" - widać, że jest szczęśliwy i czuje się bezpiecznie